Tecniniai klausimai

Gal kas zino, kaip “perkrauti” kalba… Taip sakant, jeigu man vienoje ar kitoje kalboje nepatinka susidariusi situacija, kaip ash galiu “ishtrinti ta ar kita kalba”…?

Va! Radau!
Reikia i paskyra uzeiti…!

Tikiuosi, kad visi lingai esantis toje kalboje automatishkai ishstrins…

Gal zinot kame problema kai bandau siustis kokio nors filmo rusiskus subtitrus as atsisiunciu nesamone, rodo mazdaug taip 1
00:00:48,480 → 00:00:52,439
1988 ćīä. Ńīāåņńźčé Ńīžē 9 ėåņ āåäøņ
āīéķó ā Ąōćąķčńņąķå.

2
00:01:17,480 → 00:01:19,845

• Ķå ļėą÷ü, ļīęąėóéńņą.
  • Ķåņ.

3
00:01:19,880 → 00:01:23,839

• Ņīėüźī äāą ćīäą, āńåćī ėčųü äāą ćīäą.

4
00:01:27,680 → 00:01:31,639

• ×óćąéķīā!
  • ß!

5
00:01:37,760 → 00:01:41,719

• Š˙įīźīķü åńņü?
    Ķåńóņ åćī, ķåńóņ! Āīķ īķ!

zodziu ne subtitrai o hieroglifai, is kur bebandyciau atsisiusti. tai kame cia problema, ar mano kompas kazko nepalaiko ir iskraipo raides ar cia visi brokus kazkokius i interneta deda?

@Karemi
Čia ne brokas. Pabandyk atsidaryti failą su Wordu ir pakeisk kodavimą į kirilicą (pradžioj turi iššokti tokia lentelė)

Aciu, Gintarai, suveike :))

Netycia skaitydama teksta paspaudziau mygtuka, kad visi zinomi…ir jie “nukeliavo” i “Known Words”… atgal kelio nera, kaip ieiti i tuos “zinomus zodzius” ir atstatyti ?? Arba bent jau, teisybes labui, ismokti . Dabar gaunasi taip, kad zinau jog neviska nezinau :slight_smile:

Na gali nueiti i zodyna ir ten tiesiog keisti zodziu statusa i 1

Norejau paklausti del supermemo. Manes praso prisiregistruoti, ir jau labai ikyriai, taip, kad negaliu dirbti, bandziau tai padaryti, bet praso kazkokio slaptazodzio, kuri, kaip supratau, turejo man atsiusti.(Programa pirkau birzelio men ir sekmingai dirbau, nors ir sviete raudona juosta su prasymu prisiregistruoti, bet nepavykus tai padaryti, mokiausi toliau). Dabar kas kelias sekundes issoka langas, kad registruotis, ir dar visokie langai. Pradejau ieskoti atsakymo pagalbos puslapyje, ten raso, kad, jeigu pirkau, turejo buti is karto priregistruota. Kaip tai suprasti? Mano supermemo ta , su 982 angliskom frazem. Gal galetu man atsakyti Gintaras. Aciu.

Karemi, zodyne pas mane tik apie 100 zodziu su galimybe pakeisti statusa… O rodo, lyg tai zinau jau 1415… kur jie???

Ai, nors jo, jeigu jau paspaudei, kad zinai tai nebus ju zodyne… nes jie neuzsilinkino o nusirase visai… vienintelis budas tai tik atsidarius ta pamoka vel pele apibraukti kiekviena zodi atskirai ir jis pamelynuos, bet nesu tikra ar mazes zinomu zodziu sarase jie, turbut ir toliau rodys 1415

Ar teisingai supratau, kad tas skaicius 1415 ir toliau lieka mistinis ir man neprieinamas ??

@nijole888
Pažiūrėkite kur yra laiškas iš Supermemo, kurį gavote iš karto po to, kai nusipirkote programą. Ten bus reikalingas slaptažodis. Jeigu laišką ištrynėte, parašykite į pagalbos tarnybą, nurodykite įsigijimo datą ir savo PayPal el. pašto adresą ir paprašykite, kad atsiųstų naują.

http://www.supermemo.com/english/contact.htm

Ar daug frazių jau išėjote? Aš pradėjau kovo 1 d. ir dar liko 13. šiandien užbaigsiu su naujom, tada liks tik kartojimai.

@Aldona
Kai Jūs užlinkinate žodį, jis patenka į Jūsų asmeninį žodynėlį. Kai pažymite, kaip žinomą, jis įskaitomas kaip žinomas ir, kadangi Jūs sistemai pranešėte, kad Jums jo nereikia mokytis, tai jo ir nematote. Kai pažymite jį pele iš naujo, Jūsų žinomų žodžių skaičius sumažėja, o tam žodžiui galite suteikti kažkokią prasmę, kurią ateity galėsite pažiūrėti, reikalui esant.

1415 savo žinomus žodžius galite atpažinti naujuose tekstuose pagal tai, kad jie visi yra baltame fone.

Aciu, aciu, aciu! Viskas, susitvarkiau. Ka mes be Taves, Gintarai, darytume? Tas laiskas buvo pasimetes tarp kitu senu laisku, vos atradau. Frazes iveikineju nelabai skubedama, jau isejau virs 300. Siaip labai dziaugiuosi sia programa. Veliau bandysiu isikelti naujus zodzius, tik nezinau kaip pavyks su garsu,na, bet tada ir pamatysiu. Dar karta aciu. Ir kaip is karto galejau nepastebeti tokio dalyko!

Ar yra kažkokia galimybė redaguoti žinomų žodžių skaičių? Šiek tiek eksperimentavau ir kaip linq pridėjau vieną nesamoningą žodį ir padariau, kad tas žodis man yra žinomas tada tą linq ištryniau ir šis žodis vistiek pasiliko prie mano bendro žinomų žodžių skaičiaus.

Žinomi žodžiai lieka, bet jeigu ant nereikalingo žodžio pažymėti IGNORE, jis nebus įskaitomas, kaip žinomas. Tokiu būdu galima eliminuoti kitus linksnius, laikus, vardus, vietovardžius, skaičius, įsimaišiusius žodžius kitomis kalbomis ir t.t.

Bet ar yra prasmė tuo užsiimti tik rezultato išgryninimo?

Ši veikla atims daug laiko, kurį galima būtų panaudoti tikram mokymuisi. O jo prireiks, kadangi vien tik pirmoji stadija užtrunka kaip minimum 1000 valandų :slight_smile: Juk ir taip yra pastebėta, kad kalbėjimui užtenka 1500-2000 žodžių, tik nėra pastebėta žmonių, kurie sugebėtų kalbėti su tokiu, jums leidus, “bagažu”, nebent tik maži vaikai, kurie nori sysio, kakos arba niam-niam. Čia LingQ’e pastebėta, kad fluency prasideda nuo kažkur 10000 “neišrūšiuotų” žodžių, taigi orientyras kaip ir aiškus. Man tiek daug neprireikė, kadangi sąžiningai klausiau AJ pamokas po 30 kartų ilgiau negu metus laiko (gal net ir dvejus) ir kiekvieną Steve knygos epizodą - po 20 kartų ir tik gerokai vėliau pradėjau mažinti pakartojimus iki 25, 20 ir pagaliau 10 kartų.

Žinoma istorija apie kinietį Jerry Dai, kuris pakartotinai klausydavo savo medžiagą po 1000 kartų 2 metus. Steve pasakojo, kad kai pirmą kartą išgirdo jį kalbant po 2 metų tokių mokslų, tai pamanė, kad tas žmogus yra gimęs ir užaugęs Kanadoje.

Here he is:

Mano nuomone, didelis pakartotinis klausymas pagreitina kalbėjimo pradžią, kadangi padeda geriau įsiminti natūralias gramatines struktūras, tuo tarpu didelis žodžių bagažas tik padeda geriau suprasti sunkesnius tekstus.

Čia reikia prisiminti, kad 1 užlinkintas ir išmoktas žodis įskaitomas kaip 1 žinomas. Tuo tarpu, jeigu žinai penkias skirtingas to žodžio reikšmes, realią tavo žodžių atsargą sąlyginai galima laikyti didesne, kadangi gali suprasti/komunikuoti informaciją penkiose skirtingose situacijose.

