Dalinkimės įvairiausiais kalbų mokymosi šaltiniais ir nuorodomis vienoje vietoje

patikslinu…man nereikia iš rusų kalbos verst…ją puikiai suprantu… iš anglų verčiant jei lietuviškai neišverčia perstatau kad į rusų verstų

Šitą žodyną būtent ir kuria patys vartotojai, kurie ir sudeda žodžius, sąvokas, pavadinimus, jų reikšmes bei apibūdinimus. Jūs taip pat galite prisidėti prie šio žodyno kūrimo:-)

“All the definitions on Urban Dictionary were written by people just like you. Now’s your chance to add your own!”

Taip ir turi būti. Kažkur Steve yra pasakęs, kad žodžiai reiškia tą, kaip jie yra vartojami. Ten kažkoks erelis bandė ant jo užvažiuoti, kad žodyne visai kitaip parašyta, negu Steve pavartojo kažkokį žodį. Tai Steve maždaug atsakė, kad jam nusispjaut, kaip ten parašyta žodyne. Jis vartoja žodžius taip, kaip jie vartojami, o ne taip, kaip ten kažkam atrodo, kad TURI BŪTI vartojami.

Dėl to man ir nepatinka dabartinė lietuvių kalba. Seniau kalbininkai važinėjo po kaimus ir rinko žodžius. Dabar protingi dėdės sėdi šiltai savo kėdėse ir bando visai tautai įrodyti, kad visi jie kalba neteisingai, o va jie tai žino, kaip reikia kalbėti teisingai. Insanity. Aš nevartoju visokių “sūrainių” ir “didžkukulių” ir nevartosiu. Man tai atrodo absurdas.

Dėl to žmonių surašytas žodynas turi būti geras - realus. Šiaip tai aš jau kokie trys metai, kaip nieko neverčiu - žiūriu angliškus paaiškinimus. Manau, kad patys anglai geriau žino, ką reiškia angliški žodžiai, o jeigu pasitaiko LingQ vartotojų gerai parinktos reikšmės, tai jas ir klikinu ir man nusispjaut kokia kalba ten užlinkinta. Jeigu pažiūrėti mano žodynėlį, tai ten ir angliški paaiškinimai ir lietuviški vertimai, ir rusiški, ir lenkiški, ir ukrainietiški, net vokiškų yra. Jeigu iš jų man aišku, ką žodis reiškia, tai taip ir linkinu.

O kartais niekur nerandu paaiškinimų. Tada klausiu tutoriaus :slight_smile:

Aš irgi būtent taip elgiuosi su LingQ’o žodžiais, na ir šiaip su visais kitais:-) Ir mano žodynėlyje taip pat baisinis kalbų mix’as.

tada pas mane išeitų kukliai … tik trimis kalbomis palinkinta…

sveiki ,šita nuoroda bus naudinga tiems kurie mokinsis anglu kalbos nuo nulio http://www.hugosite.com

@vijola. Ačiū, iš tikro labai gera.

Jegele, ikeliau i ta raganosio puslapi viena teksta ir igarsino amerikiete, gana ilgas 14minuciu isvis uztruko irasas :slight_smile: bet nerealiai, aciu uz nuoroda!

@Karemi. Nėra už ką. Džiaugiuosi, jei padeda:-)

Radau čia lietuvišką forumą, parašioau, bet paskui pamačiau, kad yra daug lietuviškų temų.

Na visgi paklausiu - ar šis puslapis ir Gintaro blogas yra tas pats? Apskritai, tiek daug info (ypač apie čia paminėtus puslapius), kad niekaip nesusigaudau, kas man tinka ir nuo ko pradėti. Gal pagelbėtumėte?

Tiesa, aš nepradedanti, o jau įpusėjusi sakyčiau. Bet tai ne tiek svarbu, kad perprasčiau mokymosi sistemą.

Ačiū. Ir dar ačiū už įkvepiančias sėkmės istorijas :slight_smile:

@mildele2. Sveika, prisijungusi:-)

Ne, tai ne tas pats, nors mintys ir idėjos yra panašios.

Dėl daugybės nuorodų nereikia jaudintis, čia visi sumeta, ką randa, ir atsirenka, kas kam tinka. Iš tikro, niekas fiziškai neįstengtų mokytis pagal visas čia sudėtas programas. Jas atsidarai tada, kai ko nors prireikia.

Kadangi tu įpusėjusi, tai ir pati jau turi intuityviai jausti, ko labiau reikia. Tiesiog pradėk nuo bet ko, o paskui savaime pasuksi teisinga linkme.

Kadangi šiuo metu esu be darbo ir turiu marias laiko (neskaitant 2 vaikų, namų ruošos ir t.t:)), tai kažkokia manija mane užvaldė griebt jautį už ragų.

Dar ta pačia proga noriu paklaust - ką manote apie kalbos kursus UK? Turbūt esate girdėję apie 2-4 savaičių kursus (vaikams - stovyklas). Esi įmestas į angliakalbę aplinką ir turi kapanotis. Man to labiausia trūksta, kad galėčiau prabilti :slight_smile:

@mildele2. Jei turi galimybę ir lėšų, kodėl gi ne, tiesiog viskas, ką darai, mokydamasi kalbų, yra gerai. Tačiau tai nėra jokia panacėja. Ir rezultatas priklausys nuo tavo lygio. Jei nuvažiuosi dar negalėdama kalbėti, tai nelabai tikiu, kad prabilsi, visvien nedrįsi. Jei jau kalbėsi, tai, gal šiek tiek ir pagerinsi savo kalbėjimą.

Aš taip buvau įmesta į kursus Vokietijoje, po to, kai baigiau studijuoti vokiečių kalbą. Nemanau, kad labai patobulėjau. Tačiau kursai, kelionė ir apgyvendinimas buvo nemokami, kursai vyko nuostabiame mieste Freiburge prie pat Prancūzijos sienos, buvai įvažiavusi 30 km gilyn į Prancūziją, buvo puiku. Šitaip pasimokyti autentiškoje aplinkoje - kodėl gi ne?:slight_smile:

Tačiau jei rimtai, tokių mokslų atžvilgiu aš esu skeptiška…Pasėdėk kasdien po 7 valandas su ausinuku ant ausų ir turėsi autentišką anglišką aplinką, kurios tikrai neturėsi kursuose, nes ten bus grupė beveik nekalbančių angliškai žmonių. Vokietijoje mano grupė buvo būtent tokia:-)

Dar į vieną programą norėčiau atkreipti jūsų dėmesį:

http://letslearn.tv/en/home

Tai yra portalas pokalbiams. Čia reikia užsiregistruoti ir surasti partnerį pokalbiui arba kas nors suras tave. Portalas skiriasi nuo kitų chatų portalų tuo, kad čia bendrauja būtent tie, kurie mokosi kalbas.

Jau buvau anksčiau įdėjusi jo adresą, bet tada žinojau jį tik teoriškai. Dabar jau naudojau jį pokalbiams, todėl tikrai galiu parekomenduoti.

Kai kalbi su tiutoriumi, tai yra puiku, tačiau už tai reikia mokėti ir tu esi mokinio vokietoje. Todėl gal ne visada jautiesi drąsiai. Čia tiesiog kalbiesi. Apie ką nori.

Platforma yra draugiška vartotojui, labai lengva suprasti, kaip elgtis. Pabandykite:-)

Bet sitam puslapy neina prisiregistruot, reikia pakvietimo… :frowning:

@Karemi. Supratau. Aš esu seniai prisiregistravusi su pakvietimu… Kvietimą aš esu paskelbusi čia kažkur forume… Tik kaip dabar jį rasti?:slight_smile:

Čia jų FaceBook’o puslapis bent jau:

Aš pabandysiu paieškoti to kvietimo:-)

@Karemi. Oi, radau, iš karto, šitoje temoje ir buvo:

Čia yra beta versija svetainės letslearn.tv, kur galima kalbėtis -
practise languages with native speakers using videoconferencing.

Norint prisijungti reikia kvietimo, jį ir įdedu:

http://letslearn.tv/FJ1NW9

Use this link to get your own invitation.

Aaa… pasirodo as jau buvau prasius pakvietimo ir visai pamirsau apie ta puslapi. o paskui atejo pakvietimas, bet kazkodel ispanu berods kalba, nieko nesupratau kas cia tokio ir istryniau :smiley: gerai, kad radau ta pakvietima siuksliadezej…

Bet… cia beta versija ir abskritai kazkaip nelabai suprantu kaip sita svetaine naudotis :confused:

@Karemi. Užsiregistruok ir palūkėk, kol kas nors pakvies į pokalbį. Beta versijos tampa galų gale darbinėmis.:slight_smile: