Klausimai apie techninę LingQ pusę

Sveiki, esu čia užsiregistravęs jau seniau, tačiau iš naujo LingQ pabandžiau atrasti tik vakar. Tad iškilo keli klausimai iš techninės šio puslapio pusės:

1. Ar vardas, pavardė turi būt tikri paskyroje? Ar tai reikalinga tam, jei norėsi pirkt mokamą paketą ir bus tikrinama? Toks klausimas kilo, nes esu registravęsis lyg patikimuose puslapiuose, o vėliau radau vardą pavardę indeksuojant google. Tikrai nenoriu, kad be mano žinios būtų žinoma kur ir ką aš veikiu internete. Tuo labiau, kad nesu Jonaitis ar Petraitis.

2. Kaip čia dėl forumo? Vakar šiaip ne taip susiradau lietuvių forumą, perskaičiau pusę senųjų temų, galvojau šiandien pratęsiu. Uždėjau varnelę “Watch Forum” ir ramiai išjungiau. Šiandien maniau mano sekamas forumas kaip nors bus išryškintas, bus aukščiau kitų ar panašiai. Nė velnio! Vėl turiu kažkur grybaut ir ieškot iš naujo. Ar aš kažko žioplai nepastebiu? Vėliau užėjau į savo e-mail’ą ir radau kruvą laiškų nuo LingQ, pasirodo jis praneša apie kiekvieną pirstelėjimą lietuvių forume. Na man tai atrodo nelabai protinga. :slight_smile:

Sveikas,

1. LingQ esnačių pavardžių Google neindeksuoja, nes nemoka prisiregistruoti, o neprisiregistravus šie duomenys neprieinami. Gali būti, kad vardo ir pavardės reikia mokant už mokamas paskyras kortele, kadangi mokėjimo skyriuje vardo ir pavardės nėra - tik kiti kortelės duomenys. Aš to negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kadangi anksčiau mokėjau per PayPal, o dabar savo sąskaitas apsimoku taškais. Tą galėtų patikslinti kažkas iš administracijos (alex, mark).

Kiek pastebėjau, čia daug kas netgi savo vartotojo vardą pasirenka tikrą jei tik neužintas, o jei užimtas, tai prie jo prideda skaičių. Tačiau, kaip sakoma, pono pautai - pono valia. Vardai gali būti pakeisti. Sistema leidžia tai padaryti.

1. “Watch Forum” reiškia - stebėti forumą. Tai reiškia, kad apie kiekvieną pirstelėjimą forume bus pranešta el. paštu. Kita galimybė - stebėti ne visą forumą, o tik įdomias temas. Tada gali iš karto sužinoti, kai kažkas atsako į tavo užduotą klausimą, arba parašo žinutę temoje, kuri tave domina.

Aš turiu tokią mažą techninę problemėlę. Aš mokausi dabar dvi kalbas, o dar dvi pasižiūriu rekarčiais. Dviejų kalbų pamokas sistema fiksuoja, o dviejų ne. Tai nėra svarbu, nes skiltyje 'Mano pamokos" ties kiekviena kalba tos pamokos, kurias mokausi, vis tiek yra. Ir mano profilyje prie anglų kalbos man irgi rodo tik dvi kalbas, o ne keturias. Gal tiesog darau kažką ne taip.

@miride
Tiksliai nežinau per kiek laiko, bet ilgiau nepasimokius kurios nors kalbos, ji dingsta iš pasiekimų ataskaitos. Kai tik vėl pradedi toliau mokytis, po kelių valandų ji vėl ten būna matoma.

Ačiū. Aišku. Tada lieka tik ispanų kalbos problema. Aš mokausi kasdien po vieną pamokėlę, bet jų nerodo. Na,tiek to. Kaip jau sakiau, tai nėra svarbu.

Gali būti dėl neseniai buvusio atnaujinimo. Gali dar pabandyti atsidaryti su kita naršykle. Beje pas mane rodo visas 3 kalbas, nors rusų jau daugiau kaip pusė metų nesimokinu :slight_smile:

Jei nepadės, reikia rašyti į anglišką forumą “LingQ Updates and Known Issues”

Galite parašyti informacijos apie tutorius,kur galėčiau juos susigaudyti,ir kaip su jais mokintis? :]
Niekada nesimokinau čia su jais,tai manau bus dar daugiau naudos jei turesiu savo tutoriu :slight_smile:

Gintarai, dėkui už išsamų atsakymą. Vėliau jau pastebėjau, kad “Watch forum” uždeda varnas kiekvienai temai… O aš tikėjausi maždaug tokios funkcijos: http://www.fileupyours.com/files/246929/LingQ.png :slight_smile:

P.S. tas išryškinimas galėtų būt ir su sekamom temom pavyzdžiui…

@Eimis144
Jeigu turi rašto darbą, tai dedi į į “Rašymas” ir ten yra funkcija “pasirinkti korektorių.” Gali pasirinkti pagal nuotrauką arba pagal vardą :slight_smile:

Jeigu nori kalbėti, eini į “Kalbėjimas”, pasirenki patogią dieną ir laiką, tada žiūri su kuo tą dieną galima pasikalbėti ir pasirenki. Jeigu su niekuo iš laisvų tutorių nenori kalbėtis, pasirenki kitą dieną ir ieškai ten. Dabar pridėta nauja funkcija - gali eiti į norimo tutoriaus profilį ir ten po nuotrauka įdėtas didelis mygtukas. Kaip jis veikia - nežinau. Dar nebandžiau.

@bobtad
Visas idėjas gali siųsti administracijai. Ten yra toks forumas, kur jau minėjau aukščiau - “LingQ Updates and Known Issues.” Niekas neduos per galvą, jeigu pasiūlysi ten naujų idėjų. Žiūrėk dar ir patiks kam nors :wink:

@Gintaras
Dėkui, turėsiu omeny tą forumą. Vėliau reikės sukurti temą su idėjos pristatymu, nors ir laužyta anglų kalba… :slight_smile:

@Gintaras
Dėkui už informacija,o rašto darbuose apie ką dažniausiai rašote? Ar pats gali susigalvoti parašyti bet ką,ir paprasčiausiai duoti ištaisyti?

@Eimis144
Aš susirašinėju su vienu iš LingQ administratorių - Alex Ristich. Tai tuos laiškus po to ir atiduodu patikrinti. Kitaip sakant, nieko specialiai nerašau. Jeigu nori pabandyti, gali parašyti ką nors į anglišką forumą ir tą žinutę atiduoti patikrinti tiesiog iš forumo (dešinėj apačioj yra speciali nuoroda).

Kaip galima gauti taškų kad galėčiau atiduoti ištaisyti savo rašto darbą arba šiaip norėčiau per skype pakalbėti su tutoriu? Dabar pas mane yra 0 taškų ir nieko negaliu padaryti :smiley:

Paspaudęs ant “Pakviesti draugus” rasi savo rekomendavimo nuorodą. Gali išsiuntinėti ją savo pažįstamiems. Gali padaryti blogą ir įdėti arba tą nuorodą, arbą mėlyną skydelį su savo pasiekimais. Kai kas nors iš užsiregistravusių per tavo nuorodą pirks Basic, tada LingQ, iš gautų $10/mėn., 20% (t.y. 200 taškų) duos tau mokslams.

Kiek yra užsiregistravusių per tavo nuorodą, gali patikrinti paspaudęs ant “Referalai.”

Tačiau galiu pažadėti, kad, ačiū partijai ir vyriausybei (tiksliau mūsų šlovingajai švietimo sistemai), 99,73% žmonių (tai yra realūs mano referalų procentai) paprasčiausiai nepatikės, kad galima (šitoj vietoj reikėtų sakyti REIKIA) mokytis kalbų būtent taip. Jie mano, kad reikia kalti žodžius ir mokytis gramatikos taisykles.

Be to lietuviai yra vieni iš blogiausių mokamų paslaugų pirkėjų. Steve čia kažkur forume buvo paskelbęs skaičius, tai pagal perkančių mokamas paslaugas procentą, lietuviai du kartus nusileidžia tiek rusams, tiek kinams (nors manoma, kad rusai ir kinai nieko neperka - eilinis mitas). Geriausi prikėjai gyvena USA. Tu nebent gali rasti kokių kontaktų su išvykusiais į Airiją ar Angliją, tai ten susidomėjusių procentas gali būti didesnis.

Bet, mano kuklia nuomone, čia daugiau ne finansinė problema, o mentalinė. Žmones sulaiko klaidingi įsitikinimai, kuriuos jie išsiugdė mokyklos laikais.

