Frustracijos periodas

@Gi_yobu
na gerai, tarkime tu moki daug žodžių, taip išeina jog tu supranti jų kalbos pavienius žodžius, bet nepavyksta juos sudėlioti į prasmingus sakinius ? nežinau ar tu nori patarimų ir ar jie tau svarbūs, bet aš kažką galiu siūlyti :slight_smile: pirmiausia, manau reikia įžvelgti jų slang’o ir taisyklingos kalbos skirtumus. Galėtum labiau pasidomėt slang’ais internete jų pilna pvz. : http://www.learnstuff.com/learn-about-london-slang/
Welcome / Howdy - The Best of British ,
Top 100 Most Beautiful British Slang Words and Phrases - Guide to English Slang - Anglotopia.net

patikėk, jei tu kalbėsi taisyklinga anglų kalba jie tave supras, o jie tegu kalba kaip sau nori. Kitaip sakant tau tereiktų išmokti suprasti jų slang’ą

Jis sako,kad jų nesupranta,o pats gal šneka taisyklingai ir suprantamai visiems.

@Justtis

Dekui aishku uz pastangas padeti… Bet…

Bet naudos ish tu nuorodu man… Na beveik tiek, kiek ish ozio pieno… Neradau ash ten jokiu audio failu (gal blogai ieshkojau), o be ju…
Be audio failu ir lingq.com shudo vertas dalykas butu…
O jame kazka vertingesnio (del dialektu) radau tik viena paskaita apie taip vadinama Glasgow dialekta (scotish), kur mazdau ishgirdau panashia kalba girdima diena ish dienos Londone… Kitos gi paskaitos apie shkotu dielekta man neypatingai nuo kazkokio nevykusio american english skiriasi.

Jeigu man reiketu tik transkripciju (rashtishkai pavaizduoto tarimo), tai ash net i lingq.com nebuciau lindes (tiesa sakant, jis man pakankamai bukas tada pasirode), o pasitenkinciau Alkono (kuri tuo metu turejau) paslaugomis…! :wink:

na pažiūrim torrent’us:
<* pašalinta info *>

reikia pasiknisti, gal užtiksi kur nors tą paukščių kalbą :slight_smile:

@justis…kiek zinau cia yra taisykle kai kuriu dalyku viesai nepublikuoti…jei jau kam labai reikia galima tuo pasidalinti privaciai

kur būtų galima rasti tokias taisykles ? nuo kada draudžiama dalintis informacija (šie trackeriai to nedraudžia)? čia nebent yra savos šio puslapio taisyklės… o bendrai kalbant tai jokiems įstatymams nenusižengiau :slight_smile: be to nepamirškim jog pats torrent’ų dalijimasis kaip toks yra legalus, kita kalba kai ta info yra nelegali, o čia jau atsako pats platintojas, na gal ir pats tokios info naudotojas (jei jis yra atpirkimo ožys ir neišmanėlis :slight_smile: )

@justis aišku, kad informacija dalintis nedraudžiama, tiesiog Styvas ne kartą yra pabrėžęs, kad čia dalijama medžiaga turėtų nepažeisti autorių teisių… o dėl pačių torentų legalumo visų niuansų nežinau…žinau tik kai prieš kelis metu darbiniame komp instaliavau torentų programą gal po savaitės atėjo laiškas iš Latgos kad iš komp su tokiu IP adresu dėl vartotojų teisių apsaugos pašalinčiau programą…interneto tiekėjas matyt įdavė

truputėlį sugėdinai ir privertei susimąstyti, jog galiu įskaudinti Stevą, todėl pašalinau :slight_smile: o dėl tavo atvejo, tai nereikia darbe siųstis nelegalaus turinio :slight_smile: viena yra parodyti kur naudingus duomenis galima rasti, kitas dalykas - juos parsisiųsti. Aišku, kiekvienoje šalyje yra savi įstatymai, todėl tiksliai nežinau USA įstatymų, jei jie nepalankūs tai kentėtų lingq. Būtų kvaila bausti tam tikrą svetainę už joje laikomas nuorodas, nes nuorodos kaip pačios tokios yra legalios (juk jei žmogus susikūrė saitą tai automatiškai joje esanti informacija yra vieša, aišku ją gali apsaugoti jei nori) ir pats saito tikslas yra tą informaciją rodyti visiems. Kitas dalykas būtų jei aš pvz. ištraukčiau straispnį iš vienos svetainės ir jį įsidėčiau į savąją (o ne nuorodą į straipsnį). O dėl pačios svetainės turinio į kurį veda nuoroda tai jau atsako svetainės owneriai…
Gerai, palikime šitą forumą švarų :slight_smile:

tai forume viena kita nuoroda gan greitai paskęsta, labiau kliūtų viešinamos pamokos…dabar kol kas tingiu, o anksčiau tai būdavo noras iš kur nors įsikėlus įdomesnę pamoką ją pašierint visiems, bet suabejoju ar tinka … tuom ir baigavosi…bent man linguose per mažai kokybiško audio, labai daug tekstų yra mėgėjai tokie patys kaip mes yra įgarsinę

Įdomu kiek nežinomų žodžių esant imate mokytis tekstą? Ir kada imatės naujo ? Pasidalinkit kas netingit nes man jei per daug nežinomu išpradžių lyg ir idomiau bet poto atsikandu ir atrodo neįveikiama jei per mažai nuobodu niekaip nerandu aukso vidurio

Man tai svarbu ne tiek nauji žodžiai, kiek medžiagos įdomumas. Žinoma, jei jų per daug, tai sunku ir suprasti. Bet tekstus renkuosi pagal tai, kas man įdomu, tada ir žodžius lengviau įsiminti.
Bent kol kas su malonumu klausausi adaptuotų knygų. Galima rast internete įvairaus lygio.

Man svarbiausia, kad pats tekstas būtų įdomus. Nežinomų žodžių būna 5-20%. Kai per mažai nežinomų žodžių irgi neįdomu. Klausau apie 10-15 kartų. Kuo intensiviau klausau, tuo lengviau įsimena. Nesistengiu išmokti visus žodžiu ir tik tada imti kitą tekstą. Jei dirbi pagal vieną lygį žodžiai dažnai kartojasi, taip ir įsimeni. Būna tokių žodžių, kurių niekaip nesuprantu nei pagal kontekstą, nei žodyne. Tada praleidžiu jį.

@tomaa

Vienintelio teisingo atsakymo nėra. Galiu parašyti, kaip pats darau. Jei tekste daug “geltonų žodžių”, o taip pat dar “užlinkini”, tai realiai nežinomų žodžių kiekis gali pasiekti bemaž 50 proc.
Taigi, naują tekstą kaitalioti su jau sąlygiškai žinomu. Tarkime klausant kokią knygą iš Libri Vox, pakaitom anglų “matricas”. Tiek dėl pačių valandų kiekio, tiek dėl to, kad kalba taptų automatizuota, t. prasme be kalimo, bet išmokta

Dėkoju už pasidalijima patirtim vistiek įdomu kokie kitu besimokančių metodai ,gali tada kažka sau pritaikyti ar nusiramint kad kiti panašai kapstosi ir nesi pats toks beviltiskas :slight_smile:

Nezinau kaip jum, bet mane nervina tos adaptuotos knygos ar pasakos, tiek skaitymu tiek klausymu… tiesiog negaliu tu “sablonu” pakest.As gal po Aj pamoku po 2 menesiu ejau prie normaliu straipsniu.

Čia žiūrint kokio lygio pasimi. Yra tikrai labai šaunių. Klausaus kaip radio teatro.

o… gera tema, norėjau duoti patarimą, bet netikėtai prisiminiau, kad gerai būtų, kad ir mane kas nors palaikytų už rankos, išeitų man dabar kaip tik pats tikriausias frustracijos periodas, negaliu nei skaityt nei klausyt specialiai, na filmą dar kokį pažiūriu per TNT snausdamas… ir anglišką knygą kartais paglostau kuri guli šalia lovos…gera žinia ta, kad pagaliau atsirado mano mp3 grotuvas dingęs prieš 4 mėnesius, pasirodo visą tą laiką kažkur skalbimo mašinoje buvo užsiglaudęs…tai matyt ir aš dabar kaip tas išskalbtas mp3 …reikia kurį laiką padžiūt tada bandysim jungtis :slight_smile:

Man išties kažkaip sunku užsikabint tos kurios temos būtu lyg ir įdomios yra persunkios ,tos kurios lyg ir prieinamos nuobodžios ,jei filmas kur lyg kažką galėtum suprasti nuobodus, jei filmas nenuobodu o filmus labai mėgstu tada dėl nevaldomo noro suprast jungiu lietuvišką vertimą , žodžiu užburtas ratas spėju su mano tempais man reikės kažkurtai 300 metu įveikt tikslą:)))))))))

Nereikia taip nusivilt, į viską žiūrėkit paprasčiau. Aš jau tą anglų mokinuosi 30 metų ir nemoku, bet jau dabar, po 5 mėnesių klausimo pradėjau suprasti daug daugiau, nei prieš tai. Dabar baigiu Steave knygą perklausyti, žodžių praktiškai nesimokau, bet kaip jis ir rašo knygoje, darau tai kas patinka ir nesuku sau galvos. Nemanau, kad yra žmonių, kuriems nėra, kas įdomu…Aš save laikiau labai negabiu kalbose, nes esu technikos ir logikos žmogus, bet pradėjau suprasti, kad smegeninėje kažkas vyksta, ko logika negalima paaiškinti…Kai pradėjau Steavą klausyti, tai labai daug ko nesupratau, bet kai priėjau kokį 40 paragrafą, žiūriu, kad jau ir verstis beveik nebereikia…Nors žodžių nežinau, bet esmę pradedu suprasti…Aišku, man dar toli ir toli, bet laikas eina,o, kad nesigailėtum praėjusio laiko, bent jau kažką paklausai:) o kaip bus, taip bus…Kainuoja tai tikrai nedaug, namų darbų daryti nereikia, žodžių kalti nereikia…Vienas malonumas tingiam mokiniui…Mano nuomone, kai pradėsi suprasti didžiąją dalį kas yra sakoma ir rašoma, tada atsiras motyvacija ir noras pakalbėti, o tada žiūrėk ir išeina:)
Taigi, keep going and all will be ok:) Va taip…

pastebėjau, jog nėra itin svarbus tų naujų žodžių kiekis kai turinys labai domina ir įtraukia. Galbūt taip šneku todėl, jog šiuo metu mano turinyje, kurį skaitau nėra itin daug naujų žodžių, bet patikėkit tai yra tiesa. Siūlyčiau susirasti tikrai dominančią sritį ir jokių problemų nebebus :wink: