Sveiki, Gintarai,
ačiū, manau, kad su anglų kalba judu į priekį norimu tempu.
AJ patraukė tik iš pirmo žvilgsnio ir trumpam. Pabandžiau nemokamas pamokas ir supratau, kad … sugaiščiau daug daugiau laiko negu mokydamasi tradiciniai būdais, kaip bebūtų keista. AJ Paskaitos apie motyvacija įdomios tik iš pradžių, paskui pajunti, kad jau apkarto… O išmokta nieko - tiki tas pats par tą patį. Matyt, pabandęs įvaldyti coutčingo metodus, kurie dabar ant bangos, bando daryti biznį…
Lingq užsiregistravau anglų ir italų kalboms. Pati svetainės sistema man per sudėtinga - beveik jokios tekstų atsirinkimo metodikos… Bele kokiam klamui klausyti neturiu laiko. Toks buvo mano pirmas įspūdis apie Lingq. Po kelių mėnesių per atostogas pabandžiau vėl prisijungti ir pabandžiau “suskaičiuoti” žodžius, kuriuos moku. Bet vėl labai greitai pabodo, supratau, kad kalbos mokėjimui įtaka minimali, o ir žodžių skaičiavimas ilgas, kol pažymi tuos žinomus žodžius… Italų kalbos mokytis visai nesisekė…Sukau ir sukau dialogus ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl vienur ti, kitur tu, vienur mi, kitur -io… Žodžiu, jaučiau, kad … gramatikos trūksta, nusipirkau knygelę, italų kalba per 30 dienų. Bet… buvo per sunku - matyt, skirta ypatingų gebėjimų žmonėms. Galiausiai internete radau info apie Danties Alogierio kursus. Kursus kuruoja tikrų tikriausi italai. Metodika puiki - mokomės ir gramatikos, ir klausome dialogų, ir girdime autentiškus pokalbius čia ir dabar iš itališkų lūpų. Jaučiu, kad restorane laisvai užsisakinėčiau itališkai, nors dar nedaug laiko praėjo. Tikiuosi per pusmetį visai neblogai susikalbėsiu bent jau kasdieninio vartojimo temomis.
Anglų k.seniai atradau svetainę BBC- ten sukaupti milžiniški aruodai puikios medžiagos, metodiškai atrinkta, suklasifikuota ir nuolat tobulinama. Pradedant garsų tarimu, baigiant filmais iš gatvės. Man ji kol kas geriausia , ką radau.
Beje, ten galima mokytis, pradėti mokytis ir kitų kalbų.
Ir viskas NEMOKAMAI, jokių taškų rinkimo, ar siūlymų pirkti pamokas - vos ne katę maiše, kai nežinai, net keik ten tų pamokų nupirksi…
Dar, puikus dalykas yra NewTicker…