Nžn… Kažkada mane išmokė pamiršti IE, tai sėkmingai tai padariau ir iki šiol neprisimenu
Paspaudziau Ling’d, deja to nereikejo daryti . Kaip atstatyti, kad zymetu nezinomus zodzius?
Pabandyk pažymėti iš naujo nežinomus žodžius paprastai vedant pele, kaip kad tekstą kokį žymi.
Turint nemokamą narystę LingQ’as leidžia įkelti 5 privačias pamokas, tačiau jas ištrynus, kitų pamokų įkelti nebeleidžiama.
Nors visos pamokos ištrintos, keliant naują pamoką vistiek rašoma, kad “Privačių pamokų įkėlimo limitas pasiektas. Nemokantys nariai gali įkelti tik 5 privačias pamokas”.
Kaip čia gaunasi: ar galima vienu metu turėti 5 privačias pamokas, ar iš viso per visą laiką galima įkelti tik 5 pamokas? Kažko aš čia nesuprantu…
@auriwa
pabandyk atnaujinti puslapį - atrefrešinti su F5 - ir tada bandyk iš naujo.
@Gintaras
yra bandyta ne kartą, bet vistiek tas pats. Galvojau, kad turi kažkiek laiko praeiti, kol sistema nusinulins, bet po 2 savaičių tas pats rezultatas, gal tikrai galima įkelti tik 5 pamokas iš viso?
Gali būti, kad yra kažkoks bug’as sistemoje. Reikia parašyti į palaikymo forumą (Support Forum).
Tokia nuojauta ir buvo. Teks krapštyti piniginę…
We added a hard limit on imported lessons when we opened the Import Bookmarklet up to everyone. After these 5, Free members are still allowed to import lessons to share, but are not allowed to edit current private lessons (as this would be no different than allowing a current limit of 5, since the text/audio could just be switched out). - Alex
Sveiki,
Seniai jau uzsuku i LinQ… Buvau jau ir bepradedanti mokytis…Bet… nesuprantu - KAIP visa tai tureciau daryti TEISINGAI? Koks turi buti eiliskumas? Nes db tai kose makalose - cia grybst, ten grybst…O juk reikia kazkokios sistemos, nuo ko pradeti ir kas po ko seka…Techniniu dalyku irgi nlb gaudausi…O iskilus kad ir menkiausiam klausimui atsiranda STOP…O kur ieskoti pagalbos - landzioti per forumus? Laiko nebera tam…Sorry, sakysit mano beda, na bet rimtai - kai dirbi iki 19h, o namuose du mazi vaikia laukia, viska darai paskubomis ir neturi laiko sedet interneto platybese. Tad formuluoju konkretu klausima - ar yra zmogus (o gal tai pats Gintaras :)), kuris galetu atsakyti i iskilusius , kartais gal ir juokingus, klausimus? Mokykloje mokiausi prancuzu kalba, anglu moku minimaliai, antroko lygmeny…
Aciu!
@laimutte
Turint omeny, kad vis tiek nepradėsit bent kiek normaliau kalbėti, kol nesurinksite apie 1000 klausymo valandų ir apie 10000 žodžių atsargos, eiliškumas netenka jokios prasmės. Yra ten visokie “svarbūs” žodžiai, “nesvarbūs” žodžiai, visokie “svarbiausių” žodžių sąrašai, bet, kol Jūsų tekstuose bus daugiau kaip 20% nežinomų žodžių, jie Jums ne ką tepagelbės.
Vienintelį eiliškumą galėčiau pasiūlyti nebent tokį. Pirmiausia - elementari šnekamoji kalba. T.y. kažkas, kur du ar daugiau žmonių nuolat kalbasi tarpusavyje. Jeigu mėgstate skaityti, galite rinktis detektyvus - ten būna daug dialogų, o kol kas pradėkite nuo naujokų medžiagos:
Jei teisingai supratau - as viska dariau taip, kaip ir turejau daryti, t.y ieskojau iv.pokalbiu/istoriju ir ju klausiausi linqindama zodzius. Tik gaila, kad ten beveik visi man nezinomi zodiai O tokie tekstai, kaip “labas, mano vardas toks ir toks, cia mano knyga”, man labai jau primityvus
Bet kuriuo atveju Aciu!
Dar vienas klausimas - kaip istrinti linqus is zodynelio? Surinkau 100 ir man neleidzia kurti, o puses is ju tai tikrai drasiai jau galiu trinti, nes moku zodzius…
Aciu!
Teks trinti po vieną. Atsidarius žodynėlyje žodį, kairiam apatiniam kampe pamatysi trynimo mygtuką.
Dar dėl filmų su titrais. Geriau būtų filmus žiūrėt be titrų, nesvarbu kad nesupranti visko, bet neblaško dėmesio. Taip pat ne visada būna normalus vertimas. Čia Zamiatkino rekomendacijos, man tai jos visai tinka.
@ Saulius
Aciu! Bandysiu ieskoti mygtuko, nes kol kas jo nemaciau
Tai tiesiog ziureti filma angliskai, nesvarbu, kad 20% tesuprantu?
Zamiatkino neskaiciau… Verta?
@ laimutte
Tai nėra ko ten ieškot, šiukšliadėžė visur panaši:)
Na 20% gal ir mažoka, bet gali pabandyt… Jei rusiškai skaitai, tai Zamiatkiną tikrai verta paskaityt.
Kai mano galvoj įvyko viena iš didžiausių revoliucijų - atsisakiau rusiškai įgarsintų filmų žiūrėjimo - manau, kad tesupratau gal kokius 5 ar 10 procentų ir tai buvo net ne frazės, o pavieniai žodžiai, iš kurių buvo nieko neaišku. Peržiūrėjęs filmą negalėjau pasakyti apie ką buvo tas filmas. Tačiau jau negrįžau prie to varianto, kur smegenys ne dirba, o simuliuoja
Tai nebuvo sunku, kadangi žinojau, kad padariau teisingai. Vienas iš mano mokytojų - Jean Becchio - yra pasakęs kartą mokslo metų pradžioje: “Jeigu jūs pasiruošę sugrįžti į vaiko būseną, tai aš jus sveikinu.”
Toks filmų žiūrėjimas ir yra grįžimas į vaiko būseną ir smegenys neturi kitos išeities kaip tik mokytis.
Čia, kam įdomu, gali pažiūrėti Jean Beccio. Verčia Michailas Ginsburgas. Jis yra ne profesionalus vertėjas, o daktaras hipnoterapeutas. Tai, kas čia vyksta, mano kuklia nuomone, yra geras kalbos mokėjimas
Jean Becchio yra Prancūzijos hipnoterapijos asociacijos prezidentas - žmogus kiekvieną mielą dirbantis su gyvais žmonėmis, taigi, ne kažkoks knygų prisiskaitęs profesorius, o tikras praktikas.
LinQ hipnotizuoja :)) Vis uzsuku ir uzsuku cia dazniau. Ir man patinka! Svarbu, kad galiu gauti sauniu zmoniu patarimus net ir apie tokius dalykus, kur ieskoti siuksliadezes :)) (as jos ieskojau visam zodyne, net nebuvau pastebejus, kad galima kiekviena zodi atskirai pasirinkti, kur galiu isgirsti tarima bei gauti vertima)…Zodziu, gyveni ir mokaisi … Gerai, kad geru mokytoju turim, aciu Gintarui
@laimutte
Ačiū, bet kam tos gėlės… Nebuvau mokytojas ir jau tikriausiai nebūsiu. Ne kartą minėjau, kad esu turėjęs tikrai gerų mokytojų (kad ir tas pats Jean Becchio), tai po to mano reikalavimai žmonėms, kurie pretenduoja į Mokytojo vardą, labai išaugo. Mėgėjų ir be manęs pakanka. Kam reikia dar vieno?
laba, aš neseniai užsiregistravau ir noriu paklausti, kaip reikia pridėti antrą kalbą? nu kad ją galėtai mokintis?