Dalinkimės įvairiausiais kalbų mokymosi šaltiniais ir nuorodomis vienoje vietoje

Gal ir neblogai butu toks irasymo budas.

Aš tai pradžioje persirašiau savo pamokas į CD ir klausiau mašinoje, po dar klausiau per mobiliako išorinį garsiakalbį, paskui per ausinę (mano nokiukas deja turėjo tik vieną ausinę - visiškas š…) ir galiausiai nusipirkau patį paprasčiausią iPod’ą. Galiu pasakyti, kad jam neprilygsta niekas. Nei garso kokybės (nors mašinoje turiu tikrai gerą aparatą) nei patogumo prasme. Atviros ausinės nupjauna visus žemus ir dėl to kalba skamba natūraliau. Ir dar yra visai kitas įspūdis ar efektas, kai kalba tavo galvoj - visai kas kita, nei klausyti tipo kaip iš radijos. Dabar net mašinoje klausau pamokas per iPodą plius vaikščiodamas, važiuodamas dviračiu, dirbdamas neprotinius darbus ir valgydamas. Laisvų rankų įranga :slight_smile:

Kai kas sako, kad valgant reikia mąstyti 6 mąstymus (“iš kur šita dovana” etc…), bet aš nemanau, kad valgant negalima klausyti pamokų, nes restoranuose groja muzika, žmonės bendrauja valgydami ir niekas nesiskundžia, kad dėl to maistas būtų blogai įsisavinamas, o galva pasiima mokslų tiek, kiek jai reikia.

iPod shuffle yra mažesnis už nykštį. Jį net prie ausies galima prisisegti ir naudoti kaip klipsą, tik labai spaudžia :slight_smile: Steve jį taip pat naudoja bėgiodamas - mačiau video YouTube.

P.s. Kita vertus, “na vkus i cviet tovariščia niet” :slight_smile:

Aš manau kad ilgą laiką yra negerai taip varginti galvą, net ir valgant. O pertraukas tikrai reikėtų daryti. Kaip sakoma ‘’ reikia derinti darba su poilsiu’'. Na bet čia ne pamokymas, bet pastebėjimas.

Kaip bunu pervarges, tai atsipalaidavimui pasiziuriu siuos filmukus. Filmukai pradedantiesiems ir ne tik. Pavyzdziai yra youtube:
- YouTube
- YouTube
- YouTube
- YouTube
Galima ir visa mokamaji kursa parsisiusti yra internete.

Viršuje esančiuose video radau ir žinomu žodžių. Čia iš tiesų galima ir atsipalaiduoti šiek tiek ir mokytis anglų kalbos. Geriau mokantiems anglų kalbą tikrai geras dalykas.
Dar radau anglų kalbos pamokų :
Learn English Listening Skills - How to understand native English speakers - YouTube
Introductions & Greetings - Learn English Conversation - YouTube
English Listening Practice - YouTube
Offers, Gratitude, Apologies and Requests - Learn English Conversation - YouTube
Questions - Learn English Grammar - YouTube
Negatives - Learn English Grammar (Part 1) - YouTube
Offers, Gratitude, Apologies and Requests - Learn English Conversation - YouTube
Vowels & Diphthongs - English Pronunciation & Listening Practice (Part 2) - YouTube
Present Perfect Continuous vs Present Perfect - Learn English Tenses (Lesson 3) - YouTube
How to use 'To Get' - English Vocabulary Lesson - YouTube

sveiki gal kas zinot kokiu idomiu pasaku Intermediate Intermediate 2 lygio britu akcentu.buciau labai dekingas.cia linge jau nerandu idomiu pasaku britu akcento

@mantuxx19.
http://jstorypage.com/JSPClassicstories.html

@miride norejau paklausti, kokia gali buti priezastis, kad mano ''Simbalo ‘’ dingo is balto mano asmeninio puslapio. Gal todel kad as nespaudziau miktuko ‘‘Share Via Social Media’’, o paspaudziau ant miktuku '‘Publicly (available in Gallery) ir ‘‘Privately (with friends)’’. Ir dar naudojausi miktuku nuorodomis i ‘‘Facebook T.’’ ir i ‘‘Twitter T.’’? Noreciau daugiau dabar kurti ‘‘Simbalo’’, bet kazkodel man nesigauna.
O norint ikelti i ‘‘Tviteri’’, raso kad reikia spausti miktuka ‘Avtorizovati’’, bet gal tai yra negerai. As cia ne viska suprantu kaip galima pasielgti o kaip ne. Gal man @miride galetum man patarti?

Sveiki,
Čia yra trys lygiai. Pirmas lygis labai tinka pradedantiesiems. Pati nuo jo pradėjau mokytis :))
http://www.usalearns.org/index/welcome.cfm?CFID=4232812&CFTOKEN=60588818&

Netaisyklingų veiksmažodžių formos:
http://www.youtube.com./watch?v=gL4nd0tjhgc

Įvairūs:

http://www.starfall.com/n/folk-tales/little-red-hen/load.htm?f
http://www.youtube.com/results?search_query=mr.duncan&oq=mr.duncan&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=youtube.3...3230l7692l0l8951l9l9l0l0l0l0l0l0ll0l0.
http://learnenglish.britishcouncil.org/en/elementary-podcasts/series-01-episode-01
Greek Myths
http://www.learndirect.co.uk/qualifications/adult-literacy-english/

Gali kas nors ir kartotis. Sėkmės

@Lelija7. Nežinau, kodėl. Pabandyk paieškoti you tube’je video pamokėlių.

@miride man kilo mintis, kad pries issaugant nustatymus, gal reikejo dar nustatyti ant ‘‘RSS’’. Tik as nezinau, ar tai nera apmokestinama. As dar pre ‘‘Symbalo’’ jungiuosi per ‘‘Facebook’’ miktuka ir su ‘‘RSS’’ gali buti nesuderinami dalykai, nes panasiai buvo ir parasyta. Bet as su ‘‘RSS’’ nemeginau atlikti nustatymus. Gal todel ir neina issaugoti baltame ‘‘Symbalo’’ puslapyje.

@Lelija7. Man kažkaip atrodo, kad labai paprastus dalykus tu bandai įsisavinti labai sudėtingai.Symbaloo paprastas kiap trys kapeikos, jokių RSS čia nereikia.

Na tada @miride as nezinau kur yra problema, kodel man neissisaugo ‘‘Symbalo’’ mano asmeniniame puslapyje. O kitokiu budu issisaugo.

Čia yra geras ir natūralus britų tarimas. Žodžiai ir frazės suskirstyti pagal temas - English vocabulary

labai aciu, Gintarai. Kaip tik mokausi vairuoti- labai pades tema apie automobilius ir ju dalis. Instruktorius angliakalbis, todel mokausi ne tik vairuoti, bet ir anglu kalbos- nereikia ne tutoriaus.

@nijole888
You’re welcome! KaiP bebūtų keista, aš irgi pirmiausia kažkodėl ant dalių užsiroviau :slight_smile: Paskui nuėjau žiūrėti valgių ir sužinojau, kaip britai taria žodį “muštarda” :slight_smile:

Jauciu, tai bus man neikainojamas pagalbininkas mokytis tarimo. Labai aiskiai pasako. Thanks!

Sveiki idedu nuoroda kur paprastai paiskina kuo skiriasi present perfect nuo present simple pvz he has driven nuo he drove ir panasiai gal kam pades suprasti.

Aš pastebiu, kad kai kuriuose jūsų nurodytuose kalbų mokymosi šaltiniuose moko gramatikos, nors jūs pasisakot prieš gramatiką.

@Forexx
Matai, gal negalima taip griežtai teigti, kad mes pasisakome pireš PAČIĄ gramatiką. Mano požiūriu gramatika yra tvarka t.y. kažkas, kas reguliuoja kaip turi būti vartojami pavieniai žodžiai. Kažkas panašaus į žodžių įstatymus. Mes gal greičiau pasisakome prieš kalbėjimo mokymąsi iš gramatikos taisyklių t.y. idėja yra išmokti taisyklingų gramatinių struktūrų natūraliai - iš kalbos, o ne išmokti kalbėti pagal kažkokias tai, tegu ir labai protingai surašytas, taisykles, kadangi toks modelis yra supernesėkmingas ir visi tą žino, tik dauguma galvoja, kad negali išmokti kalbų dėl to, kad tai yra neva sunku. Iš tikrųjų sunku yra mokytis tokiu būdu, koks yra taikomas mokyklose.

Aš tikrai nepasakyčiau, kad man būtų buvę sunku. Buvo toks laikas ypač su Original Effortless English Lessons, kai antrame etape t.y. maždaug nuo 9-tos pamokos reikėjo pradėti pasakoti POV istorijas, tai sekėsi labai nekaip, ypač su perfect ir future laikais, bet aš žinojau, kad nereikia per daug imti į galvą ir mokiausi, sakykim, “patenkinamai”. Vėliau viskas stojo į savo vėžes ir dabar lyg ir pradėjau jausti tuos perfect laikus. Jeigu būčiau bandęs mokytis “gerai”, būtų buvę sunku :slight_smile:

LingQ podcastuose yra chrestomatinis ir superšviežias pavyzdys, kaip galima mokytis - tai kaip Steve pradėjo mokytis čekų. Neatsimena žodžių - neima į galvą. Nesusigaudo gramatikoj - neima į galvą. Kiekvienam reikalui savas laikas ir kiekvienam darbui savas metas po dangum.

Bet kartais kai kam iškyla klausimų kaip vartoti kažką kažkokioj konkrečioj situacijoj. Sakyčiau iš dalies tai yra kaip ir vežimo statymais priešais arklį, kadangi su laiku pripranti ir tiesiog atsimeni kaip ką ir kur vartoti. Rašydamas gali svajoti ir bandyti prisiminti taisykles, kad galėtum jas pritaikyti, o kalbant ta teorija niekaip nepadeda.

Aš pats dabar tiesiog einu su Supermemo dažniausiai pasitaikančias frazes. Man tai labai geros gramatikos pratybos. Maža to - natūralios, kurias galima pritaikyti kasdieninėj kalboj. Jeigu aš žinau, kaip teisingai kažko paklausti ar pasakyti, koks man skirtumas kodėl reikia būtent taip, o ne kitaip.

Jeigu paklausčiau, kuo daiktavardis eina sakinyje lietuvių kalboj, ar daug atsirastų tokių, kas sugebėtų paaiškinti? Bet visi puikiai naudoja tuos daiktavardžius ir vargo nemato :slight_smile: