Frustracijos periodas

Tai ar mokotės čia kas nors? :slight_smile:
Atostogos baigėsi, jau visą savaitę kaip šalu ir vis ruošiausi vėl pradėti čia kažką veikti. Kažką, nes po atostogų supratau kad neaišku ką čia veikiau ir rezultatas kolkas labai minimalus. Aišku kai prieini prie kokio stendo, ar vartai lankstinuką anglų kalba tai viskas visai neblogai, kai kažką tau sako, irgi supratimas kažkoks yra, bet kai reikia išlementi kelis žodžius, ta mintis, kuri prieš ją išreiškiant balsu galvoje susidėlioja visai neblogai, kažkur pastringa ir dažniausiai gaudavosi kažkoks eee…aaa…hmm :slight_smile: Viena aišku, belieka sau pasakyti, kad gana malti š, pradėk pagaliau rimtai mokytis! :slight_smile:

P.S. dabar perskaičiau ką parašiau, tai visgi gal ir nėra taip viskas beviltiška, supratimas jei pagerėjo, tai reiškia atsitiko kažkas ir teigiama, juk taip ir sakoma, kad norint kalbėti pačiam reikia suprasti ką tau sako kiti. Na tai tada manau ne visai veltui čia esu, bet kas be ko, tai tęsti aktyviau yra būtina :slight_smile:

Na va, pasikalbėjau pats su savim ir viskas tapo aišku, kaltas viskuo frustracijos periodas :slight_smile: Reiškia viskas bus gerai, tiesiog reiškia kalbėti dar per anksti, o klausymo valandų kiekį didinti pats laikas :slight_smile: Šiaip, jei kažkada nebūčiau perskaitęs daugybės gerbiamo jau mus palikusio Gintaro minčių ir patarimų, jau mesčiau anglų. Nors ne, būčiau metęs jau senai…O dabar jau viskas atrodo normaliai…kaip gerai pasišnekėti su protingu žmogumi :slight_smile:

ir aš ruošiuosi vėl pradėti…patupinėju čia kartais ir vėl ruošiuosi :slight_smile:

@ sauliokas

Galima suzinot kiek siuo metu turi klausymo valandu ?

Jūs mane nudžiuginote,vadinasi ne viena aš užmetusi mokymąsi,nuo atostogų jau daugiau nei mėnuo praėjo,bet negaliu niekaip išsijudinti.Pliusas tik tas,kad turiu porą draugų,kurie išviso nekalba,bet rašo,tai neriuosi iš kailio,kad teisingai parašyčiau :slight_smile:

@Gruta, jei tai džiugina mes su Saulioku galim dar labiau nesimokyt kurį laiką, mums gi negaila po akmenuką už gerus darbus į savo dėžutes įsidėt, pradžiugint kitus kitaip sakant :slight_smile:

@Mantasnanna
379 dar tik. Beje, gali pažiūrėt pats bet kurio besimokančio veiklą kada panorėjęs.

@Gruta
@GintasRu
O taip žinoma jei taip paprasta galim padėt vienas kitam :slight_smile:

Sauliokai, sveikas sugrįžęs po atostogų. Jau ėmė trūkti tavo šmaikščių pasisakymų.
Jei tu daug klausai, o neturi galimybės kalbėti, tai iš kur ta sklandi kalba rasis? Teks angliškai kalbėti praktikuotis su tuo pačiu protingu žmogum, kurį neseniai minėjai:))))))))))))

Ačiū Jurgita, taigis yra čia tikras šmaikštuolis GintasRu. Ir pritingi kaip visi, žodžiu savas žmogus :slight_smile:
Na tai kaip matai, kol parašiau tą neilgą postą pats išsiaiškinau kad viskas čia su manim gerai, tokia saviugda-savigyda gavosi, savipasiteisinimas kitaip sakant.
Šiaip tu mane truputį nuvylei, aš visgi dar paslapčia maniau kad yra slaptas būdas, gal tiesiog kažką tinkamo suvalgyt reikia, gal kompe kokią kombinaciją surinkt, ir liesis kalba kaip iš natų… :slight_smile: O čia - teks kalbėti, teks kalbėti…ech… Tik va dar klausimas tas protingas žmogus ar norės su manim kalbėtis? Aš neįsitikinęs :slight_smile:

@ sauliokas

Aisku, as manau dauguma cia nezymi savo perklausymo valandu, nes man asmeniskai audio kokybe prastoka, nebent yra noras zymetis viska :slight_smile:

ai tai jei jau iki savipasiteisinimo einant, tai tada nepritingiu, aš tik ištisai pasinėręs į kitą veiklą :)… bet dukra užtat ispanų kalbą kasdien zubrina, kada čia dar pasiklausė portugališkos dainos, jai pasirodė, kad juokingai skamba žodžiai, tai ir portugalų dabar bando pasimokint

pirminiai užmojai - visada dideli. Realybė po 10 mėn. 200 val. lingq sistemoj. Neskaitant BBC, Coursera.org ir panašių dalykų. Speaking? No. Thanks.
Jei atvirai tai labiausiai Zamiatkino dialogai “veža” , tiek kur po 17-18 min. tą patį.

BBC klausant varo shoka, negaliu pakest britu akcento, atrodo kad tik kokia 50 procentu supranti ka jie sneka ir tai turi itempes ausis klausyt, o kaip ima interviu is USA viskas mazdaug aisku, todel nesimetau ir nesierzinu prie BBC.

Ech, chebryte, kokie jūs šaunuoliai. Aš tai tik klausaus… klausaus… klausaus… Tai man patinka. O apie kalbėjimą dar net nesvajoju. Net su savim nepasišneku. Retas podkastas, kaip iš pirmo karto viską suprasčiau. Reik įgūdžių išgirst žodžius.

na mano sis periodas labai ilgas, net geda :frowning:
bet va bendrauju, chatindama ir galiu pasakyti, kad tas padejo!
Atostogu metu kuo normaliausia susikalbejau savo siauru zodynu ir susipazianau su naujais zmonemis ir kai pasakiau, kad mokiausi tik metus laiko jie nustebo, kad visai neblogai galiu kalbeti. Pataisydavo karts nuo karto, bet wow as perlipau per save ir nugalejau baime sneketi ir nusisneketi :smiley: O kadangi jie angliakalbiai tai manau mano motyvacija gris stengtis geriau ismokti ir bendrauti su jais toliau :slight_smile:

as prisidejusi prie tinginiaujanciu, kai bus negeda pasakyt ka veikiu, tai ir i foruma sugrizt reiks…

O, tai čia kaip virusas ta tinginystė paplito tarp besimokančiųjų :slight_smile: Smagu kai yra bendraminčių :slight_smile:

o man Ernesta pati darbščiausia atrodė iki šiol…tai va…jei kas norit pabūt originalus ir išsiskirt iš minios siūlau tuoj pat pradėt zubrint :slight_smile:

Sauliokas, tikriausiai, tai tinginystės virusas. Two in one.

GintaiRu, tu tikras originalas. Jau vuen tavo šmaikštumas veikia kaip antibiotikas.

Ernesta, tavęs labai čia trūksta. Nedink taip ilgai.

taip tik pagalvojau…Alexsas tikriausiai mano, kad jau taip sutvarkė svetainę, kad ji dirba be priekaištų…o iš tikro kai niekas nesimoko, tai niekas ir nesiskundžia, kad kažkas stringa…viskas gana juokų nuo šiandien pradedam…man daugiau skaitančiam negu klausančiam naujoje svetainės versijoje niekaip nepriprantu, kad nėra juser hint tiesioginio matymo…būdavo labai paprasta pasikeisti netinkančią žodžio reikšmę, bet tingiu pretenzijas rašyt…tarp kitko užvakar dukra parsinešė iš bibliotekos kažkokią apystorę knygą angliškai parašytą…sakė, kad įdomi, davė ir man pavartyti…labai stebėjausi, kad iš pačio vidurio kelis lapus permetęs visai nepasiilgau žodyno, vizualiai knyga kaip ir nepanaši buvo į adaptuotą…tada padėjau knygą, išdidžiai apsidairiau ir pasijaučiau kažkiek pramokęs… :slight_smile:

Super, Gintai. Kokia pažanga. pavartei knygą… žodyno nereikia… Aš jaučiu, kad rimčiausiai užsiimsiu, kai atostogos prasidės. Dabar džiaugiuos, kad valandą per dieną pavaikštau “ausis užsikimšus”.