Dėl kalbos mokymosi

ta prasme, kad kalbos as nemoku, zinau pusiau abecele, daznai girdimus zodzius ir viskas, visa teksta iskart geltona galiu daryti, ta prasme.

Gal nuo čia geriausia pradėti:

o paskui bibliotekoje galima išsifiltruoti pagal lygį “Beginner 1” ir imti visus kursus iš eilės.

Aciu, manau prasme jau zinosiu is anglu kalbos, tik cia galesiu ismokti rusiskus zodzius

Na kas link keliu kalbu mokymosi vienu metu… Tai… Na nelabai geras reikalas…
Bet tarkim mokytis menesiais… Vienas menuo vienai, kitas menuo kitai… Tai…
Na tarkim ash dabar mokausi japonu ir anglu kalbu… Ir lig labai zverishkai nenukencia ta anglu kalba, del ko taip ziauriai pergyvna Gintaras… :slight_smile:

tasi ir as noriu ne vienu metu iskart abi po, o viena palaipsniui.
Dabar man reikia bent kazka prisiminti ir ismokti anglu kalboje tai tik su ja ir dirba, o kada man jos reikes maziau. Tada pasiimsiu rusu, nes jos reikia kiekviena diena siuo metu, ir taip blogai, kad nieko negaliu suprasti ar bent kazka pasakyti i tokias keblias padetis papuolu jos nemokedama. Ir galvoju, kad pradejus ja mokintis galesiu kalbetis gyvai ir taip uztvirtinsiu ismoktuz zodzius, frazes

:))) pasidalinsiu vaikų patirtimi savų - vokiečių, anglų, ispanų, rusų - taigi vienas eme vokiečių - anglų -sakė vokiečių lengvesnė, bet anglų geriu moka - ispanų numojo ranka,sakė juokų darbas, o kai padirbėjo kavinukėje išmoko rusų kalbą - dabar bandys raštą rusų perprasti - anglų, vokiečių viskas tvarkoje - ir tai viskas pradeta tik mokykloje pamokose be jokių kompiuterinių programų, tik anglų vienerius metus prieš valstybinius tris menesiukus asmeniškas mokytojas.
kitas mokosi tin anglų mokykloje ir rusų -bet realiai tų kalbų mokosi iš kinų, žaidimų , dainų -tik rašyba mokykloje.
Ir tai viskas vienu metu vyksta ir jiems nesimaišo niekas, maišalynė buvo kokius porą mėnėsių su rusų kalbos gramatika
taip kad manau realu mokytis iškart abiejų kalbų - o ne kiekvienos atskirai po menesiuką - vaikams iki genijų taip toli, kad nesimato:)))) tik svarbu nebijoti ir nemastyti, kaip unku ar sugebesiu ir dar kokius nors dalykelius, tipo, jei kris asteroidas, tai kam iš vis to reikia:)))))))))))))))))

“Linke” yra tam tikri paskaitu rinkiniai-kursai naujokams… Neretai vieno ir to pacio pavadinimo kursa gali rasti tiek anglu, tiek prancuzu, tiek rusu “kalboje”… Vienas ish tokiu kursu yra “LingQ 101 - Getting Started” jame 10pamoku… Shi kursa maciau rusu, anglu, prancuzu kalbose ir visur jie pritaikyti (daugiau maziau) pradedanciajam, cia tik japonu kalba yra ishimtis, nes ten shis ir kiti tokio pobudzio kursai padaryti “neadekvaciai”, t.y. per sunkiai-painiai del naujoko… Be to shiame kurse kaip tik uzsimenama apie tai, kokias galimybes tu turi “lingq.com”…
Na dar atradau, toki kursa kaip “RussianLingQ - Who is She?”, kuris irgi yra kitose kalbose… Na tik kad igarsinimas kazkoks flegmatishkas… Kursas taip pat skirtas naujokams…

sveiki,
noriu įsigyti el.knygų skaityklę.
žinau, kad kai kurie iš jūsų jau turite.
prašau patarimų- kokią pirkti
dėkui

