tai jei as klausyciau ta kalba kuria mokausi tai taip ir daryciau, bet butent kad taip nera…
mane asmeniškai motyvuoja ateities vaizdinys, kuriame kalbu lengvai ta kalba lyg tai būtų mano gimtoji kalba ir t.t. aišku tai kvaila, bet man kol kas padeda. Šiandien klausytame AJ straipsnyje paminėti svarbiausi iš visų faktorių, kurie lemia lengviausią ir sparčiausią mokymąsi - smalsumas/ domėjimasis ir AISTRA Jei turi kažkam aistrą, domėkis tuo ta kalba ir net nepastebėsi jog tai darai ne gimtąja kalba
@Justtis
Speju, kad tave ir daugeli kitu dar motyvuoja tas faktas, kad nera realios “demotyvacijos”… Gali susikurti sau “ateities” vizija kokia tik shirdis geidzia ir “pofig”, kad ji gal neatitinka tikroves, svarbu, kad i prieki tave stumia…!
ką turi omeny jog nėra realios demotyvacijos? ji pas visus yra, nes žmogus yra iš prigimties tinginys, o motyvacija yra ugdoma… Kalbos mokymasis nėra tai kas neatitiktų tikrovės, tai nėra sudėtingas dalykas motyvuotam ir tiesiog norinčiam mokėti kalbą žmogui. Neatitikti tikrovės gali tik nerealūs užsibrėžti tikslai, pvz. išmokti kalbą per mėnesį.
@Justtis
Turiu omeni, kad turi nora ishmokti kalbos ir nejauti nei menkiausio streso nuo to, kad mokaisi kalbos, kuria neshnekama…
Na taip visas pasaulis shneka British ar American English, o vat patys shios kalbos gimdytojai-anglai Londone (butent Londone ir apilinkese) padeje “dideli” ant shios kalbos… Jie shneka tuo kas panashu i anglu kalba… Tiek panashu, kiek, tarkim, rusu kalba panashi i ukrainieciu ar lenku…
Taigi… Kol gyvenu Londone, tol su didziausiu nenoru toliau skirsiu savo laika ir jegas tolesniam anglu kalbos tobulinimui…
Turiu omeny, kad mano demotyvacija, kokius 5 kartus virshija motyvacija…
P.S.
Shiaip tai iki “apsistojimo” Londone mano motyvacija ishmokti anglu kalba buvo tikrai didele ir viltis, kad kai patobulesiu pradesiu geriau suprasti vietinius gyventojus vede mane i prieki…!
man regis tu perdedi, taip, normalu jog kiekviena šalis turi tarmes. Nemanau jog žmogus mokėdamas taisyklingą anglų, arba tarkim australas atvykęs į UK nesusikalbės su čiabuviais mokėk ant lingq bent 15k žodžių ir manau suprasti ką jie kalba nebus problemų…
Man regis maziau reikia Cekuolio ir panashiu dedziu ziureti bei klausyti…! Maziau saldziu iliuziuju apie Vakarus ir ypac apie tokia UK turesi…!
O del amerikonu…
Nu nezinau, gal cia tik vaidyba, bet tarkim Deivida Karadaina ash normaliai supratau (prisipazinsiu visko neziurejau), o vat tamstos londoniecio “tradicishkai” beveik nelabai…
Megaukis…!
Shiaip tai pats kokreciai su tuo nesusiduriau, bet man ne vienas sake, kad ishtikru daznas amerikonas turi kalbos problemu Londone (ish pradziu)…!
Ir dar… Ash nekalbu apie visa Anglija…! Ash kalbu apie miesta, kuriame telpa 2,5 Lietuvos - Londona…!
Ir vel ziuriu matote tik, ka noryte matyti…!
Esme ta, kad mano poziuriu Londonas yra shudas…! Ji net gi Europa pavadinti butu shventvagyste, neziurint to, kad jis geografishkai jai priklauso…!
Ir todel, kol jame esu, apie joki normalu anglu kalbos mokymasi net ir kalbos negali buti…!
@gi yobu
ai…maza kas ten kaip kur sniauroja… kiek gi to Londono yra viso pasaulio mastu lyginant…va jau suprantu viena kita zodi seriala beziurint ir tai jau begalinis dziaugsmas ir motyvacija kartu…ir zvelgiu jau atlaidziai rusciu savim pasitikinciu zvilgsniu is virsaus i tuos bendrapiliecius kurie iki siol tik rusiskai temoka filma paziuret… ir va taip atrodo tik pradzia…o kas paskui dar bus tai net paciam idomu pasidare… kai sutikes kita grybautoja vietoj laba diena as jam How are you?..nors tikriausiai pagalvos, kad koks nelegalas is baltarusijos paklydo europos beieskodamas…
@GintasRu
Ash gi ne tiek apie Londona shneku, kiek noriu pasakyti - gerai, kai yra motyvacija, ir nera demotyvacijos arba ji labai maza…!
Ir shiaip del motyvacijos…
Ash tik anglu kalbai einamuoju momentu jos visai neturiu… Del kitu kalbau ash net gi turiu valdytis, kad nesimesciau ju mokintis, tas liecia lenku, prancuzu, o taip pat korejieciu kalbas…
O japonu kalba, neziurint to, kad jai jau skiriau ~2menesius planuoju dar tiek pat mokytis, bo esu padares (bent jau laikinai) reforma savo mokymosi sistemoje ir turiu vilti gauti didziulius rezultatus… Bet cia tik taip… Seksualine fantazija… Mano gyvenima tvarkantis dievai ir demonai daznai pashika viska, todel joks cia ne planas, o tik pafantazavimas… Taip atsitiko ir su mano universitetiniu mokslu, nors pradzia buvo tikrai daug zadanti (kazkadatai)…
Man irgi atrodo Gi_yobu, kad perdedi. As pati kiek buvau londone tai kiek man reikia, tiek laisvai susisneku, draugu irgi pilna emigrantu kurie nuvaziavo kai kurie isvis nemokedami ne zodzio angliskai ir kazkaip niekada negirdejau is ju nusiskundimu apie vietinius dialektus. aisku galima susiimt uz galvos kai isgirsti kaip juodziai sneka, bet jei paciam nereik kasdien su jais bendraut tai nematau reikalu daryt is muses drambli. man atrodo tamstos poziuris tiesiog pernelyg neigiamas
Tai jis ir guodžiasi, kad demotyvacija stipresnė už motyvaciją
O man Londonas patinka. Nors tai niekad nebuvo priežastis išmokti anglų kalbą, bet su ja man pirmiausia asocijuojasi Big Benas kažkodėl. Susikalbėti Londone man su visais sunku buvo, bet jau tų arabų tai išvis nesupratau. O vietiniai britai, kaip man pasirodė, labai gražiai kalba, kaip iš vadovėlio
Aš kitaip pasakyčiau, ne demotyvacija stipresnė už motyvaciją, o motyvacija silpnesnė. @Gi_yobu demotyvacija yra netaisyklingai kalbantys englishmen’ai, kitų demotyvacija yra blogas pasirenktas mokymosi metodas ir pan. Visais šiais atvejais motyvacija kaip reiškinys yra tas pats ir reiktų žiūrėti kaip būtų galima motyvuoti save labiau, o ne galvoti vis naujesnių demotyvacijos priežasčių…
@KaremiErnesta
Be abejones ash perdedu…! Vat tu Londone kiek savaite, menesi buvai ir tu jau ten viska zinai (Ai jo…! Kokiame rajone karo metu rusishka tanka galima rasti?), o ash cia tusausi jau antri metai ir nieko nezinau…! Na taip cia tas pats kai vienas veikejas porai valandu atvaziavo i toki bandytu rajona kaip Nauja Vilnia ir jis ten viska jau zino ir padare ishvadas, kad labai normalus mikrorajonas… O tai, kad tame rajone turejau “Girlfriend” ir prasitusiau apie 7-8metus, tai aishku nieko nereishkia… Gi ish shalies visada geriau matosi…
Va vienas bizniurius (ar kaip ten ji) gyvendamas kokiam tai prestiziniame Paryziaus vieshbutyje nusprende, kad Paryziuje shviesi aura…!
O tai,kad ten ishtisos gatves kas zingsnis shudas (tame tarpe ir tos pats Monmatras), tai… Vat pamatai shuda (kas zingsni) ir jau sielo shviesu pasidaro…!
Na tu mokaisi kalba (kad ir ta pacia anglu) ir jauti progresa… Smagu argi ne…?
Ash vietoj progreso jauciu tik didziuli stresa…! Ir kuris, kazkokiu tai stebuklingu budu buna mazensis, kai ash shitos “fakin inglish” nesimokau… IR TAI VADINASI MANE TURI LABAI MOTYVUOTI, a ne…?
Broli lietuvi, “bliacha maucha” ash gi nesakau, kad tai tave liecia…! Dziaukis, kad tu su tuo nesusiduri…!
O man gi ner prasmes mokytis (tos anglu kalbos, kuri yra Lingq.com), kol nepakeisiu dislokacijos… Kiek moku su normaliai shnekanciais ir dabar uztenka (tiesa sakant uzteko net gi ziniu buvusiu priesh du metus), o su tai kurie kalba gaidziu tarmemis nematau prasmes stengtis…
Na shiandien lig ir pradejau ilga dislokocijos keitimo procesa (su vienos organizacijos pagalba)… Jeigu situacija pasikeis, tai gal grish ir motyvacija anglu kalbos mokymuisi…!
@Petronele
Vat klausau ash BBC radio ir beveik viska suprantu (na kaikur visgi truksta zodyno), o isheinu i gatve ir “pshhh” Turbut visgi ash idiotas… Na jo tenka pripazinti, kad tai turbut tiesa… Buciau protingas, tai dabar arba Kanadoje, arba Japonijoje gyvenciau…
Va tik kaip tu brita ar angla atpazisti nuo kitu…?
Ash tarkim, kai matau zmogu be arogancijos, ne buko veido, ne nagla, tai pirma mintis, kad tai gal prancuzas, lenkas, lietuvis, italas ir jokiu budu ne anglas… Ir kazkodel tai 75-90% tai pasitvirtindavo… Ir shiandien vaziuodamas autobusu maciau grupele vaikinu, esu tikras, kad vienas ish ju jeigu ne lietuvis, tai bent koks lenkas buvo… Igimto lodnonietishko anglo bukumo neishsiugdysi, o tas akivaizdziai ne buko veido buvo ir jautesi akcentas (per daug aishki tartis)…
O tu muset manai, kad jeigu dede panashus i Sherloka Holmsa, tai jau aishkiai anglas…?
Shiaip suprantu, kai mokyklos diskotekose ar panashiose vietose po nakties gali rasit sklidinu (patys tikiuosi suprantat ko) prezervatyvu… Na jaunimas stengiasi…
Va tik dienos metu pilnu preziku vieshajame transporte Lietuvoje niekur nemaciau… O shiaip net nuotrauka buvau padares… Va tik ideti cia negaliu… nera tokios funkcijos forume…
O taip galetumet “PASIKULTURINTI” truputeli…!
Asociacijos…
Na be abejones, jeigu buciau turistas, tai gal ir butu tas “Big Bendas”, va tik dabar jeigu pagalvoju gerai apie londona, tai ishkarto lapes prisimenu…!
OK berniukai ir mergaites…
Jus cia fantazuokite, kurkite visokias vizijas, bedavokites, kad net su 10000 zodziu “skaitliuko parodymais” prastai suprantate anglu kalba…
O ash, vadinasi, pasidaviau eilini karta provokacijai ir…
Uzsivedziau…
Del to jau antra diena kencia mano japonu kalba…! Na o kol su tikrais “neityviais” japonais Japonijoje nesusiduriau irgi galiu sau kurti visokiu “viziju” kaip fainai pavarysiu…
Todel japonu kalbai mano motyvacija kolkas pakankamai stipri… Reikia “varyti” mokytis…!
Iki…!
Teisingai, Gy_yobu, dirbk geriau, japonų mokykis, ne tau “ant paxazuchos” pliurpti, susinervini tik. Tik nesugalvok į Japoniją išvažiuoti, dėsi ir ant jos paskui :)))))))))))))))))
O aš taip ir atpažindavau: šiek tiek arogantiški, plaukai kiek riebaluoti, dažnai dar ir lopai ant alkūnių. Su pypke, smuikeliu ir poroje su daktaru Vatsonu neteko sutikti :)))))))) Bet tu visiškai teisus, aš tik turistė ten buvau, tai man viskas gražu ir buvo. Na, ne toks jau tu ir idiotas, vadinasi
@ Gi_yobu
… o kam tau japonų kalba? Šiaip ar?..
kada čia dariau eksperimentą, žiūrėjau paskutinę Boardwalk Empire 1 sezono 12 seriją…kadangi daugiau neturėjau sekančių serijų ir kad ilgiau užtruktų pramogos tikslais nepatingėjau iš subtitrų verst kiekvieną man nesuprantamą žodį…tokių atsirado 37 per visą seriją…na gal dar keli prasprūdo tiesiog neužkliūdami…šiaip įspūdžiai trejopi -sakinyje visi žodžiai suprantami vienas ne prasmės tuom kart ir nepagauni…sakinyje visi žodžiai suprantami vienas ne prasmę jauti, bet neįsitikinęs, kad taip yra…geriausias tai visi žodžiai žinomi, bet fig suprast, kokia ten prasmė, bet toks vienas tik pakliuvo…tai va, kaži ką aš čia norėjau pasakyt… tikriausiai, kad vakarai jau ilgėja… pasitikrinkit visi skaitliukų parodymus ar sutampa… ir pirmyn