Dėl kalbos mokymosi

laba diena,

esu cia naujoke. Pradejau dometis, kaip ismokti anglu kalba, atsirado manyje didelis poreikis siam reikalui. Studijuoju sia programa jau geras pora valandu.

Norejau paklausti nuo ko man cia reikia pradeti? Cia tiek visko daug, galva apsisuko.

Svarbiausią žingsnį jau žengei: prisijungei čia. Na visų pirmą reikia išsirinkti tau patinkančią medžiagą esančią bibliotekoje, ją galima rasti paspaudus šalia mygtuko MOKYTIS esančia rodyklėlę ir paspausti biblioteka. Joje kairėje pusėje yra begales filtrų, kuriuose gali filtruoti pamokas pagal kalbos lygį (jei tu naujoke anglų kalboje, geriau rinktis beginner1 lygį ), temas, medžiagos apimtį ir t.t. Kai išsirenki kas tau įdomu, gali pradėti linkinti. Kai atsidarai pamoką, joje esantys žodžiai esti mėlyni, tai reiškia kad jie yra nežinomi. Kai tu baksteli ant bet kurio žodžio, jis dešinėj tau išmeta esamas reikšmes, jei tu žinai ką šis žodis reiškia spaudi “Aš žinau šitą žodį” ir šis žodis praranda mėlynumą ir tampa žinomu, o jei tu nežinai ką jis reiškia spaudi pasiūlytą reikšmę ir šis žodis tampa linku(pageltonuoja). Be to dar svarbu, kad virš pateiktų reikšmių yra grotuvas su garsu, per kurį gali klausytis esantį tekstą ir jį sekti. Svarbu: esant free vartotojui užlinkinti galima ne daugiau kaip 100 žodžių, po to juos teks šalint iš žodinėlio, kad galėtum toliau linkint, norint linkinti kiek širdis nori, reikia pirkti paslaugas. Tikiuosi nors kiek padėjau :). Plačiau :Lesson Help

@Karemi
atlikta :slight_smile:

Čia rusiškai pasakoja, kaip vaikai mokosi kalbėti nuo kūdikystės:

http://www.o-detstve.ru/forteachers/home_educ/290.html

Laba diena, jungiuosi ir aš prie besimokančių anglų kalbą, tikiuosi rasiu kas norėtų kartu mokintis :slight_smile:

Laba diena, jungiuosi ir aš prie besimokančių anglų kalbą, tikiuosi rasiu kas norėtų kartu mokintis :slight_smile:

Sveika atvykusi, daug cia musu besimokanciu :slight_smile:

@Forexx

Šitie žodžiai - tai pati gražiausia muzika mano ausiai :slight_smile:

СНАЧАЛА создаётся пассивный словарь, это означает, что ребёнок ПРОСТО СЛУШАЕТ. Это длительный процесс. И ВАЖНО, ЧТОБЫ ОН БЫЛ ДЛИТЕЛЬНЫМ. Не нужно волноваться, если ребёнок в год-полтора не говорит предложениями. У ребёнка созревают интеллектуальные способности. РЕБЁНОК ЗАГОВОРИТ ТОГДА, КОГДА ОН БУДЕТ ГОТОВ.

Būtent tai, ką mes čia ir darome. Smagu skaityti bendraminčius :slight_smile:

Prieš akis - 100% sėkmingas modelis. Ir kokiam saliamonui šovė į galvą, kad antros kalbos reikia mokyti atvirkščiai!? Hello! How are you? Šito tai niekaip negaliu suprasti! Maža to. Mokykla per 10 metų neduoda nė dešimtosios dalies to, ką kiekvienas normalus vaikas išmoksta per 2-3 metus, bet vis tiek iš paskutiniųjų laikosi savo modelio.

“Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results,” - Albert Einstein.

Beje, ką tik atradau gerą triuką. Tiesiog rašome į Google “insanity definition” ir prašom - turime ir paaiškinimą, ir tarimą. Nereikia nė žodyno :slight_smile:

Pasijungiau užvakar. o anglų kalbą pradėjau mokytis jau net prieš 1,5 mėn. Suplanavau kalbėt ir suprast iki kovo pabaigos išmokt , ką manot, nes po to planuoju išmokt vokiečių:)

@audrius44444 drasus tikslai :slight_smile: as mokausi rusu, bet kol kas tik planuoju metus klausyti, ir tik po metu ziuresiu ar suprantu kazka ir ar galiu leisti megint sau kalbet :slight_smile: ne per mazai laiko cia anglu kalbai sau skiri??