pas mus yra 2 skaityklės …vos tik nupirkau dukrai amazono Kindle Touch…po 2 savaičių dukra išlošė senukuose Prestigio firmos skaityklę tai tik šias ir galiu palyginti…jei tik skaityt suprantama kalba knygas tai gal skirtumo didelio ir nėra su kuria, kindle valdomas piršto prisilietimu…Prestigio su knopkėmis…bet jei dar yra tikslas pvz anglų pramokt skaitant…tai Kindle Touch labiau tinka, nes joje yra integruotas žodynas…užtenka paliesti ekrane žodį pirštu tada atsiranda žodyno paaiškinimai anglų kalba…ir šiaip kindlo žymiai patogesnis valdymas, bet kinle mažiau formatų atpažysta, nors tai ne problema…programų pagalba kovertuojasi kaip taisyklė be problemų į reikiamą…daugiausia problemų yra su PDF formato tekstais, nes juos dažniausiai skaityklės atpažysta kaip paveiksliukus todėl šiek tiek nepatogu skaityt. Šiaip daug ten jose galimybių…tingiu rašyt…yra nete filmuoti pristatymai galima pasižiūrėt kaip veikia ir kokios galimybės.

dėl bendros informacijos…jei skaitymui reikia kad būtų ekranas E-Ink…jis atitinka maždaug popierinės knygos matymą…negadina akių kitaip sakant, jis yra nespalvotas juodai baltas
kiek žinau dar miridė turi skaityklę…kažkur čia forume buvo jos įspūdžiai, bet nepamenu kur

El. skaityklės turi vieną trūkumą - dūžta. Jeigu tokia būtų, tai geriau pirkti nedūžtančią :slight_smile:

dar dėl skaityklės- ar geriau liečiama, ar nesvarbu?
ir ar geriausia yra kindle?

dar dėl lingq telefone- ar jie nežada padaryt, kad ir telefone eitų užlinkinti žodžius?

ir siūlau, kad patarimai apie naudojimąsi lingq būtų aiškūs, trumpi, ir pirmam puslapy.
aš asmeniškai daug vargau, kol įkirtau, kaip naudotis.
aišku, man ne 18, tiesiog trūko žinių. Bet kartais net nenorėdavau pradėt. Labai daug laiko sugaišdavau.

dėl skaityklės…ji nėra pigi, todėl pirmiausia reikia žinot kam tau jos reikia…jei daug skaitysi tau suprantama kalba tada viskas ok…jei kalbai mokytis ir nuolat reikia nežinomų žodžių ieškot tai tada žymiai patogiau su kompiuteriu niurkytis
kuri geriausia skaityklė negaliu pasakyt…čia gali vienam vienokia labiau patik kitam kitokia…elnk technologijos ekranai visų vienodi, nes juos gamina ta pati gamykla, man asmeniškai liečiamos skaityklės žymiai meilesnis valdymas, negu knopkinės…kindle kaip ir anksčiau minėjau yra oksfordo žodynas ir labai patogu jį įsijungti 1 piršto bakstelėjimu
čia viena nuoroda iš daugelio kur galima pasižiūrėt kaip veikia kindle tauch skaityklė…tuo pačiu principu galima susirast yotubėj ir kitų modelių pristatymus

gintaras teisus…e skaitykle labai nepatogu naudotis lovoje prieš miegą…reikia ant grindų paminkštinimą šalia lovos tiest…tas pats kaip su tv pultu…užmiegi ir blinkt elektronikos šedevras ant grindų :slight_smile:

Naudojuos Nook skaitykle, tiesiog isimylejus ja. Nook skaitykles yra paprastos, taush ir tauch color. Pirmos dvi nesviecia, tauch color galima skaityti tamsoje, tai geriau, negu kompiuteris, nevargina akiu. Man tuo ir patinka, kad galiu skaityti prie bet kokios sviesos. O, kad neduztu, galima uzdeti aplankala (cover). Skaitantiems angliskai patogu siustis knygas tiesiai is gamintojo (Barnes & Noble). Turi daug privalumu, apie tai galima pasiskaityti gamintojo puslapyje.

