@Karemi
Aš taip pat verčiu iš švedų į anglų ir nesuku galvos, tiesiog nėra kitos išeities : švedų-lietuvių nėra normalaus žodyno.
Kaip tik įžiūriu privalumus- pakeliui dar ir anglų patobulinu ![]()
susidubliavo
@Hopeidea
Aš visur matau tą pačią idėją - “reasons come first - answers come second” - nesvarbu, ką darai: ar mokaisi naujos kalbos, ar meti svorį ar nori geriau tvarkyti savo laiką. Jeigu nėra aiškaus tikslo, bet kokie aktyvumai veda į niekur, todėl Tony pirmiausia siūlo išsiaiškinti pačiam su savimi, ką tu veiki šiame pasaulyje ir ko nori iš savo gyvenimo ir tik tada planuoti, kam ir kiek skirti laiko ir kokia eilės tvarka surikiuoti savo veiksmus ![]()
@Gintaras
Man jau prasidėjo “tada” etapas, kai reikia planuoti , rikiuoti, atsisakyti ir formuoti naujus įpročius.
Perklausiu dar kartą Tony Robbins “Personal Power II” tą dalį, kur jis dalinasi, kaip pakelti savo energijos lygį. Na, pagalvojau, kaip žmogus paprastai išdėsto sudėtingus dalykus: apie žaliavalgystę ir kvėpavimą…kai kurie palyginimai gan juokingi, bet svarbu, kad suprantami kiekvienam ![]()
@Hopeidea
Kas liečia valgymą, galiu parekomenduoti Bill Phillips “Body-for-Life” - ten yra detaliau išnagrinėta, be to išbandyta ant dešimčių tūkstančių amerikiečių ir ne tik praktiškai.
Jeigu trumpai tai žiūrėk čia - - YouTube
tiesa, kas dar dėl “energetinio” valgymo, tai naujesnės rekomendacijos yra ne daug vaisių, kuriuose yra daug vandens (kaip siūlė Tony Robbins), o daug GRYNO vandens.
Brendon Burchard per dieną išgeria 6 (!) litrus, Eben Pagan taip pat daug, Bill Phillips programoje yra 2,5 l, tačiau visais atvejais rekomenduojama ne arbata (ar, apsaugok Dangau, kava), o grynas H2O ![]()
@Hopeidea gal gali numesti kur tu cia ziurejai ta tonny robinso personal power?
Nu va, mokysiuos is to, kas man idomu
susiradau internete rusiska Meistra ir Margarita, susiradau ir audioknyga, taigi viska ko man reikia turiu :)) Ir nors ikelus pirma skyriu pamaciau, kad laukia 1200 nauju zodziu, kazkaip nebaugina, nes zinau, kad bent jau idomu bus
tik va problema su audio failu, nes leidzia ikelti tik valandos trukmes, o ten pirmas skyrius daug ilgesnis nei valanda…
taip levai, kodel jiems gaila leist daugiau :((
na pradžiai gal ir valandos užteks:)) knyga ne iš lengvųjų, na nebent tk žodžiai domina - sekmės:))
Tai ne apie uzteks ar neuzteks esme, o tai kad pirmas skyrius trunka 69 minutes, o i lingqa leidzia importuoti tik 60minuciu faila, todel man jo abskritai neina ikelti.
mn - ne kas
Karemi siūlyčiau sukarpyt audio failus max po 15 - 20 min trukme…ilgesni bent jau man nepasiteisina…kiek bandžiau su ilgais failais striginėja svetainė…pasidaro kaip flegma
o gal turi patarti su kuo karpyti? As siaip anglu kalboje 40minuciu trukmes keliu visa laika, tai kazkaip normaliai, nieks nestringa. Gal cia nuo kompo ir interneto priklauso.
tik siūlyčiau karpyti ne po 15 min, o 3-10, žiūrint kiek gali įveikti vienu prisėdimu. Geriau daug mažų pergalių negu didelės parkės ![]()
gal ir nuo kompo kažkiek…nėra pas mane pats naujausias…ir dar priedo sugedo…įtariu kad pc infarktas…gali ir neatsigaut…dabar jo senelį pasijungęs…
daug tų karpymo programų yra…iš nemokamų pirma šovė į galvą audacyti…nors ji man per griozdiška…aname kompe kažkokią paprastą naudojau…tik pavadinimo nepamenu
čia aprašymas AUDACITY PROGRAMOS APRASYMAS
Ai, tai ta audacity as turiu, tik nezinojau, kad karpyt su ja galima
reiks pasiziuret kaip.
Gintarai, jo as irgi galvojau, kad reikia gal mazesniais kiekiais pasidaryt, tik padirbet reikes tiek ties audio tiek ties teksto karpymu.
Vienas iš didžiausių malonumų čia yra paspausti mygtuką, kur jau žinai visus žodžius ir perskaityti pagyrimą
Kuo dažniau spausi, tuo smagiau bus mokytis ![]()
Jo jo, tas tai nerealus dalykas :DD man irgi patinka, o jeigu dar avataras paauga tai isviso smagu :DD Dar kitas malonumas, tai atradau dabar ypac rusu kalboj, kad kol susilinkinu sudetinga teskta, jauciuos gerai paplusejus, kaip atlikus juoda darba, o paskui jau seka tiesiog lengvas skaitymas ir klausymas, irgi kaip apdovanojimas :)) galima atsipalaiduoti tada ir megautis.
cha…kaip nepasigyrus…šiandien dukra eskaityklę laimėjo
:)))))))))))))))))))))))) bet pala taigi jai kažką jau pirkai panašaus - ar tik ne tave sekmė aplankė tada