Shiaip jau, kad cia labai daznai ne i tema rashoma, tai parashysiu-paklausiu ne i tema (truputi)…
Gal kas zinote varda-pavarde to dedes, kuris igarsines “listen english” podkastus…? Baisiai jau skanus tas jo akcentas-dialektas mano ausims… :))
Shiaip jau, kad cia labai daznai ne i tema rashoma, tai parashysiu-paklausiu ne i tema (truputi)…
Gal kas zinote varda-pavarde to dedes, kuris igarsines “listen english” podkastus…? Baisiai jau skanus tas jo akcentas-dialektas mano ausims… :))
labai jau nekonkretus klausimas…
“Listent english” podkastus igarsina, kaip supratau, vienas “charizmatishkas” dede ish Birmingemo… Bandziau ziureti paciame saite “Listen english”, bet kaip tai nepavyko rasti net uzuominu…
Shiaip idomu, kas jis per zmogus… Turiu itarima, kad net ne anglas jis, labai jau graziai kalba dede… :))
Pasižiūrėjau, tai įsigudrino dabar tuos aktyvumo taškus rinkti žmonės Prieš metus, kai pirmą kartą bandžiau pradėti mokytis anglų čia, su 600 taškų vos ne į dešimtuką pakliūt galima buvo, o dabar dvigubai reikia norint pakliūt į “topus”
O ka duoda tie aktyvumo taskai? Nes siaip tai man tas pats kiek tu tasku pas mane,neziuriu ir i ta paveiksliuka kur keiciasi kai vis kilsti i kita lygi Man kazkaip tai dzn,visi tie taskai ir visi tie paviksliukai Man svarbiausia ismokt kalba,o ne su kazkuo lingtyniaut… Zaidimus galima pazaist ir kitur…
Tiesiog rodo kiek tu aktyvus esi kalbos mokymesi cia linge. Matai, kiti belenktyniaudami ir kalba ismoksta
taškai…čia maždaug kaip sąskaita banke…kuo daugiau turi tuo kietesnis atrodai
Na jei butu kazkoks tai prizas uz tuos aktyumo taskus,tada tikrai kazkoks tai azartas butu,o db tai tik taskai kurie nieko nereiskia, su tais taskais galima ir pasimuliuot kiek supratau is sistemos,gali pats kiek nori tu valandu prisirasyt ir zodziu zinomu ir linku uzlinkint na kaip ir minejau man visikai vienodai kiek pas ka tu tasku… Tik va stebiu savo ir kitu klausymo valandas,man jos aktualios labai, noriu suzinot po kiek valandu klausymo ivyks tas persilauzimas… nors labai sunkiai sekasi isimint zodzius,mane jie jau i depresija pradejo varyt…
Netycia atsirado tie patys 3 postai,net nesupratau kaip,tai nezinau istrint ju neina ,bent jau teksta istryniau… sorry
Prizas ir yra. Tik jis nematomas. Jis galvoje lieka. Išmokti žodžiai, frazės… Juk kalbos mokomės ne dėl kitų, o tik dėl savęs.
Kadaise, kadaise, jau tos dienos negrįš… kai atėjau į LingQ, tarp lietuvių lyderiavo toks “bunch_a_noise” su 108 taškais. Anksčiau tie taškai nebuvo taip paslėpti ir badė akis kiekviename žingsnyje, tai mano pirmas darbas buvo ne angliškai išmokti, o aplenkti tą bunch_a_noise
Dabar matau, kad senajai kartai tiesiog fantastiškai atstovauja Hopeidea, bet bijau, kad ji gali neatsilaikyti prieš jaunatvišką nerijus75 įkarštį
Plaikau Skeltuka007…!
Man irgi neidomu, kiek ten kas yra “soc. lenktyniavimo pirmunas”…!
Jei kas ir idomu, tai zinomu zodziu kiekis, bet ir cia pastebiu tokia pacia tendecija kaip ir Taekwondo kazkakada tai… Kai jaunimas paprasciausia nusipirkdavo tuos dirzus patis ne ka mokedami, o po to gaudavo malku nuo “zemesnio pagal laipsni”… Ziuri atrodo, kad pagal zinomu zodziu kieki gal ir i koki Universitetuka Anglijoje galetu stoti, o klausimus uzduoda gana diletantishkus kita karta…
Na vat jeigu galima butu uz tuos aktyvumo tashkus kokius tai papildomus “bonusus” uzsitarnauti, tai suprantu, o kad ten kazkas turedamas palankesnes ir komfortishkesnes salygas mokosi sparciau (arba del tingejimo, nepalankiu salygu - leciau), tai manes nekaso, tiesa sakant…
@AurelijaOK
Tai, kad tas prizas galvoje niekaip nesusijes su aktyvumo tashkais…!
Kai ruoshiausi vykti i Anglija ish Prancuzijos, tai be jokiu ten Lingq’u ir aktyvumo tashku ishmokau ar pasikartojau ~500 mano poziuriu svarbiausiu anglishku zodziu… Pirmomis dienomis to lig ir uzteko, bet veliau…
Per dieną esu užsibrėžusi “padaryti” 100 lingq’ų vienai kalbai ir tiek pat antrai. Kartais gaunas mažiau, kartais daugiau, kai įsijaučiu .Tiesiog tos planas. O aktyvumo taškai- tai šalutinis produktas.
O tai ir išmokt sugebi? Juk užlinkint nepakanka. Reik ir išmokt. Mano galva jau ne ta…
kaip jau ne karta buvo mineta daug kas net nesimokina cia zodziu SPECIALIAI. tiesiog linkina, skaito, klauso, t.t. taip sakant let it flow
ir tas zodziu mokinimasis nera lengvas, nes tas pats zodis kitam kontekste gali reiksti visai ka kita, tad jei pirma karta sutinki zodi lyg ir zinai jo prasme, bet kitur bus kitaip verciamas.
Karemi, aš irgi specialiai nesimokau. Tas man čia, LingQ, ir patinka, kad gali daryt viską pagal savo jėgas. Bet jei tekste daug naujų žodžių, tai tekstas nesuprantamas pasidaro.
Žodžius išmokstu savaime, kai antrą , trečią ar dešimtą kartą sutinku tą patį kitame tekste. Lingq’us per dieną skaičiuoju tik tam, kad kažkaip nusibrėžti tikslus, kiek turiu padaryti per dieną.
Mano ilgalaikiai tikslai yra ne skaičiai :išmoktų žodžių, lingq’ų ar perklausytų valandų. Aš noriu mokėti angliškai taip, kaip dabar moku rusiškai, o švediškai taip, kaip dabar moku angliškai.
Kiekvienas turime skirtingus ar panašius tikslus ir tas skaičiavimo sistemas, kurios čia yra , suprantame ir naudojame skirtingai arba panašiai, bet nebūtinai vienodai
@AurelijaOK aš irgi labai nervinuos, kai nesuprantu teksto, nes per daug nežinomų žodžių…tada bandau lingq’inti frazes arba net visą sakinį- kartais padeda, kai ne, tai metu tą tekstą ir ieškau lengvesnio.
Kas turite ir naudojate FB pabandykite užsiprenumeruoti angliškų asmenybių ar kokių brand’ų puslapius ( būtinai tuos , kurie jums ĮDOMŪS)- ten rašomos žinutės būna labai aiškios ir palyginus nesunkios ( jas importuokite į LingQ). Aišku, garso nebus, bet jei pats tekstas jums įdomus- manau, naudos bus