Pats neseniai atradau tuos “aktyvumo taškus” ir reitingus. Iki tol net nežinojau. Žinoma, kai motyvacija apslopsta, tai labai pagalbi priemonė kažką vytis ar aplenkti. Neturiu tikslo per dieną pažymėti 100 ar 200 ling’ų, bet keliu tą pirminį tikslą iki 05.30 pasiekti tą 100 val. ribą. Paskaičiavau, kad tam reikia 2-3 val. kasdien. Supratimo atžvilgiu nesunkūs yra Spotlight, tačiau tai nėra “natūrali anglų”, kadangi kalba lėtai ir suprantamai ir žodžių nėra daug. Bet klausymo valandas didina. Vienas “takelis” - 15 min. Galvoju ar yra prasmė apskritai dirbtinai mokytis žodžius ar frazes, juk jie ateina savaime. Pirmam tekste nepažįstamas, antram - kažkur matytas, trečiam numanomas, o paskiau ir žinomas.
Ką gi, pasižiūrėjau į reitingus - ogi čia ženkliai matosi kad masiškos atostogos Beveik visų skaičiukai nusirito žemyn, ta proga net ir man atsirado vieta tarp 15 Belieka palinkėti pailsėjus visiems nepamiršti sugrįžti
va Saulius priminė, kad toks dalykas yra, tik kad net nežinau kur dabartinėje svetainėje tie reitingai pasislėpę miega
Exchange
niekaip nebūčiau sugalvojęs, kad ten spausti reikia…apžiūrėjau viską ten atidžiai…perspėsiu chebryte draugiškai…laikas šiek tiek apsiraminti su linkinimu…pažiūrėjau Gintaras 15-liktas ant pačio pakraščio skardžio…išstumsit supykęs uždarys čia viską…galėsit tada ramiai senovines popierines knygas kaip per 30 dienų padaryti op skaityt
:)))) čia kaip paskata pasivyti pirmus bus
Eikit jau eikit jus “Pakazushnikai”…! :)))
Pakazūcha yra gerai. Garbės lenta, sienlaikraštis - visa tai yra auklėjamosios arba skatinamosios priemonės. “Skatinimas” tai ir yra tai, ką dabar blatnai vadina “motyvacija”, o geresnės motyvacijos už “stick and carrot” iki šiol dar neišrasta. Reikės pasakyti administracijai, kad dar ir sienlaikraštį padarytų. Pavyzdžiui IMDB yra “geriausių” aktorių sąrašas ir yra “blogiausių” aktorių sąrašas.
@GintasRu
Teks man užleisti vietą garbės lentoje jaunesniems Keista, kad iki šiol taip mažai yra mane aplenkusių, nors mano tiek tempas, tiek “žinomų” žodžių sąrašas sakyčiau yra nedovanotinai maži. Kita vertus, tai labai gerai demonstruoja, kad, norint išmokti kalbėti, nėra jokio reikalo būti nei stachanoviečiu, nei daugiastaklininku.
P.s. dar prisiminiau, kad armijoje yra tokios skatinamosios priemonės kaip “blagodarnostj” arba “vygovor” priešais stroju t.y. viešai. Dar yra medaliai ir gauptvachta. Yra atostogos ir yra kalėjimas. Kiekvienam pagal nuopelnus Tėvynei.
@Gintaras
Na tai pasirodo, kad ne tik Nerijus pionierius-Lenino vaikas, bet ir tamsta i juos taikai…!
Ne, aš ne pionierius. Aš - senas kareivis Učebkėj vedžiau fizinio ir techninio parengimo pamokas. Dar mokiau salabonus marširuoti ir dainuoti. Prisiminiau vieną frazę, kas mokosi rusų kalbos, tik nežinau ar bus žodyne
палочная дисциплина
Ir šiaip, kiek girdėjau paskutiniu metu apie visokius tyrimus, tai išvada tokia, kad lazda motyvuoja mažiausiai dvigubai geriau, negu meduolis. Ta prasme, visokiom formom: skausmas, baimė, praradimo grėsmė ir t.t. Pavyzdžiui, už mano “nuopelnus”, valdžia nerasdama geresnių priemonių, grąsino mane apskųsti mamai. Tai vadinasi “отправить письмо на родину”
Tarp kitko, yra geras Stenlio Kubriko filmas apie učebkę. Kas buvo armijoje, maloniai prisimins, o kas nebuvo, pamatys, ko nematę.
