turiu paprastą kindle be touch screen’o tai galėčiau pasakyti tikrai jog būtų nepatogu linkinti žodžius, bent jau man tai būtų labai įkyru ir nuobodu.
va mokyklos kalbų mokymo programa tikrai nuvilianti, kaip galima išmokti kalbą jos negirdint? arba girdint ne visuomet gerai tariančių pačių mokytojų kalbėseną. Bent pas mus tai išgirsti pamokoje kokį garso įrašą buvo retenybė. Aš mokiausi ru ir vok kalbas ir nei vienos normaliai nemoku.
Manyčiau gera praktika būtų perskaityti daugmaž suprantamus straipsnelius (apie 10-20 nežinomų žodžių), su nežinomais žodžiais susipažinti ir garso įrašus įsirašyti į mp3 ar telefoną ir einant į darbą vietoje muzikos juos perklausyti good luck!
dėl garsų tai nieko baisaus tik reikia atkakliai miklint kalbyklę…vakar netyčia buvo trimitas į rankas pakliuvęs…iš pradžių pavyko išgaut tik garsą pišššš…nepasimečiau ir bandžiau toliau pakol nuskambėjo bent jau man gražus tu - tūūūūūū …dar kai išpūčiau žandus tikriausiai atrodžiau kaip Klaipėdos meras
gerai, atėjo laikas papasakoti savo kalbos mokymosi istoriją gaila, bet mokykloje negalėjau mokytis norimos kalbos (en), nors vidurinėje supratau kokia ji yra svarbi norint siekti tolimesnių savo gyvenimo tikslų. Didesnis “noras” mokytis prasidėjo nuo “english plus” ir 12 cd, norėjosi mokytis lengvai (su žaidimais) ir jog pats procesas nebūtų labai varginantis. Nepamenu kiek cd man pavyko sunaudoti (gal apie 4), bet galų gale man tai pabodo. Vis dėl to kažkiek naudos šis metodas davė, žiūrint į žodynėlį, manau apie 1500 žodžių man pavyko įsikišti. Vėliau sekė daugybę įrankių, iš kurių nei vieno normaliai negaliu prisiminti, vadinasi, jie man naudos nedavė tai buvo berods “studio classroom”, “tell me more” ir pan. Kažkada net užkibau ant 25 kadro galimybių, bet spėkit ar padėjo? o gal padėjo bet aš to dar nežinau gana nesenai panaudojau metodą, kuris vadovaujasi panašiomis idėjomis į lingq, jog visas mokymosi procesas vyksta per klausymą, kartojimą ir jokios gramatikos (7 garsiosios taisyklės). Tai - “Effortless English”. Vertinčiau šitą metodą 7 balais, perklausiau iki tos ribos kai straipsneliai jau tapo pernelyg sudėtingi ir kai nusibodo klausytis tų “mini story”, kurios nors ir yra labai naudingos (užduodami paprastučiai klausimai ir paprastai atsako) bet gana nuobodžios (ir reikalauja daug laiko). Vertinimas yra gana aukštas kadangi manau jog šis žmogelis (A.J.) juda teisinga linkme. Paskutinis mano bandymas buvo gana keistas, tai memrise.com. Tai sistema skirta ne vien kalbai, bet aplamai bet kokios informacijos įkalimui į galvą per testus ir kartojimą. Per maždaug mėnesį tiesiogine to žodžio prasme įkaliau į galvą 700 žodžių, kuriuos pats surinkau ir panorau išmokti. Atrodytų visai neblogai, per metus galima įsikišti 8000 žodžių, bet ne kiekvienam patinka toks “kalimas”, be to supratau jog suradęs išmoktą žodį kontekste prireikia laiko jį pritaikyti. Taigi, paskutinė stotelė yra čia, ir kol kas šitą metodą vertinčiau daugiausiai balų, nes visada panašiai ir galvojau apie kalbos mokymąsi, jog nereikia nieko sudėtingo išradinėti, tiesiog reikia skaityti ir klausyti ir svarbu jog tave kas nors galėtų pastebėti ir įvertinti (skatinimas mums visiems svarbu). LingQ visą tai duoda, naudokimės tuo
@Gruta
reikia pailsėti ir nuo mokymosi, tad metu iššūkį šaškėmis (ar šachmatais)! būdavo dienų kai prie lentos praleisdavau daugiau laiko nei miegodamas
@Justtis sutinku sužaisti šaškėmis,nes šachmatais nemoku.Nesu aš didmeistrė,pradėjau žaisti prieš tris metus.Šiek tiek pamokė draugas,vėliau Kurnike skūrą lupo.Senokai bežaidžiau,reikėtų prisiminti. PlayOK -e mano nikas taip pat gruta.