Lietuviškos sėkmės istorijos

Sveiki,

šiame portale aš jau pusantrų metų. Angliškai kalbu laisvai, netgi britišku akcentu :slight_smile: Kalbą tenka vartoti beveik kasdien. Išmokau labai paprastai, kaip ir dauguma nemažai su kalba dirbdama. Labai padeda tekstu vertimas. Verčiau tekstus, mokiausi gramatikos, skaičiau, žiūrejau filmus, laidas anglų kalba. Skaičiau apie anglų kalbos fonetikos subtilybes. Įdėta nemažai darbo, bet verta, konferencijose jaučiuosi pasitikinti savimi, nes ne tik išmanau sritį apie kurią kalbama, bet galiu laisvai dalyvauti diskusijose su kitais dalyviais iš Anglijos.

Sėkmės visiems :slight_smile:

@Zana
Esmė ne metuose, o suprantamos kalbos klausymo valandų skaičiuje. Po 800 ar 1000 klausymo valandų jau galima pradėti kalbėti. Aišku, tai dar nebus labai laisva ar labai tobula kalba, bet jau kalba. 800 valandų galima surinkti per metus su trupučiu, skiriant klausymui po 2 valandas kasdien. Yra nuomonė (tik dar niekur nemačiau įrodymų), kad po 2000 valandų jau galima kalbėti visai padoriai. Tai ir visa aritmetika. Noriu užakcentuoti būtent KLAUSYMĄ. St. Krashen atkreipia dėmesį į tai (nuorodos per porą žinučių aukščiau), kad kalbėjimas nėra kalbos skandumo treniravimas (kadangi tuo metu žmonės negirdi geros kalbos, o tik save). Kalbėjimas treniruoja kalbos padargus, bet ne kalbos sklandumą.

Čia daugiau parašyta apie valandas - http://www.bigredgarage.com/howlong.htm

@medeira
Smagu girdėti :slight_smile:

Ačiū abiem už žinutes :slight_smile:

@medeira. Labai nuostabu skaityti tavo laišką. Tai ir yra tai, ko aš taip pat siekiu. Kada nors aš taip pat taip jausiuosi.:slight_smile: Ir gal netgi greitai.:slight_smile:

@Zana. Nuostabu tai, kad tu, išvažiavusi į Angliją, iš karto ėmei mokytis. Ir štai yra rezultatas. Sveikinu su nauju darbu:-)

Siaubas koks kontrastas palyginus ką mokomės kolegijoje ir ką sužinojau šiame forume. Radau Kaufmano knygas kurios tikrai labai vertingos, toliau gintaro duotos nuorodos, viskas čia taiko į dešimtuką (jei taip galima išsireikšti). O kolegijoj mes mokomės visiškai ko kito, gramatika, retorika ir visiškai nieko, kas iš tikrųjų padėtų įsisavinti kalbą, jausmas toks lyg švasityčiau laiką veltui, ir per tuos metus kur praleidau kolegijoje, čia būčiau išmokęs daug daugiau :smiley: mūsų švietimo sitemos prioritetai man nelabai suprantami. Taip išeina, kad mūsų goal’as ne naudingos žinios, o lapelis rankoje.

Sveiki,
kaip ir daugelis šiame forume, aš irgi klausausi AJ Hoge pamokų ir pastebiu didelį savo progresą. Stengiuosi, kad mokymasis būtų malonumas, o ne savęs kankinimas, todėl stengiuosi žiūrėti filmus, kurie man patinka arba skaityti knygas, o anglų žinios ateina savaime. Čia yra du dėmesio verti tinklapiai:

Čia yra nemokamų dokumentinių filmų tinklapis. Šimtai filmų politikos, gamtos, mokslo, socialinėmis, sąmokslo, sporto ir t.t. temomis. Tikrai galima rasti ką nors įdomaus pažiūrėti ir anglų žinios gerėją.

Šitame tinklapyje yra nemokamos audio knygos, kurias galima įsikelti į savo MP3 grotuvus ir klausytis.

@mantas_ka
Ačiū už naujus resursus.

@mantas_ka. Širdingas ačiū už nuorodas. Ypač už audio knygas. Visada ieškau tokių saugyklų:-)

Sveiki,
Paraginta Gintaro, parasysiu kaip man sekesi mokintis kalbos. As uzsiregistravau pries 1,5 metu ir nesu uoli mokine, bet labai padejo Gintaro patarimai kaip mokytis.
Pries tai buvau lankiusi kursus, bet daug neuzsilikdavo, o kalbeti bijodavau. Galiu papasakoti kaip man sekesi mokintis anglu k. Mokykloje as mokinausi rusu k. ir prancuzu k. Rusiskai ir dabar kalbu laisvai, o prancuzu mokykloje mokejau gerai, bet kadangi niekur nenaudojau tai primirsau. Anglu k. zinios buvo minimalios. Mano motyvacija mokintis anglu kalba buvo ta, kad as susiradau drauga is Norvegijos ir reikejo kazkaip bendrauti. Netycia uzklydau internete i LingQ ir uzsiregistravau. Perskaiciau visus patarimus ir pradejau mokintis, ne kiekviena diena, bet tada kada turedavau laiko. Su draugu susirasinejau angliskai, taip kad zodis po zodzio ir mano zodynas pletesi. Po pusantro menesio kai susitikome su draugu, aisku buvo man sunku kalbeti angliskai, bet kai nori bendrauti ir kai reikia, niekus nedingsi. Pirma mano galvoje buvo, tai kad as neturiu bijoti kalbeti. Nesvarbu, kad as kalbejau neteisingai, bet mane suprato nors ir is kelinto karto. Dabar po pusantru metu as kalbu angliskai ir nebijau kalbeti, nors anglu k. ziniu tikrai dar labai truksta. Metus laiko as kiekviena diena per skype kalbejau angliskai, ir ziuredavau filmus anglu k., ir tai dave rezultatus. Nors tikrai nesimokinau kiekviena diena LingQ. Dabar as esu keturius menesius Norvegijoje ir mokinuosi norvegu k. Jau 2 men. einu i kursus 16 val. per savaite, ir daug mokinuosi namie. Aisku aplink mane tik norvegu k. ir aisku anglu, nes anglu dabar moku geriau. Bet norvegiskai jau kalbu, taikau ta pati metoda, kad reikia nebijoti kalbeti, nesvarbu, kad kartais pasakai ir neteisingai. Mane pataiso ir as taip geriau atsimenu. Daug ziuriu tv,mokinuosi is internetiniu svetainiu, skaitau norvegiskai nors ir ne viska suprantu. Bet tam reikia laiko. Manau svarbiausia yra motyvacija ir noras ismokti. O mano noras yra ismokti laisvai kalbeti norvegiskai ir angliskai. Ir dar ka galiu pasakyti, kad man mokinantis kalbas reikalinga gramatika, as be jos as negaliu. As turiu zinoti kaip sudelioti sakini, kaip rasosi. Tai tokia yra mano patirtis mokinantis kalbas.

Sveiki,

uzsiregistravusi LingQ sistemoje gal ir pusantru metu, bet dirbu rimtai (kiek tai leidzia mano dienotvarke) tik nuo kokio geguzes men,taigi tik puse metu, taciau rezultatai tikrai neitiketini ir akivaizdus. Beveik be problemu galiu skaityti tekstus, ziureti video. Aisku, kadangi gilinuosi i man idomius dalykus,tai ir zodynas kartojasi,tai pakeitus tematika sunkiau. Stengiuosi lavinti bendrine kalba filmu pagalba (ziuriu Friends :D), taip pat puikus resursai yra TED kalbos, ivairi tematika, jau neklabu apie ziniu gausuma ir visapusi lavinimasi - svarbiausia idomu (tik,kad laiko galetu dienoje but bent jau 48h :D , nes veiklos yra labai daug, tiek norisi perskaityt,perziuret ir va tenka atsirinkt tik tai kas negali laukt, tai kas idomiausia :DD o kita graziai sugule aplankaluose, laukia kokiu atostogu ar bemiegiu naktu). 

Mano mokymosi sistema labai paprasta: keliuosi 6h ryto, pabegioju pusvalandi, tada dar lieka laiko pries paskaitas,tai paklausau LingQ irasu (viena menesi klausau vienas, o tada imu naujas), pakeliui i paskaitas ir is ju, betkur, kur eiciau (beje pradejau visur vaiksciot pesti,kad atrasciau laiko klausymui :D) klausau ivairu irasu (Aj pamokos, siaip podcast’ai, audio knygos, trumpos istorijos), na ir dienos begyje paziuriu BBC zinias, paskaitau straipsniu. Taip pat susirasineju su native English, net keliais :DD

Jauciu didziule motyvacija judeti i prieki, nes tas puse metu darbo tikrai su rezultatais. Planuoju taip padirbti dar puse metu, o tada ziuresim, kokia situacija bus. Zinoma reiks dirbt toliau, tik gal keist strategija net nzn, kaip jausiuos.

Egluute ir Bamboocha, ačiū už geras žinias. Lietuvoj turėtų būti nemažai pasislėpusių poliglotų, kadangi lietuviai yra gana judrūs yra daug išvykusių ir atitinkamai kalbančių kalbom. Kažkada mačiau forumą, kur bendrauja išvykę lietuviai (tame tarpe ir apie kalbas), bet dabar nors užmušk neatsimenu, kur jis yra. Jei prisiminsiu, įdėsiu nuorodą.

Panašu, kad šį mėnesį susikaupė sėkmingai besimokančių žmonių kritinė masė ir viena po kitos pasipylė nuostabiausios istorijos.

Labai džiaugiuosi dėl jūsų visų.

Puikiausia medžiaga Gintaro knygai.:slight_smile:

Sveiki. Aš tai prieš kokius metus pradėjau vokiečių mokintis LinQ, rašiausi tuos žodžius į žodinėlį, sekiau tas pamokas ir kartojau tvarkingai, pradėjau kitą gramatinę knygą skaityt dar, bet poto prasidėjo tie visi prašymai LinQ mokėti pinigus už vietą žodinėly ir pan. ir baigiau savo mokslus…imanoma ten be pinigų mokėjimo išsiverst?

@Paulex
Įmanoma. Procedūra aprašyta čia - http://tinyurl.com/4xse45o

Sveiki visi :slight_smile: Dziaugiuosiu uz miride. As su LingQ jau pusantru metu,mokausi anglu ir prancuzu(su prancuzu k.,tiesa,kiek pastrigau,nes vis atrodo,kad dabar anglu k.svarbiau) Motyvacija turejau,nes persikelem su seima i UK. Kursams nebuvo laiko,todel ieskojau internete uz ko uzsikabint. Radau Gintaro nuoroda i LingQ.Susidomejau iskarto,labai patiko.Pries metus bijojau i gatve iseit,kad tik kas neuzkalbintu,dabar nera problemu(tiesa,viena yra,bijau telefonu atsiliept…:frowning: ) Bet dziaugiuosiu vistiek,nes pasiekiau daug:galiu su gydytojais susikalbet,su mokytojais,su vaiku draugais.Tikrai saunu,labai patinka pamokos,nes as renkuosiu tokias,kurios man tinka,t.y. apie anglija,jos istorija,kasdienini gyvenima ir t.t. Stengiuosi mp3 klausyt kiekviena diena,ateity tikiuosi dar patobulet. Siuliau draugams ,siunciau nuorodas,liudna,bet nei venas neuzsikabino…Linkiu visiems besimokantiems sekmes,aciu Gintarui ir LingQ :wink:

Nu va, kaip smagu :slight_smile: Ačiū už geras naujienas.

Sveiki, Gintarai,
ačiū, manau, kad su anglų kalba judu į priekį norimu tempu.
AJ patraukė tik iš pirmo žvilgsnio ir trumpam. Pabandžiau nemokamas pamokas ir supratau, kad … sugaiščiau daug daugiau laiko negu mokydamasi tradiciniai būdais, kaip bebūtų keista. AJ Paskaitos apie motyvacija įdomios tik iš pradžių, paskui pajunti, kad jau apkarto… O išmokta nieko - tiki tas pats par tą patį. Matyt, pabandęs įvaldyti coutčingo metodus, kurie dabar ant bangos, bando daryti biznį…
Lingq užsiregistravau anglų ir italų kalboms. Pati svetainės sistema man per sudėtinga - beveik jokios tekstų atsirinkimo metodikos… Bele kokiam klamui klausyti neturiu laiko. Toks buvo mano pirmas įspūdis apie Lingq. Po kelių mėnesių per atostogas pabandžiau vėl prisijungti ir pabandžiau “suskaičiuoti” žodžius, kuriuos moku. Bet vėl labai greitai pabodo, supratau, kad kalbos mokėjimui įtaka minimali, o ir žodžių skaičiavimas ilgas, kol pažymi tuos žinomus žodžius… Italų kalbos mokytis visai nesisekė…Sukau ir sukau dialogus ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl vienur ti, kitur tu, vienur mi, kitur -io… Žodžiu, jaučiau, kad … gramatikos trūksta, nusipirkau knygelę, italų kalba per 30 dienų. Bet… buvo per sunku - matyt, skirta ypatingų gebėjimų žmonėms. Galiausiai internete radau info apie Danties Alogierio kursus. Kursus kuruoja tikrų tikriausi italai. Metodika puiki - mokomės ir gramatikos, ir klausome dialogų, ir girdime autentiškus pokalbius čia ir dabar iš itališkų lūpų. Jaučiu, kad restorane laisvai užsisakinėčiau itališkai, nors dar nedaug laiko praėjo. Tikiuosi per pusmetį visai neblogai susikalbėsiu bent jau kasdieninio vartojimo temomis.
Anglų k.seniai atradau svetainę BBC- ten sukaupti milžiniški aruodai puikios medžiagos, metodiškai atrinkta, suklasifikuota ir nuolat tobulinama. Pradedant garsų tarimu, baigiant filmais iš gatvės. Man ji kol kas geriausia , ką radau.

Beje, ten galima mokytis, pradėti mokytis ir kitų kalbų.

Ir viskas NEMOKAMAI, jokių taškų rinkimo, ar siūlymų pirkti pamokas - vos ne katę maiše, kai nežinai, net keik ten tų pamokų nupirksi…

Dar, puikus dalykas yra NewTicker…

@gaizut
Ačiū už nuorodas ir vertingą nuomonę ir sveikinu su gerais rezultatais. Svarbiausia dalis ten, žinoma, yra autentiški pokalbiai ir labai gerai, kad mokytojai sugeba atpalaiduoti ir nugalėti kalbėjimo baimę. Su italais turėtų būti smagu. Jie labai šilti, malonūs ir nuoširdūs žmonės, kiek teko susidurti :slight_smile:

Norėčiau paprieštarauti teiginiui “O išmokta nieko - tiki tas pats par tą patį” - tai nėra blogai :slight_smile: kai apgraibomis prabėgama per didelį kiekį informacijos, galvoje lieka labai nedidelė jos dalis, o va kai kartojama tas pats savo kailiu išmėginau, kad tai veiksminga. Kaip AJ sakė “Deep learning” metodas. Nuolat kartojant tą pačią informaciją ji išsaugoma ilgalaikėje atmintyje, kur yra lengvai pasiekiama ir greitai panaudojama, o kad tokiu metodu mokytis ir reikia nuolatinio kartojimo. Pradedant tą pačią informaciją reikia kartotis daug ilgiau, kol susiformuoja atitinkami neuronų sinapsiniai tinklai smegenyse, o po to visas procesas vyksta greičiau ir nebereikia tokio ilgo kartojimo. Vienintelė problema ta, kad galbūt pabosta greitai, bet tas pats AJ antroje “Power english” pamokoje “Emotional mastery” aiškina, ką daryti, kad nepabostų. Taip, už tas pamokas reikia mokėti! (vienkartinį mokestį), bet to nepavadinčiau biznio darymu nes kaina tikrai nėra didelė, taip pat ir LingQ už nedidelį 10 dolerių mokestį mėnesiui… Vaikai žaidimams išleidžia daugiau, šita investicija tikrai apsimoka.

Suprantu kiekvienas turi savo nuomonę, bet puolu ginti šį mokymosi metodą, nes jis vienintelis man pasirodė efektyvus. Realiai jaučiu jo naudą. Kas svarbiausia tai tinka kiekvienai kalbai. Asmeniškai aš jau nutraukiau tolesnius ieškojimus. Nes vis gi nenustojant ieškot mes negalim sutelkt dėmesio į efektyvų mokymąsi.

@eimantasks. Aš sutinku su tavimi. 20-30 kartų klausyti tą patį, žinoma, yra nelengva. Bet tai veikia realiai. Ir pradiniam mokymuisi AJ pamokos yra dar geriau negu LingQ’as. Man gaila, kad ispanų kalbai nėra štai tokio mokytojo kaip AJ ir tokio tipo pamokų. O gal yra?:slight_smile:

Na, o šiaip, man labai patinka jo pamokos, crazy and funny, ir jo ekspresija man taip pat patinka. Paskui galvoje labai gerai skamba ir jo intonacija, ir nauji žodžiai.

O visi kiti dalykai - nuorodos, kalbų mokymo svetainės yra gerai tada, kai jau nemažai supranti ir gali plėstis.

Aš pažiūrėjau medžiagą BBC svetainėje (ačiū gaizut už nuorodą). Taip, ji puiki ir čia visko daug, bet mano manymu, kad galėtum imti medžiagą iš čia, turėtum būti jau pažengęs.

O dabar paprašysiu visų atsisėsti :slight_smile: Turiu padaręs viename bloge tokį kaip ir tarimo puslapį. Jo misija paprasta - atsiųsti žmones į LingQ kaupti žodžių atsargos, kadangi, kaip pastebėjau, dauguma (virš 70%) dar nesupranta angliškai, bet jau nori mokytis tarimo. Ten įdėjau ir Steve video apie tai (apačioj). O dabar naujiena, dėl kurios reikėjo atsisėsti.

Steve kalba apie žmogų (ar tai tik nebus tas pats Jerry Dai, kuris lavindamas tarimą kartojo medžiagą 1000 kartų!!!

http://tinyurl.com/6yuvagh