Full Metal Jacket (1987) - IMDb (žiūrėti/klausyti tik originalą!)
Nors rodo amerikonus, bet galima sakyti, kad pas mus buvo 1:1. Skirtumas tik toks, kad pas mus niekas nenusišovė, bet vienam pasimaišė protas (jį gydė su трудoтерапия) ir vienas numirė dėl labai banalios priežasties - seržantas nepatikėjo, kas vaikinas sunkiai serga, o kai jis galiausiai nugriuvo, tada jau puolė jį vežti į “санчасть”, bet nuvežė jau atšalusį. Vieną vaiskią vasaros dieną į duris pabeldė, ir tėvai gavo dovaną cinkuotoj dėžėj. Dėl to visiems reikia turėti 3 vaikus, kadangi vienas turi būti atiduotas tėvynei, o kiti du reikalingi, kad nesumažėtų tautos skaitlingumas ir atitinkamai gynybinė galia.
OK. Nuklydau į lankas. Sorry už offtopic’ą
…kažkaip pabandžiau įsivaizduoti, kaip jaunimui suprast šito rašinio plonybes…pasikartosiu…kas ten nebuvo tas nesupras
Nežinau, kur įdėti, tai dedu čia. Naujas Steve video, kur jis dar kartą kartoja, kad kalbos nereikia MOKYTIS, o reikia prie jos PRATINTIS. Kalba - tai ne matematika ir ne fizika ir nieko čia neišmoksi, kas padėtų suprasti užsienietį ar susikalbėti su juo. Bet prie kalbos galima PRIPRASTI ir tokiu būdu laipsniškai pradėti ją naudoti.
kažkodėl jau obsession požymiai šiandien ryškėja…kaip įsiskaičiau čia Žiulį Verną tai net savo skaitymo rekordą pasiekiau: skaitliukas rodo per vakarą perskaityta žodžių - 16334…ir dar noriu…bandysiu prigult, gal praeis pataisiau rezultata…buvau savaitini irases 40050
O kai atsikeli 05:00, nors reikia keltis 07:00 ir ausinuką isidedi gulėdamas lovoje, čia irgi obsession požymiai?
cia master class pozymiai juk kaip sakoma “Kas anksti keliasi, tam ir Dievas padeda”
specialiai nebandžiau penktą ryto, bet spėju, kad faina turėtų būti… jau kelis kartus esu pastebėjęs jei kokią trečia nakties netyčia pradedi budintis ir dar esant snūdo būsenoje tuo metu dar netoliese pasitaiko neišjungtas tv su anglišku kanalu labai geras girdėjimas ir supratimas būna, kai normaliai prabundi jau ne taip aiškiai girdisi
Kai anksti atsikeli ir nieko apart klausymo neveiki, tai koncentracija į klausymą visai kitokia. Čia bent jau aš pastebėjau
pasirodo viskas genialiai paprasta…gaila tik viena smulkmena viską sugadina - reikia anksti atsikelt
Aš tai vis rezgu mintį, kad kažkaip reiktų pasikeist dienotvarkę ir valandą anksčiau keltis, tą valandą skiriant anglų… bet kolkas nepavyksta, nes norint anksčiau keltis, reikia anksčiau ir gult nors jau šiek tiek pasistūmėta ta linkme, bet dar mažai…
@sauliokas man atrodo Ernesta turi nuorodą knygos kurioje parašyta kaip anksčiau atsigult…bet gal ir gerai, kad jos dar neskaičiau, būtų jau dabar reikėję anksti keltis