aciu uz paaiskinima:)bandau issirinkti geriausia,efektyviausia mokymo metoda,ir zinau kad uz dyka nebuna tokiu,reikia kazka nusipirkt:)o kur ta nauja medziaga galima rasti?ar ja gali rasti,kai tampi mokamas narys?
@sampas. Džiaugiuosi, kad tu taip atsakingai renkiesi metodus ir medžiagą.![]()
Visa mokymosi medžiaga yra bibliotekoje, o mokama medžiaga yra ten pat po rubrika LingQ parduotuvė. http://www.lingq.com/learn/en/store/
Mokamos medžiagos aš dar nė karto nepirkau, todėl negaliu nieko pasakyti apie jos kokybę.
O čia dar gali pasiskaityti apie LingQ’o paslaugas daugiau.
tai as ten ir narsau visus tuos straipsnius,ir visur parasyta kad nemokamai,tai ir pagalvojiau,kad gal nerodo visu tu mokymo metodu,iki tol,kol nemoki menesinio mokescio.spejiu,kad pats brangiausiai iseinantis dalykas uz kuri reikia moketi,tai pakalbis su mokytojiu(cia pats ir geriausias metodas)tai tu miride,ismokai kaip suprantu tik klausydama?ar dar gyvenai tarp anglia kalbiu?ir dar minejai kad mokaisi is AJ.puslapio.aciu
Aš visada galvoju, kad už gerus dalykus reikia mokėti, todėl nuo pat pradžių aš perku basic’ą. Tiesiog gaila laiko beprasmiškai trinti žodžiams. Be to, kaip Steve sako, linkai rikiuojasi tavo žodynėlyje pagal alfabetą ir visomis formomis. Jei reikia pažiūrėti, tai tu ir turi visus savo žodžius.
Pokalbis su tutoriumi dabar nebėra brangiausias dalykas, nes brangesnė yra mokomoji medžiaga.
Aš negyvenu tarp angliakalbiu ir išmokau viską čia.
Bet galima teigti, kad vienerius metus gyvenau tarp anglų kalbos, nes absoliučiai visą laisvą nuo darbo laiką skirdavau anglų kalbai. Dažnai tai būdavo po 11-12 valandų per dieną.
AJ pamokas naudojau daugkartiniam klausymui ir vadinamajam šešėliavimui.
LingQ’o medžiagą žodynui plėsti ir įvairovei.
Dar skaičiau knygas ir žiūrėjau filmus.
Kalbėdavau konferencijose ir tai nedaug
AJ naudoju du kursus “Original Effortless English” ir VIP.
Miride
sakei “Bet galima teigti, kad vienerius metus gyvenau tarp anglų kalbos, nes absoliučiai visą laisvą nuo darbo laiką skirdavau anglų kalbai. Dažnai tai būdavo po 11-12 valandų per dieną.”
Kokią naudą davė tokios intensyvios studijos? Įdomu kiek po tokio mokymosi galima pasiekti
@eimantasks. O, įtariu, kad aš pasiekiau kur kas mažiau, negu tėvukas, kuris perklausė kasetę, paskaitė knygelę ir prašau - po trijų mėnesių jau šneka kaip amerikonas.
Aha, tai galima sakyt, kad nebūtina skirt VISO laisvo laiko mokymuisi norint gerų rezultatų? nes va dabar jau pradedu rimčiau mokytis KAIP tai daryti žinau, bet kiek laiko skirt neišsivaizduoju, nes yra galimybė skirt ir kokias 7 valandas, ar verstis su 3 - 4, abejonės kankina
Pvz dabar klausausi nuo 15h, su tokiom 10 min pertraukėlėm kaip AJ pataria.
sveiki rasau visiems kas jau pazengia ir gal but gales patarti , atsidarau as ten tas pirmas pamokas o ten viskas angliska ? hm ar nepergreit ,sakykim as kazka suprantu ,bet toliau as nezinau nei kaip ten mokytis kur eiti toj svetainei ,ka spausti ,kad kazkas uzsifiksuotu ,isversti naujus zodzius ir t…t.tt nezinau gal mano intelekto koeficientas nenesa ir man tesiog per sudetinga…
@eimantasks. Nebūtina. Pažįstu žmones, kurie iš viso neskiria jokio laiko anglų kalbai, ir nieko, gyvena.![]()
O jei rimtai, tai priklauso tik nuo tavęs. Aš pradėjau nuo nulio, anglų kalbos reikėjo labai. Todėl aš dirbau šitaip. Toks buvo mano pasirinkimas. Ir tų vienerių metų, atiduotų kalbai, man visai negaila. Netgi priešingai.