Aš irgi dabar stengiuosi kuo daugiau klausyti, daugiau nieko nedarau. Bet kilo klausimas, dėl ko jūs klausot? Ar dėl to, kad ausis pradėtų skirti tos kalbos garsus? Rusų iš klausos visai neblogai girdžiu, tik kad žodžių nesuprantu.

Pimsleur pamokas perklausysiu, liks tik išmokt rašyti, per 2 savaites, šnipų mokykla…

Tai tuo ir paremta sita mokymosi sistema, klausai, skaitai simta kartu to paties tol kol supranti zodzius :slight_smile: Tai as irgi skiriu rusu kalboje zodzius ir ausis mano pripratus prie tos kalbos, bet kaip kitaip as suprasiu ir ismoksiu ja jei nesiklausysiu :slight_smile: ir ka turi omeny “Rusų iš klausos visai neblogai girdžiu” tai bet kokia kalba mes girdime jei ja kazkas sneka, bet zinoma nesuprantame jei jos nemokam :slight_smile:

@Karemi

Norėjau pasakyti, kad aiškiai girdžiu, kokį žodį pasako, nors jo ir nesuprantu. Pavyzdžiui, anglų kalboje daugumos žodžių tiesiog neišgirstu, neatpažįstu iš klausos. Atpažįstu juo tada, kai išgirstu ir perskaitau.

@audrius44444
Minimalus laikas vien tik tam, kad pradėti kalbėti, apskaičiuotas Amerikos Foreign Service Institute, yra apie 800-1000 suprantamos kalbos klausymo valandų. Norint kalbėti gerai ir 2000 per mažai. Išeinant iš to, gali pasiskaičiuoti, kiek valandų per dieną turėsi mokytis, norėdamas pasiekti savo tikslų.

Serovas čia labai nepagreitins.

The Foreign Service Institute (FSI) is the Federal Government’s primary training institution for officers and support personnel of the U.S. foreign affairs community, preparing American diplomats and other professionals to advance U.S. foreign affairs interests overseas and in Washington. At the George P. Shultz National Foreign Affairs Training Center, the FSI provides more than 600 courses—including some 70 foreign languages—to more than 100,000 enrollees a year from the State Department and more than 40 other government agencies and the military service branches.

http://www.state.gov/m/fsi/

Nu tai zodzius skirt tai skiriu ir as daugmaz, bet daziausiai kol nesupranti zodzio tai jo praktiskai ir negirdi isvis, o tam ir klausau kad tuos zodzius ismokt :slight_smile:

Sveiki, prisijungiau ir as prie sios sitemos, noredama ismokti anglu kalba cia buvo pirmas mano toks tikslas, kol kas nauduojuosi nemokamai viskuo, bet ateiciai manau tikrai pirksiu paketa.
O dabar kita beda, pradejau dirbti ir man kiekviena diena tenka bendrauti su rusakalbiais, as angliskai tai dar dar kazka suprantu, o va rusiskai visiskai nieko, gal vos kelis zodzius. tai dabar man patarkit kaip geriau mokintis abi kalbas ir jei pradeciau rusu mokinti nuo kuriu pamoku geriausia butu pradeti. Tam tikslui reikes ir paketa isigyti, nes zodynas bus labai ilgas, tiek, kad pradejus mokintis ir girdint realiai kalbant zmones ismokciau greiciau?

Sunkus atvejis… Aš žinau du liaudiškus perliukus ta tema, nors gal ir ne visai vietoj… :slight_smile:

1. Devynios auklės - vaikas be galvos.
  2. Devyni amatai - dešimtas badas…

nelengvas, bet zmones sukasi is padeties jei jiems reikia cia ir dabar kalbeti.
As nesiruosiu vienu metu abieju kalbu mokintis. pvz dabar mokinuosi anglu iki keliones, po keliones anglu nesimokinsiu ir noreciau pradeti rusu mokintis, kad bent elementarius zodzius suprasciau ir taip kokius du menesius sedziu tik prie rusu, tik va nuo ko man pradeti ja mokintis?

ta prasme nuo nulio?