Žodžiu, jeigu trumpai, tai siūlyčiau “не заморачиваться на мелочах”, nebent jeigu pradedi nuo nulio ir nori atlikti mokslinį darbą, o taip pat ant savo kailio nori patikrinti, ką sugebėsi, turėdamas vienokią ar kitokią žodžių atsargą.

Aš žinau, ką reiškia žinoti apie 1500 žodžių. Tą dieną prisimenu kaip vakar. Buvau išmokęs 1797 angliškus žodžius, iš kurių 308 buvau pamiršęs, taigi lieka 1459 (vedžiau precizišką apskaitą Excel’yje). Afrikos juodukus supratau gana pusėtinai, jie mane - sunkiai (kadangi tada kalbėjau Lithuanian English). Kartodavau po 5 kartus, po to turėjau sukti galvą, kaip čia pasakyti kitaip. Britų praktiškai nesupratau visai, jie manąs taip pat. Kanadiečio Leonard Cohen, kurio kalba man dabar atrodo labai lengva, taip pat praktiškai nesupratau visai (buvau jo koncerte Varšuvoje). Tada ir pasakiau sau: “Enough! I had it” Laikas pradėti mokytis IŠ TIKRŲJŲ :slight_smile:

Čia beje yra Cohen’o kalba, kurią įsikėliau į LingQ ir jo matuoklis paskaičiavo, kad tai yra Intermediate I sudėtingumo kalba:

Ar 2000 žodžių užtenka, kad ją suprasti? I doubt it very seriously :slight_smile:

Žodynui plėsti skaitau angliškas knygas, kurių pasirinkimas yra milžiniškas visomis temomis kuo labai džiaugiuosi, o klausymą gerinu žiūrėdamas angliškus filmus su angliškais sub-titrais. Vienintelė problema yra kalbėjimas, kurį tobulinti sekasi sunkiai, nes neturiu su kuo šnekėti anglų kalba. Mačiau pokalbiai yra organizuojami Lingq svetainėje, bet kažkaip nesitikiu čia rasti su kuo galėčiau pakalbėti man aktualiomis temomis, nes apie orą šnekėti visiškai nenoriu. Gintarai, gal galėtum duoti kokių patarimų kadangi pats jau esi visą šitą praėjęs.

Labas! Apie ora cia nebutina sneketi, gali pats paprasyti temos, ar tiesiog ja uzvesti :slight_smile: o siaip yra toks puslapis, pati jo nebandziau, bet rakomendavo kazkas cia is musu, kad cia susirenka kalbetis butent tie, kurie mokosi kalbos, tai gali kalbet apie ka tik nori :slight_smile: http://letslearn.tv/signin

Su tutoriais galima kalbėtis apie tai, ką skaitai/klausai/žiūri, jeigu ta medžiaga jiems yra žinoma, o šiaip tai dar yra:

http://www.kantalk.com/

gali dar paguglinti “language exchange”, o šiaip tai kalbėjimą siūlyčiau pradėti nuo rašymo. Kai jau rašyti sekasi gerai, tada ir kalbėti bus galima, kadangi jei dėstyti mintis ant popieriaus sekasi sunkiai, tai tokiu atveju kalbėjimas vargu ar apskritai įmanomas. Na o rašyti galima į forumus pagal pomėgius, galima sekti įdomių autorių blogus ir ten rašyti komentarus. Tuos raštus galima duoti tutoriams patikrinti, kad matytum kiek gerai tau sekasi dėstyti mintis ir pan. Aš tai duodavau tikrinti savo angliškus emailus - niekada nieko nesu rašęs tik tam, kad rašyti :slight_smile:

Labai dėkui jums abiems už pasidalintą informaciją ir patarimus.

Kzko google chromas bludyt pradejo, niekada taip nebuvo, o syrit atsidarau linga ir negaliu i savo pamokas nueit, nors ir spaudziu “mano pamokos” vistiek persikrovus buna ijungta biblioteka… su kita narsykle viskas normaliai. gal zinot kaip pataisyt?