kai ruošiausi pirkt galvojau apie Nook skaityklę…atsiliepimuose ji aukštai vertinama yra, bet atsisakiau, nes nebuvo joje integruoto mp3 grotuvo, nors pagrindinis pasirinkimas kindle touch buvo tai, kad suradau skelbimą, kur skaityklę siūlė pirkt maždaug amerikos pardavėjų kainos lygiu 380 Lt mokėjau…bent jau kaip moteris sakė buvo perskaityta tik 1 knyga, pardavė dėl to, kad ji nusipirko naujesnį modelį…paperwhite

va suradau labai gražų miridės aprašymą apie skaityklę

Balandis 30, 2012 10:21
miride
481 žinutės
@Gintaras. Labai džiaugiuosi tavo pasiekimais:-) Kadangi visada einu tau iš paskos, tai galvoju, kad aš irgi taip išmoksiu. Turiu tą programą, dirbau su ja savaitę, nieko nepaėjau į priekį, paskui sustojau, bet tai nesvarbu. Mes juk žinome, kad nemokamas sūris gyvena pelėkautuose ir taip pat žinome, kad turime sumokėti už viską. Ir mažiausia kaina yra laikas. Aš dar grįšiu ir viską padarysiu.

Aš taip pat manau, kad LingQas įsilingavo ir normaliai plėtosis toliau - diskusijos, ginčai, dalijimasisi šaltiniais ir etc. Viskas čia dabar vyksta kuo puikiausiai.

iPhone arba iPod touch yra prietaisai viskam. Ir gal net geriau už Kindle. Aš nežinau, nes ju neturiu.

Bet Kindle tai yra eReader’is. Jis skirtas skaitytojams. Jis sukurtas būtent skaitymui, ko man dabar reikia, ir neturi jokių šalutinių įtaisų.

Visų pirma, jo ekranas. Tai rašalinė technologija, labai ypatinga, skirta tik eReader’iams, ją gamina tik viena kompanija pasaulyje. Kindle skaitai, kaip realią knygą. Gali skaityti saulėje. Nepavargsta akys.

Įsikrauna iš kompiuterio per USB laidą. Baterijos užtenka 10 valandų skaitymo. Sveria 213 gramų.

Vienu piršto paspaudimu pasidarai garsą, tai yra, bet kuri knyga tampa audio knyga. Audio yra mechaninis. bet labai padorus, geras tarimas ir intonacijos. Taip pat gali atsisiųsti tikras audioknygas ir klausyti. Gali įsidėti mp3 muziką ir skaityti, klausydamas muzikos. Gali didinti mažinti šriftą.

Taip pat yra labai žavus dalykas - Whispernet’as. Tai reiškia, kad Kindle programą gali atsisiųsti į bet kokį prietaisą - PC, iPod’ą, iPad’ą, planšetinį ir gali skaityti visur. Jei uždarei knygą kažkurioje vietoje Kindle, tai ją atsidarysi toje pačioje vietoje kompiuteryje.

Gali pirkti Amazon’e knygas vienu paspaudimu, jos ateina pas tave per minutę. Knygos kainuoja įvairiai, bet pilna ir tokių, kurios kainuoja 0.00 dolerių. Gali įsikelti knygas PDF formatu. Gali skaityti kokia nori kalba. Gali įsikelti savo knygas, tik turi būti Mobi formatas, aš konvertuoju knygas į Mobi su Calibre programa.

Gali nusiųsti savo knygą paskaityti draugui, legaliai, jis galės skaityti dvi savaites. Gali pasinaudoti Kindle biblioteka, o ne pirkti knygas.

Greitai be problemų prisijungia prie Wi-Fi. Bet skaitymui internetas nereikalingas. Yra naršyklė, bet nelabai gera, tačiau laisvai prisijungia prie pašto.

Yra vadinamasis Cloud Reader’is - tavo knygų saugykla.

Yra žodynas. Paspaudi pirštu ant nežinomo žodžio ir žodynas iššoka su paaiškinimais.

Mėgstantiems pasižymėti - gali pažymėti pastraipas arba žodžius ir daryti įrašus paraštėse. Kai perskaitai knygą, gali pažymėtus žodžius išsišaukti.

