Waarom Nederlands leren?

Ik ben erg geïnteresseerd waarom mensen Nederlands leren. Als je een Nederlands leert of als je het reeds geleerd hebt, waarom heb je dit precies gedaan?

1 Like

Mijn naam is Budding en ik heb en klein beetje Nederlands geleerd omdat mijne familie komt uit Nederland, hoevel ik ben In Canada geboren. Ik heb nog één ouwe tante in Nederland levend en ook veel nederlandse neven en nichten. Mijn moeder leeft nog en af en toe hulpt mij met iets te lezen, maar Ik vond 't heel moelijk te leren want de uitspraak is erg moeilijk! Ook, luisterboeken zijn duur en die moet je van een nederlandse boekhandel in het Nederland bestellen. Maar toch heb ik een paar luister boeken (3 over Harry Potter en ook de Hobbit) en veel romans en filmen in mijn personeel bibiotheek. Ik houd van hoe klinkt deze taal omdat ik heb veel moie gedachtenis van mijn zaliger (?) oma, opa en andere ouwe mensen in nederlands praten en koffie drinken met de familie toen ik een klijn jonge was.

Ik studeert nu spaans en ook japans omdat ik werk in Mexico met de japanners. Helaas heb ik niet genoeg tijd dus voor het nederlands studeeren. Jammer! Mischien een dag, ik hoop vóór we allemaal sterven (heh-heh), kunnen wij deze geweldige taal ook hier op lingQ studeren!

Je Nederlands is al aardig goed. Ik weet dat er veel Nederlanders in Canada wonen, ik heb ook vrienden met familie in Canada. Als je Nederlands wil leren kun je altijd je vragen stellen op dit gedeelte van het forum. Ik weet zeker dat er genoeg leden zijn die je willen helpen, waaronder ik.

You’re Dutch is already pretty good. I know there are a lot of Dutch people living in Canada, even I have friends with family in Canada. If you’re in to learning Dutch you can always ask your question on this part of the forum. I’m sure that there are a lot of members that would like to help you, including me.

1 Like

Ik woordt een aupair voor kinderen die allen nederlands kunnen. Dus moet ik nederlands leren voor ik naar Nederland kwam. Ik kan heel veel worden maar niet zo goed zinnen makken. Nu heb ik een Nederlanden vriend en ooit zal ik in Nederland met hem wonen. Ik woon nu in Puerto Rico, en hij zal hier mij bezoeken deze winter. :slight_smile: Ik heb al 3 keer naar Nederland gegaan. En proberen alleen nederlands met hem te praten, niet alles dus, maar alles dat ik ken.

Ik kan al Nederlands sinds ik geboren ben. 'Tis vooral omdat ik Indish ben en mijn ouders wilden dat ik goed kon aanpassen in Belgie ( ben hier geboren ) dus hebben ze me in de Nederlandse taal sectie gezet. Nederlands , is zeker weten een erg moeilijk taal.Maar 'tis niet zo erg om het te kennen, je kunt er zo over denken, er zijn wel duizenden ( miljoenen? ) mensen die nederlands kunnen spreken, en er zijn zeker een paar nederlanders in elk land, dus het is handig.

@MusicRose - Er zijn bijna 23 miljoen mensen die Nederlands spreken.

Omdat ik in Nederland woon. Nou, Nederlanders spreken heel goed engels, en dus heb ik weinig kans om te oefenen. Maar ik vind dat als je in een andere land woont, moet je toch de taal leren kenen. Ik vind het beleefd.

1 Like

Ik werd zeer nieuwsgierig op de Nederlandse taal omdat ik rondom 1980 een Nederlandse kabelzender kreeg en ik kon niet goed verstaan wat ze daar op de TV zeiden. Eerst heb ik een beetje privéles gehad maar toen ging ik Rechten aan de universiteit studeren en ik had daar ook de mogelijkheid om cursussen Nederlands te volgen. Toen heb ik ook tentamens gedaan in het Nederlands.

Daarna heb ik aan verschillende jongerenkampen in Nederland deelgenomen waar ik de enige buitenlandse deelneemster was. Later heb ik correspondentiecursussen bij de “Leidse Onderwijsinstellingen” (= LOI) gevolgd in de Orienteringsfase Rechten, Reisbegleider buitenland, Italiaans voor beginners en gevorderden den Spaanse bedrijfscorrespondentie. Toen had ik al problemen met de Rechtenstudie in Bonn en ik besloot om naar het Duits - Nederlandse gensgebied te verhuizen vanwege de Nederlandse taal.

Begin van de jaren '90 leerde ik Esperanto en ik nam contact op met de Esperantobeweging in Nederland. Ik nam aan verschillende Studieweekenden deel en ook aan Duitse - Nederlandse Esperanto - bijeenkomsten van de steden Krefeld en Nijmegen. Door deze activiteiten heb ik vriendschappen met drie Nederlanders gesloten. Vanwege deze vriendschappen telefoneer ik al jaren elke dag in het Nederlands met Nederland. Mijn nieuwste activiteit is dat ik op een Benelux - schaakwebsite met Nederlanders en Vlamingen aan het schaken ben.

1 Like