Dėkui Gintarai už info.Tai kaip matau tuos taškus gali būti sunku gauti,nes jau dabar pagalvojus kas iš mano draugų,pažįstamų norėtų čia prisiregistruoti ir nusipirkti basic sunku surasti :smiley: bet pamėginsiu :slight_smile:

@Eimis144
Didžiausias tavo koziris esi tu pats. Kai tavo draugai pamatys, kaip tu progresuoji, jiems pasidarys įdomu, kaip tau tai pavyksta. Todėl geriausia, ką gali čia padaryti - “gerai” (tai nereiškia dešimtukui, greičiau “greitai”) mokytis ir kuo greičiau parodyti rezultatus.

@rolan
Aš ne tai turėjau omeny. Būčiau nusipirkęs Basic iš karto, kai tik pasibaigė 300 žodžių limitas (tada buvo daugiau), bet atradau, kad linkus galima pašalinti (tada buvo galima pašalinti visus iš karto) ir, kadangi turėjau SuperMemo, tai buvimas Free nariu nesukėlė jokių problemų.

Paskui linkų skaičius Free nariams buvo apribotas iki 100, panaikinta galimybė pašalinti visus iš karto ir importuotų pamokų skaičius buvo sumažintas iki 5 (seniau buvo neribotas), taigi žodžių perkėlimas pasidarė hemorojinis darbas. Be to kai jau truputį prasilaužiau, pradėjau tingėti peržiūrinėti žodžius ir man vis labiau knietėjo išbandyti Steve būdą t.y. nesimokyti žodžių visai. Tada ir perėjau į Basic. Be to jau norėjau pradėti kalbėti, o su Basic pokalbiai ir rašto darbų taisymas yra dvidubai pigesni.

Aš ir dabar manau, kad pradedantiesiems Free statusas pilnai tinka, todėl, kad nėra ko per daug skubėti varyti į priekį ir žodžių iškėlimas iš LingQ leidžia juos dar kartą ramiai peržiūrėti, t.y. pasikartoti. Tikrai nemanau, kad tai yra blogai. O kalbėti, kaip visi žinom, pradžioje nėra jokio reikalo.

Tie, kas jau yra užsikabinę už LingQ, mano kuklia nuomone jau yra nusikratę tos mentalinės bėdos t.y. PERNELYG ANKSTYVO GRAMATIKOS MOKYMOSI IŠ TAISYKLIŲ “būtinybės.” Nesvarbu, koks jų statusas. Tu pats irgi mokaisi gramatikos tik darai tai su POV ir tavo rezultatai po 2 metų bus geresni, negu dvyliktokų po 10-ties. Pats pamatysi, kai ateis laikas. Aš dabar jaučiu, kad man pavyzdžiui visai neblogai rašosi angliškai, o kažkada (prieš metus) tai buvo tragedija, nes bandydavau surinkti sakinius iš padrikų žodžių. Dabar jau esu pakankamai girdėjęs gyvos kalbos, todėl ir sekasi geriau. Nors oficialaus rašto gal ir nesugebėčiau surašyti, bet to man ir nereikia :slight_smile:

@rolan
O mentalinės problemos tai taip, kankino. Tuo laikotarpiu (2 mėn.), kai jau žinojau, kad neteisingai mokausi, bet vis negalėjau pereiti prie A.J. (į LingQ atėjau mėnesiu vėliau).

LingQ išleidžia daugiau, negu uždirba. Pavyzdžiui už pokalbius tutoriai gauna berods 80%, o LingQ pasilieka sau tik 20%
Dėl to ir suka galvas kaip kapstytis. Rosetta Stone finansuoja valstybė, o LingQ - tik mokamų paskyrų pirkėjai :slight_smile:

Na pasirodo aš apie LingQ dar daug ko nežinau,apie tutorius kaip su jais dirbti,kiek jie uždirba ir pnš.Aš pats basic nusipirkau prieš kokią savaitę,nes atsirasdavo tiek daug nežinomų žodžių pamokuose kad to 100 linkų ir neužtekdavo ir dar po viena žodį trinti reikdavo,tai dabar viskas paprasčiau.Kaina irgi nėra brangi 10 dolerių per mėn tai labai pigiai.Gaila tik kad ne iš karto užsiregistravęs pradėjau čia mokytis,o tik vėliau supratau kad čia puiki vieta dirbti su kalba.