Frustracijos periodas

@GintasRu

Viskas Ciki! :wink:
Ash gi sakau, kas ramiai sau gyveno, tai tokie ispudziai net gi geidautini… Man gi…

Tarkim guliu Paryziuje parke ant pievutes, ar tai miegoti ruoshiuosi (gi sakiau kad turiu keliu metu benamystes staza), ar shiaip ilsiuosi… Girdziu - kazkokia chebryte ateina, na sakykim pora-trejatas zmoniu… Diskutuoja kazka… Pakeliu galva…! Ziuriu…! O ten vienas pilietis su savimi ar su savo kitomis asmenybemis taip intensyviai diskutuoja…! :))

Nugi sakysi, vat tai prikolas…! Taip - prikolas, kai matai retkarciais, bet visai ne prikolas, kai su tokiais tenka kontaktuoti kas dien…!

:)))

va čia visus apimtus frustracijos ir turinčius gražius dantis AJ įtaigiai moko ištarti pirmą anglišką žodį su TH…tik nebandykit to pakartot namuose vieni be liudininkų…jei netyčia nusikąstumėt liežuvį negalėsit papasakot paskui kas nutiko :slight_smile:

Ar AJ susidėjo naujus dantis ar man tik rodosi?

P.s. šiaip tai man ir vėl patinka AJ. Man jis patiko iki 2008-ųjų, po to 5 metus nepatiko, o dabar vėl pradėjo normaliau kalbėti :slight_smile:

man ir taip atrodo…ilgokai tikriausiai galvą pasuko kol surado būdą kaip čia tuos dantis kuo labiau parodyt :slight_smile:

Oi gerai jūs čia abudu apie tuos dantis… :slight_smile:

Gintarai, o kas būtent AJ kalboje nepatiko?

prisiminiau kas man nepatinka pas AJ…švelniai tariant karts nuo karto meta į viešą erdvę š… kokybės audio…spėju dažnai naudoja nebrangų laisvalaikiu padarytą pagal pavyzdį iš nuotraukos kiniečio rankų darbo mikrofoną

5 minutes 40 kartu gaunasi apie 3 valandas žiauriai daug jei skirt dienai kad ir dvi valandas jei neatostogauji irgi labai nemažai gaunasi žodžiu jei po darbu atmetus ruoša gaunasi nemažai kas aišku čia kiekvieno asmeniškas reikalas iš kur to laiko imt bet vistiek nekas iš čia ir nusivylimas laiko reikia daug ,procesas stumiasi lėtai o pagreitint nelabai eina ,o jei dar norisi ir spauda paskaityt ir filmą pažiūrėt ir pabendraut tai…atsibundi kita diena ir pažadi sau kad skirsi šitiems mokslams šiandien daugiau laiko tikrai, bet taip ir nepavyksta ir kaip kitiems pavyksta nesuprantu

@Vijola, ne visada po 40 kartų reik perklausyt. Pradžioje man net po 60 kartų klausiau, kol buvo suprantama ir aišku. O jei po 20 kartų klausymo supranti kalbą, tai nebereikia gaišt, o galima eit toliau.
Laiką išmokt planuot taip pat. Kol ryte išsiverdu kavą, jau kartęlį galiu perklausyt. Vedu anūkus pasivaikščiot - grotuvėlis kišenėj. Tiesiog reikia išnaudot laisvas minutes ir susikaups tos valandos.
Liepos mėnuo man labai užimtas, nes turiu tris atostogaujančius mažamečius. Tai su tais mažais tarpeliais klausymo po valandą į dieną surenku. Tiesiog grotuvėlis turi būti nuolat po ranka.

dar pas mane toks kuriozas yra, turiu keleta skaypo draugu su kurais susirašineju angliškai kiek jau man tas išeina ,bet kai rašau kažkodėl į galva neateina žodžiai kuriu mokausi čia , o savaime gaunasi elementarus ir man įprasti bet iš čia ne ,o kai klausausi sunku atpažinti žodžius kuriuos be vargo galiu atpažinti skaitydama ir tai labai nervina bendrumoja žodžių kaip ir žinau nemažai bet jie visi kas sau kažkokia velniava daugiau nieko

@Vijola, na taip, sunku su valandom, man čia ir didelė problema, bet niekas kitas už tave nesudėlios dau dienos grafiko ir prioritetų. Paros valandų kiekio nepadidinsi, tai tenka su kitais reikalais pasispausti, ir kai ko atsisakyti, be to juk nėra būtina tas 2 valandas imt ir atidirbt iš eilės, kaip Aurelija ir sako, valandas surinkti galima. Tiesiog reikia išmokti išnaudoti laiką. Pažiūri kelias filmais per savaitę mažiau - va jau kelios papildomos valandos. Po to galbūt atrandi dar 15min ryte. Na ir taip toliau. O jei mokysies kalbą tik tada, kai turi laisvo laiko (o tai reiškia labai retai, nes jei laiko neskirsi, tai jo ir nebus, tas patikrinta :slight_smile: ) tai klausimas ar aplamai verta vargti ir apsikrauti papildomais nusivylimais…nors gal ir verta, juk gyveni ir mokaisi :wink:

Ir ten ne kuriozas, ką, manai kitiems kitaip? :slight_smile: Paskaityk daugiau forumo, puikių Gintaro ir kitų minčių yra, kurios padeda išsilaikyti sunkiais mokymosi etapais, kurios paaiškina tuos dalykus, apie kuriuos pradžioje galvojam kad čia tik man taip, kad čia tik su mano galva taip negerai :slight_smile:

@Vijola, vadinasi reikia klausymo įgūdžių. Aš kai pradėjau klausytis, pačioje pradžioje visiškai nieko nesupratau, nors užlinkintą tektą išsiverčiau. Beklausant “atmuši ausį” ir pradedi suprast.

kažkur skaičiau, kad kažkoks gudrus užsienio mokslininkas nustatė, kad įprastas lietuvis kalbos moksluose dėmesį gali išlaikyti ne ilgiau kaip pusvalandį…tai irgi reikia turėti omeny, kad nekankint savęs be pertraukų
o man atrodo, kad moterims iš viso neturėtų būt sunku laiko surast…jos gi gali galybę darbų vienu metu daryt…ruošos metu įsijungus grotuvėlį tikras malonumas turi ištikt…man dažniausiai tai kaip kanalus reikia perjunginėt jei kažką dirbant bandau klausyt…arba tas arba anas
rusiškai suprantantiems galiu pasiūlyt užsiprenumeruot Zamiatkino laiškus į epaštą… kartais gan gerai pakelia kovinę dvasią kai ūpas nukrinta

@sauliokas
Labai jau dirbtinai jis atrodė nuo to laiko, kai pradėjo stumti “Power English” ir dar dirbtiniau - su savo “Global leadership”. Pagal viską panašu, kad norėjo atrodyti panašus į Tony Robbins. Betgi žmogus negali būti tuo, kuo nesi. Dabar kalbėjimo maniera grįžta į senas vėžes ir apskritai vaikinas atrodo adekvačiai ir kongruenčiai (kadangi dirba savo darbą - moko anglų kalbos).

dėkui už patarimus bandysiu susiimti :slight_smile:

@GintaiRu, kur uzsisakyt zamiatkino laiskus i pasta?
@Gintarai nieko stebetino, juk A.J. “isimylejes” Tony Robbins’a :smiley:

@Karemi
tu gi ruskai nemoki. Kaip skaitysi tą Zamiatkiną? :stuck_out_tongue:

importuosiu, Ginarai, importuosiu :stuck_out_tongue:

Ernesta, knygą irgi jo susiimportavai visą?
Galvoju gal perskaityt, atsisiunčiau prieš metus, bet taip ir neprisiruošiau :slight_smile:

Zamiatkinas - tai rusų AJ. Didysis maištininkas :slight_smile:

a griausmas dabar žino iš kur aš jį užsiprenumeravau…laiškuose tik nuoroda atsisakyti prenumeratos…žiūrėjau oficialų jo saitą http://zamyatkin.com/ kaip ir nėra prenumeratos , tik knygą galima atsisiūst…žinau tik, kad laiškus gaunu nuo senovės…
dar pasižiūrėjau…įtariu, kad užsiregistravus forume pradeda eiti laiškai, nes ten reikia epašto