Aš myliu popierines knygas. Jų kvapą ir pojūtį rankose… Aš iki šiol nemėgstu skaityti knygų kompiuteryje. Bet Kindle truputį kitkas. Tai tarsi tikra knyga, tik atviruko formato ir labai kieta nugarėle. Tai 3000 knygų biblioteka, kurią tu visada gali turėti su savimi.

Aš pirkau šitą:

Amazon.com

Aš perskaitau dabar po anglišką knygą per dieną. Vidutiniškai 350 puslapių.

Dabar pdf į Mobi galima kovertuoti dar paprasčiau:
http://www.pdf4kindle.com/

Sveiki,

Gal kas ateis man į pagalbą… Labai noriu išmokti anglų kalbą, bet… vis blaškausi nerandu (nesusidėlioju) nuo ko, kaip ir t.t. mokintis, kokią medžiagą parsisiųsti ir iš kur, kad ją vis klausytis klausytis ir tobulėti. Tik be reikalo praleidžiu laiką paieškose, o rezultato jokio :frowning:

Labai būsiu dėkinga užvedantiems ant kelio.

Sveika, justinute80, tu jau esi tinkamoje vietoje:-) Aš supratau, kad tu tik pradedi mokytis? Tiesą sakant, blaškytis geriau nustoti, nes iš to naudos tikrai nėra, o yra tik nervas ir neviltis.

Savo profilyje užsidėk varnelę ant pradedančiųjų lygio, iš siūlomų pamokų išsirink vieną, kuri patinka, atsidaryk ją, perskaityk. paspausk ant kiekvieno mėlyno žodžio, taip tu sužinosi, ką jie reiškia. Ir kai jau visas tekstas bus aiškus, atsisiųsk jį į kompiuterį, įsirašyk į mp3 grotuvėlį ir klausykis. Maždaug 30 kartų. Tada pasiimk kitą pamoką. Pamažu apsiprasi aplinkoje ir ateis įgūdžiai. Neimk ilgų pamokų. Klausykis visur, kur tik gali. Panardyk po LingQ’ą, paspaudinėk mygtukus, pažiūrėk, kaip veikia. Nueik į pagalbos skyrių. Čia forume yra skyrius pradedantiesiems ir taip pat apie techninę LingQ’o pusę. Gal irgi rasi kokių naudingų patarimų. Ir pasitikėk savimi. Aišku, kad išmoksi. Svajones reikia pildyti:-)

Miride, ačiū už patarimus. Aš truputį jau kažką suprantu, bet tai tikrai labai mažai. Skaičiau jūsų istoriją, kad klausėtės po daug valandų kursą, o iš kur jį gavote? Kažkaip nuo to klaidžiojimo labai nesusikoncentruoju ką mokintis, blaškausi :frowning: tos medžiagos daug, patarimų taip pat, o kaip tą kelią sau atsirinkti ir nesiseka… Gal ir kvailokai skamba tas parašymas mano, bet va nesiseka įsivažiuoti ir viskas. Gal galite pasidalinti visi savo pradžios įsivažiavimu.

Aš dariau du dalykus pačioje pradžioje, atėjau į LingQ’ą ir pradėjau mokytos čia pamokas ir nusipirkau AJ Hoge kursą Original English Lessons. Mano manymu šito kurso nebeparadvinėja, o galima pirkti Power English. Pamokos yra čia:
http://effortlessenglishclub.com/
Bet gal geriau tau paskaityti Gintaro blogą, atsisiųsti AJ pirmas septynias taisykles ir nuspręsti, ar tau tai tinka. Taisyklės paaiškina, kaip reikia ir kaip nereikia mokytis ir tuo pačiu tu pamatai, ar galėsi suprasti AJ pamokas.

http://www.anglukalbospamokosinternete.lt/

Suprantu, kad geri patarimai tave jau pribaigė, bet čia paskutinysis - įsiskaityk, ką rašo Gintaras, mane tai labai įkvėpė. Ir daryk, kaip jis liepia…:slight_smile: