Sveiki, nežinojau kur kitur galėčiau šitą linką įmesti, tai metu į šitą temą. Kas turi laiko, siūlau pasižiūrėti šitą video, mano subjektyvia nuomone tai tikrai naudingas ir verčiantis susimąstyti video. http://www.alchemija.tv/index.php/pasivaik-iojimai/pasivaikiojimai-su-jonas-hman/ . Ne tik todėl, kad jame kalba švedas, ITIN ITIN gražiai lietuviškai ( kas įdomu mums, besimokantiems kalbų ), bet ir dėl to, kad kalba apie labai įvairius ir įdomius dalykus susijusius su Lietuva.
@emiliute
Ačiū už nuokraipą. Fantastiška kalba. Vietom net užmiršdavau, kad jis ne lietuvis, o žuvėdas. Įdomus jo požiūris į kalbų mokėjimą. Neatrodo, kad jam tai būtų kėlę kažkokių rūpesčių, tačiau pokalbio metu visą laiką pasirodo ta pati idėja - reikia dirbti. Daugiau ir atsakingiau.
Įdedu Nikolajaus Zamiatkino laišką:
Приветствую,
Наконец-то закончился опрос по сбору ссылок на полезные сайты.
Я выбрал наиболее полезные сайты с бесплатными материалами.
В основном это фильмы, книги, газеты, журналы и другие…
Больше всего ссылок, разумеется, на английский язык. Но и на остальные языки тоже есть информация.
Прежде всего, смотрите ссылки на международные сайты. Там вы сможете найти материалы на многих языках.
Итак, файл с полезными ссылками скачивайте здесь:
http://narod.ru/disk/46681720001.4b8bce757db4a13bc71dcccfb4ea68a3/ssilki.html.html
Kas nesuprantate rusiškai - jis surinko mums daug kalbų mokymosi svetainių adresų ir dalinasi jais. Atsidarykite nuorodą ir atsisiųskite failą.
Sėkmės.
Gal kam pravers kas pradeda:
http://www.mainlesson.com/main/displayarticle.php?article=mission
Kaip sakė A.J. skaitykit daug lengvų vaikiškų novelių.
dėkui miride…pasisekė…Скачал файл
@GintasRu. Į sveikatėlę:-)
Čia išskiriu vieną nuorodą iš Zamiatkino, jei kas nesisiuntė jo failo, man pasirodė įdomi. Jūs galite labai greitai atlikti testą ir sužinoti, kiek realiai angliškų žodžių (common words) jūs jau žinote. Po testo eina klausimynas. Aš peržiūrėjau jo rezultatus - normalūs užsieniečiai žino vidutiniškai 4500 angliškų žodžių. O labai jau gerai mokantys anglų kalbą maždaug apie 9000.
Kai tuo tarpu native’ai žino 22000-35000 žodžių.
@Saulius503. Ačiū, gera nuoroda…
6110 words kazkaip netikiu kad tiek daug gali but
Su tuo testyourvocab puslapiu tai ten biski^ Idomu bet pvz tokiu zodziu randu kaip mien tai nei i kaire nei i desine
išbandžiau miridės testą…mano visai prastai…2500…bet žymėjau tik tuos kur net pagalvot nereikia ką reiškia
jaunėlės dukros…5250
vyresnės 6500
Dabar kompiuteris veikia normaliai. Apie atminti radau idomu teksta. Gal kas norite paskaityti? Ikeliu internetine nuoroda sio teksto →
Apie svarbiausia dalyka sitam straipsni parasyta tik du zodziai : “vengti alkoholio”, o kad alkoholis daro didziausia zala smegenims tai nesvarbu. Net maziausias alko kiekis suklijuoja kraujo lasteles i kekes, ir tada jos uzkemsa kraujagysles, tokiu budu kraujas nebeprateka i smegenis, o ju lasteles, negavusios dieguonies, staigiai mirsta. Ir tai net nuo maziausio kieko alko, bet turbut yra daug kas jaute ir “pachmela”, kurio metu skauda galva, nes kune esantis vanduo dirba savo darba isplaudamas negyvas smegenu lasteles is organizmo. Ir nereik cia sneket apie stresa darbe ar pan… nes kiek matoma visuomenej tai po to stresu darbe zmones eina “atsipalaiduot” isgerdami, o paskui kaltina ta stresa, kad atmintis prasteja…
Labas Karemi. Na apie alkoholio žalą jūs teisingai kalbate. Dideli jo kiekiai gali pakenkti organizmui. Kiek esu girdėjusi, kad gydytojai patys pataria po nedaug naudoti alkoholio. Ligtais mažais kiekiais naudojan alkoholį, yra naudinga kraujo apytakai, o kaip dėl atminties tai nelabai žinau. Gal ir atminčiai negerai.
Kad mazais kiekiais naudinga, cia irgi tik durnina zmones. Zalinga zalinga ir dar kart zalinga. Kiti sako, va praplecia kraujagysles, taip praplecia, bet tuo paciu suklijuoja krauja ir jis nebeprateka, tai koks skirtumas.
Na nedaug apie tai ir žinau. Dabar papildomai mokinuosi ir su ‘‘QUICK TEACHER’’ anglu kalbos programa, kuria man nupirko sesuo intyernete ir ja jau atsisiunčiau į savo kompiuterį. Ikeliu šio tinklalapio nuorodą. http://www.quickteacher.lt/
Ir kaip ta programa? nes perskaičius jau pačioje pradžioje “Su QUICK TEACHER programos pagalba jūs mokotės be didelių pastangų ir jau po pirmųjų užsiėmimų pradėsite bendrauti anglų kalba!” tikrai labai rimtai neskamba Dar vienas stebuklas?
Ojej, už pigiausią programos variantą galima linkinti čia 2 metus
Labai idomu isgirsti kai sekasi, nes labai jau daug kritikos teko pasislkaityti apie sia programa. Turiu ir as ja bet tik pabandziau paziureti kaip atrodo.
Nors manau visos programos daugiau ar maziau yra veiksmingos, priklauo tik kiek laiko ir darbo skiri jaI.
Galiu ir aš įdėti panašią nuorodą. Tik paskui nemuškit labai skaudžiai. Aš tik parodau, o ne rekomenduoju
Paklausykite audio, kuris pasileidžia automatiškai. Ten toks announcer’is kalba dešiniajame apatiniame kampe nu ir įpakavimą žinoma apžiūrėkit. Turėsite gerą laiką
nezinau ka ten galima ismokti per ta menesi:)stebuklai:))
@sampas
Kaip tai ką? Taigi bachūras aiškiai sako - kiekvieną mielą Viešpaties dieną išmoksi po 600 naujų žodžių, o per mėnesį 18000 - sekretnaja technologija specslūžb. Neverojatno, no fakt