Frustracijos periodas

Gintai, ziuri angliskai? O kas bus kai serialas baigsis?? :slight_smile:

Koks skirtumas? Jeigu žiūri miegodamas, tai vis tiek nieko nematai :slight_smile:

Veidelis vedojo (ish GintarasRu nuorodos) tai…

Ai tiek to… Patylesiu… :slight_smile:

dar matau…riba 3 serijos…o taip tai žiūriu su angliškai subtitrais…gan sunku iš klausos…negrų tartis savotiška…dar kurį laiką nesibaigs…liko dar 3 sezonai peržiūrėt

vis tik fainas tas A J…pakelia nuotaiką

Shiaip tai, man jis visai ne fainas… :frowning: Bet…

Pas ji destytojo tartis…!

Jis kanadietis ar amerikonas…? :slight_smile:

amerikonas. jis ir yra destytojas, jei mokais anglu nuodeme jo nezinot :slight_smile: effortles english vadinasi jo sistema, gali pagooglint

visi mes čia nuodėmingi :slight_smile:
va čia A.J. švelniai nušviečia kaip mokytis iš filmų

@ Karemi Ernesta
Laba, Ernesta, o ar nebandei su ruseliais pasiskaipinti, kurie silpnai anglų žino ir siūlo su rusų padėt, juk tavo anglų nėra blogas, tikrai galėtum kažkam padėt, o jie tau:)…Jų gi tiek daug, tikrai surasi, ko reikia:)…

@KaremiErnesta
Pirma, shi zmogu ash jau esu girdejas ir…
Ir tiesa sakant, netgi kalbos maniera manes nesuzavejo… Taip…! Tulas destytojas kalba labai aishkiai, tiesiog lig ne “neityvas” butu, bet yra jo kalboje ir man nelabai simpatishku dalyku…

Antra, negaliu gi ash aprepti ishkarto visu lekciju, kaip sako ateis laikas bus ir…
Va kai manasis “skaitliukas” bus kokie 3000-5000 zodziu (anglu kalbos), o ash vis dar neklauses shio ekstravagantishko dedes, tada jau galesyte pasakyti - eik tu atsilikeli, tokio zmogaus paskaitu dar neklausei…! :))

Trecia, pas mane dabar atostogos nuo anglu kalbos kokiems 2-3 menesiams ir tiesa sakant, jauciu shiek tiek mazesni stresa, kai kokias jau 3 savaites nesimokau anglu kalbos…! :wink:

Kai aš mokėjau apie 1500 žodžių, AJ supratau gana lengvai, o tuo tarpu Steve visai nesupratau… Va taip gali skirtis “adaptuota” kalba ir natūrali. Tarp kitko, kai AJ kalbasi su savo seserimi, suprasti tą sesutę nėra taip jau paprasta :slight_smile:

Tai, kad, tiesa sakant, ash juos abu daugiau maziau suprantu… Ir ko cia nesuprasti (na asmenishkai su Steve nekalbejau), kai abu kalba kaip destytojai…! :wink:

Ir shiaip, Steve’io kalbos maniera ir “leksikonas” man labiau prie shirdies negu AJ… Na ish kitos puses per mazai ash girdejau pona AJ, kad galeciau spersti apie jo vartojamus zodzius, bet jo kalbos stilius man visada buvo kazkoks “ant ribos”…

Kiekvienas kuriame savo “zodyna” pagal save (na ash ben jau bandau samoningai atsirinkineti zodzius kuriuos roshiuosiu mokytis, pagal tai kiek shis zodis vartojamas aplinkoje ir pagal tai, ka ash pats pasauliui ir kitiems noriu pasakyti), ir kaip pastebejau, kad man Steve negi labai tinka, tik kad jo “lekciju” tik kokias 3-5 esu rades… :frowning:

@Gi_yobu
Matai, tu jau labiau pažengęs, negu aš tada buvau. Ten buvo tokia kaip riba. Vieną supratau lengvai, kito dar ne. Labai norėjau žiūrėti Steve video, labai buvo įdomu, bet mažai ką supratau. AJ pripratęs kalbėti su mokiniais, tai jis nenaudoja labai blatnų žodžių, o Steve varo “po polnoj programe”.

Jeigu tau patinka Steve, tai ieškok ne jo lekcijų, o podcastų, kur jis kalba natūraliai. Užsidėk bibliotekoj filtrą Intermediate1, 2 ir Providers: “EnglishLingQ”.

Arba čia galima rasti dominančią temą http://englishlingq.com/ ir ten yra nuorodos “Click here to see the full transcript of this podcast”, su kuria iš karto pasiimi tą podcastą į savo pamokas.

O tu sterble tu sterble!!!

@Gintaras
どうもありがとうございます!!! Kas lietuvishkai reishkia be galo (labai) dekingas…!

Pasirodo, kad Steve’utis daugiau cia yra prishnekejes… :))
Pirmas ispudis, kad problemu netures dideliu buti su tuo…
Va tik ne dabar, o po kokiu 2-3 menesiu… Uztenka man to streso nuo pastovaus neatitikimo tarp “mokslu” ir tikroves Londone… :slight_smile:

Prišnekėjęs jis daug. Dar visa krūva yra jo YouTube kanale:

Vienas iš man labiausiai patinkančių yra šitas:

Aciu Romualdai, gal ir pravers kadanors, nors as nelabai linkusi kalbeti su zmonemis, kuriu nepazistu :slight_smile:
Beje, katik grizau is gimtadienio vakarelio, buvo 2 bendradarbiu gimtadieniai, tai sedejom bariuke. pas mus is 9 darbuotoju 4 yra ruses, o visos kitos siaip supranta rusiskai, tai tokie gimtadieniai galetu but ir dazniau, nes 70% viso kas buna kalbama per vakara, buna kalbama rusiskai :slight_smile: tai buna suprantu suprantu, tada islenda koks “raktinis” zodis kurio nesuprantu tai visalaik paklausiu ka cia reiskia, tai labai pravercia. Nors aisku buna “juoduju sklyliu” kai koki laikotarpi visiskai nesuprantu snekos. arba siaip ju kalboje isgirstu zodi, kuri esu ismokus, arba dar neismokus, bet uzlinginus kazkur cia tarp savo pamoku lingqe, tai tada tie zodziai tikrai visam laikui isimena :slight_smile:

Labas rytas

Kaip šaunu, Ernesta. Ko gero toks bendravimas naudingiausias. Ir gali tuojau pat paklaust kolegių, kad paaiškintų, ir girdi gyvą bendravimo kalbą. Reik dažniau organizuot panašius vakarėlius ir tuoj pati laisvai kalbėsi rusiškai.

O aš tai tebesimurkdau su anglų klausymu. Liepos mėnesį labai laiko nėra tam skirti… stengiuosi nors kiek paklausyt, bet linkinimui naujos medžiagos laiko vis mažiau. Dukra atvežė savo tris atžalėles, tai tik suktis apie varliukus. Aišku, tai malonūs rūpestėliai, bet kalbai turiu laiko tik kai visi suminga.

na ką reikia toliau po truputį pratint Gy-yobą prie A.J…gal pradės patikt kada nors …čia apie pliurpimo baimę viešai
,Fear is the mind killer”

@GintasRu
Nepavyks…! :stuck_out_tongue:
Ash planuoju kokius dar 2-3 menesius nekelti sau streso ir nesimokyti anglu kalbos…

Ish kitos puses, man pono AJ klausyti, dar puse bieso yra… Man ji ziureti sunku, bo jis ish savo veido ishraishkos panashus:

1)shizofenika “ant fazes”.
2)sektanta
3)Geju
4)nemaza staza turinti benami…!

Tamstai gyvenant ramu gyvenima gali ir idomus jis, man gi “biesina” i tokia veido ishraishka turinti zmogu ziureti…
Tu geriau Steve’uko video dek, jis man labiau prie dushios…! :)))

na kad būčiau jo nesimokęs, tai gal irgi pirmiausiai nesigilindamas garsiai sau pagalvočiau beprotis kažkoks…prisimenu dar nelabai suprasdamas jį klausiau tai buvo įdomūs įspūdžiai…iš kart nedaeidavo…ar kalbą nelabai suprantu…ar AJ vėjus šneka…labai man iš jo pamokų bajeris įstrigęs…kaip išgydyti atšalusius poros santykius…tipo ten kažkas nebegalėjo apsikabinti vienas su kitu…tai gydymas labai paprastas nuvažiuot į aliaską ir įšokt abiem į ledinį vandenyną…labai lengva tada abiem apsikabint, kad nors kiek sušilt