O tavo pasirinkimas yra tik tavo pasirinkimas. Tik nereikia, kad mokymasis būtų sunki našta. Tegu geriau tai būna azartas, nuotykis ir laimė.
@rolnadas. Ramiai. Nepanikuok. Ir tavo koeficientas tvarkoje ir niekas čia nesudėtinga.
Savo profilyje susirask biblioteką. Apačioje pamatysi “Nuo ko pradėti”. Atsidaryk. Apžiūrėk. Atsidaryk pačią paprasčiausią beginerių lygio pamokėlę. Visi žodžiai bus mėlyni. Tai reiškia, kad sistemai atrodo, kad tau jie nežinomi. Paleisk įrašą ir klausykis. Skaityk, kas parašyta. Vėl iš naujo paleisk įrašą. Užvesk pelytę ant žodžio. Atsiras to žodžio vertimas. Pažymėk jį. Tai yra linkinimas. Virš teksto galima paskaityti pamokymus kaip dirbti.
Dešinėje pusėje atsiras visi užlinkinti žodžiai. Juos gali jau mokytis.
Nesijaudink. Visi taip pradėjo. Aplinka juk nežinoma. Paskui įgusi ir viskas bus gerai.
@eimantasks
Jeigu gali skirti, tai ir skirk, svarbu, kad neprarastum pasitenkinimo procesu. Aš pavyzdžiui galėčiau žiūrėti “Friends” 24/7, kartais žiūriu iki 4 ryto ir einu miegoti tik todėl, kad “reikia”
Manęs tai nė kiek neapsunkina. Galima klausyti tos anglų kalbos kaip kokios radijos visą dieną, galima klausyti tas pačias dainas, prieš tai išsiaiškinus tekstus, galima skaityti knygas, jeigu skaitosi - čia vėl gi - jokių apribojimų, jeigu bus įdomu, pats negalėsi sustoti. Svarbiausia, kad būtų įdomu ir aktualu.
Kai man su Original Lessons pradėjo pabosti, pasiėmiau pamokas iš kito rinkinio - kitos temos, kiti balsai. Bet pradžioj reikia trupučio pasiryžimo, nes dar per mažai supranti, kad galėtum sau leisti daryti tik tai, kas įdomu.
@rolnadas
Ant tų žodžių, kurių nesupranti užvesk pelę ir priskirk jiems kažkokią reikšmę. Jeigu reikia, gali nusistatyti žodyno kalbą į lietuvių - tada gausi lietuviškus pasiūlymus.
O sakykite, prašau, ar AJ pamokos perkamos ir kur jas galima rasti?
@aristokrate
Visos AJ pamokos parduodamos čia - Course Catalog Page
O nemokami podcastai yra čia - http://www.effortlessenglish.libsyn.com/
as asmeniskai tai bandau skirti minimum 3val.per diena(buna ir kad zymiai daugiau laiko skiriu)bet tas valandas as itemtai mokinuosi,skaitau,klausau,perziuriu frazes,zodzius,grynai susikoncentruojiu mokymuij.kaip sakant,net uzkabina,itraukia:))ir dabar pradejau ziureti angiskai filmus(su titrais dazniausia)dabar ketinu pasekti gintaro pavyzdziu,ir parsisiusti"friends"anglu kalba:))
Paskatinta Gintaro ir as noreciau parasyti, kaip man sekasi mokytis anglu kalbos. LinQ manes neuzkabino, perskaiciau kelis tekstus tuo ir baigesi. Bet radau nebloga kalbu mokymosi portala Livemocha, ten dariau pratimus nemokamai, anglakalbiai taise mano rasto darbus. Pazangos nejauciau kol nesusidraugavau su keliais zmonemis, su kuriais pradejome intensyviai kalbetis skypu arba rasytis laiskais. Dabar kiekviena diena apie valanda kalbu angliskai su anglakabiais skype, parasau po kelis laiskus, ziuriu angliskai filmus be subtitru. Kartais paskaitau knyga angliskai, ilgokai uztrukau kol suradau man idomia ir ikandama knyga, bet radusi, jei pradedu skaityti negaliu sustot
Bandziau klausytis AJ irasu, bet tik savaite turejau tam kantrybes. Taigi, man asmeniskai daugiausia dave naudos mokantis- nuolatinis bendravimas ir rasymas laisku. Po metu tokio mokymosi, gana neblogai kalbu, zinoma darau daug klaidu, taciau mane supranta. Taip pat beveik puikiai rasau. Rasymas tobuleja daug greiciau nei kalbejimas. Svarbiausia mokantis, rasti toki buda, kuris butu idomus ir man priimtiniausia pasirode tiesiog susirasti draugu ir bendrauti su jais ju gimtaja anglu kalba.
Gavau labai ilgą laišką iš žmogaus, besimokančio LingQ. Jis juda nelabai greitu tempu, bet jam jis yra patogus ir pagaliau pasirodė pirmieji rezultatai. Noriu jį pacituoti:
“Bet labiausiai mane nustebino, kai praejusia vasara, teko pabuti su 15 ir 17 metu paaugliais Vengrijoje. Jie abu mokosi anglu nuo 2 klases.Tai va, jie nesugebejo uzsakyti mums kavos,nes nei vienas is ju negalejo kalbeti angliskai. Ir tai padariau as pats. Su nuostaba jie ziurejo i si spektakliuka, o man net skruostai paraudo. Visgi, tai buvo pirma karta angliskai istarti sakiniai.”
Tokios mažytės pergalės labai sušildo širdį ir įkvepia. Pirmieji viešai ištarti žodžiai, nuo kurių kalbėjimas ir prasideda, o paskui jau rieda nesustabdomai, kaip akmuo nuo kalno. Džiaugiuosi dėl šito žmogaus:-)
Dar jis rašo, kad jam 56-eri ir, kad pagal LingQ matuoklį, jis žino tik 800 žodžių. Manęs vyresni žmonės dažnai klausia ar jie ne per seni mokytis naujos kalbos. Aš jiems visada duodu du pavyzdžius - Steve ir Romos popiežių Joną Paulių II. Kas buvo Vingio parke nuo metu, kai jis viešėjo Lietuvoje, girdėjo popiežių skaitant maldą lietuviškai, o prieš vizitą visi žinojo, kad jis mokosi lietuvių kalbos. Jei neklystu, tada jam buvo jau per 70 ![]()
Dėl žodžių skaičiaus, tai maniškė žino mažiau nei 3000, bet jau bus daugiau kaip metai, kai žiūri savo serialus be subtitrų. Kai linkina, tai naujų žodžių kiekis dažniausiai neviršija 20%, taigi pirmieji 80% dažnai vartojamų žodžių yra įvaldomi gana greitai. To žinoma nepakanka, kad kalbėti visai laisvai, bet šiaip ar taip tai yra gera žinia ![]()
Beje, tas žmogus pradėjo nuo nulio.
Sveiki visi,
Manau sėkmės istorija prasiseda jau tada kai atrandi internete Gintaro nuorodas, o paskui reikia tik užsispyrimo ir ištvermės.
Aš esu jau metai laiko čia (ačiū Gintarui už priminimą) ir kartais užeina kažkoks tingulys, bet paskaičius forume kitų narių pasiekimus, lyg kažkokią įkrovą gaunu. Dar nekalbu angliškai, bet prireikus susišnekėt manau galėčiau. Kad ši sistema man davė naudos-tai faktas, kadangi prieš atrandant ją, baigiau du vadinamuosius Anglų kalbos kursus ir turiu ką palyginti. Taip pat atsiprašau, kad tik dabar prisijungiu prie diskusijų, bet kaip sakoma geriau vėliau negu niekada.
Visiems sėkmės. Mes nugalėsim!
Ačiū, Sauliau, kad prisijungei. Tam ir yra ši tema - kad palaikytų kovinę dvasią, kai to labiausiai reikia. Tik dėkoti už tai reikia Miridei. Aš tik pradėjau šią temą ir 2 mėnesius čia nieko nebuvo parašyta. Paskui atėjo Miridė ir įmušė pirmąjį įvartį ![]()