@Gintaras. Labai džiaugiuosi tavo pasiekimais:-) Kadangi visada einu tau iš paskos, tai galvoju, kad aš irgi taip išmoksiu. Turiu tą programą, dirbau su ja savaitę, nieko nepaėjau į priekį, paskui sustojau, bet tai nesvarbu. Mes juk žinome, kad nemokamas sūris gyvena pelėkautuose ir taip pat žinome, kad turime sumokėti už viską. Ir mažiausia kaina yra laikas. Aš dar grįšiu ir viską padarysiu.
Aš taip pat manau, kad LingQas įsilingavo ir normaliai plėtosis toliau - diskusijos, ginčai, dalijimasisi šaltiniais ir etc. Viskas čia dabar vyksta kuo puikiausiai.
iPhone arba iPod touch yra prietaisai viskam. Ir gal net geriau už Kindle. Aš nežinau, nes ju neturiu.
Bet Kindle tai yra eReader’is. Jis skirtas skaitytojams. Jis sukurtas būtent skaitymui, ko man dabar reikia, ir neturi jokių šalutinių įtaisų.
Visų pirma, jo ekranas. Tai rašalinė technologija, labai ypatinga, skirta tik eReader’iams, ją gamina tik viena kompanija pasaulyje. Kindle skaitai, kaip realią knygą. Gali skaityti saulėje. Nepavargsta akys.
Įsikrauna iš kompiuterio per USB laidą. Baterijos užtenka 10 valandų skaitymo. Sveria 213 gramų.
Vienu piršto paspaudimu pasidarai garsą, tai yra, bet kuri knyga tampa audio knyga. Audio yra mechaninis. bet labai padorus, geras tarimas ir intonacijos. Taip pat gali atsisiųsti tikras audioknygas ir klausyti. Gali įsidėti mp3 muziką ir skaityti, klausydamas muzikos. Gali didinti mažinti šriftą.
Taip pat yra labai žavus dalykas - Whispernet’as. Tai reiškia, kad Kindle programą gali atsisiųsti į bet kokį prietaisą - PC, iPod’ą, iPad’ą, planšetinį ir gali skaityti visur. Jei uždarei knygą kažkurioje vietoje Kindle, tai ją atsidarysi toje pačioje vietoje kompiuteryje.
Gali pirkti Amazon’e knygas vienu paspaudimu, jos ateina pas tave per minutę. Knygos kainuoja įvairiai, bet pilna ir tokių, kurios kainuoja 0.00 dolerių. Gali įsikelti knygas PDF formatu. Gali skaityti kokia nori kalba. Gali įsikelti savo knygas, tik turi būti Mobi formatas, aš konvertuoju knygas į Mobi su Calibre programa.
Gali nusiųsti savo knygą paskaityti draugui, legaliai, jis galės skaityti dvi savaites. Gali pasinaudoti Kindle biblioteka, o ne pirkti knygas.
Greitai be problemų prisijungia prie Wi-Fi. Bet skaitymui internetas nereikalingas. Yra naršyklė, bet nelabai gera, tačiau laisvai prisijungia prie pašto.
Yra vadinamasis Cloud Reader’is - tavo knygų saugykla.
Yra žodynas. Paspaudi pirštu ant nežinomo žodžio ir žodynas iššoka su paaiškinimais.
Mėgstantiems pasižymėti - gali pažymėti pastraipas arba žodžius ir daryti įrašus paraštėse. Kai perskaitai knygą, gali pažymėtus žodžius išsišaukti.
Aš myliu popierines knygas. Jų kvapą ir pojūtį rankose… Aš iki šiol nemėgstu skaityti knygų kompiuteryje. Bet Kindle truputį kitkas. Tai tarsi tikra knyga, tik atviruko formato ir labai kieta nugarėle. Tai 3000 knygų biblioteka, kurią tu visada gali turėti su savimi.
Aš pirkau šitą:
Aš perskaitau dabar po anglišką knygą per dieną. Vidutiniškai 350 puslapių.