Vart finns alla medlemmar?

Det här är en fantastisk webbplats men den är också mycket konstig. Det finns många fantastiska resurser på utmärkt svenska ock det är en stor glädje att använda dem. Det finns också bra vänner som är alltid villig att hjälpa dig, men inte många, även på engelska. Vart finns alla de medlemmar? Annan sak är att nästan ingen ge en ros. Varför inte? Det är ingen stort pris, det bara är vänlig eller uppmuntrande eller både. Jag vet inte, kanske det bara är eftersom medlemmarna är inte särskilt många. Eller de är som jag är ock de är inte villig att betala lite pengar för det här underbara webbplats. Vad synd!

2 Likes

Vad menar du? Vart alla medlemmar finns? Är det inte tillräckligt många inlägg just i svensk-forumet, eller är det just svenska antalet medlemmar du söker? Roser tycker jag det ges både till höger och vänster, jag vet inte så mycket om detta forumet. Jag tror de flesta medlemmar “hänger” på open-forumet. Jag tror precis som du, att det totala antalet är så litet, för ett språk som svenska, även om förvånade många verkar vilja lära sig just det. Lycka till.

Hejsan Cribbe! Tack så mycket för möjligheten för att läsa bra svenska ock att försöka skriva lite mer konstiga svenska. Tack också för uttrycket “hänger på …” Det är rolig att tänka mig som “hängande på” någonstans. Verkligen tycker jag att jag inte förstår hur det här webbplats fungerar, men nu att jag vet att det finns minst tre vänliga Svenskar (eller Svenskspråkigar) på den plats, det är en glädje att lära känna dig. Ha det så rolig idag på svenska, engelska och finska!
Eddie från Skottland

Tack detsamma. Jag bjuder på några till svensk-fyndigheter. Man kan hänga på Puben, eller hänga med kompisar. Sen kan man även hänga upp en handduk. “Hänger du med” kan betyda både, följer du med, och, Förstår du vad jag säger nu? (Följer du mig/Förstår du mig). Nu ska du inte hänga upp dig på denna detalj. Häng med! eller häng på nu, vi ska hänga på puben med kompisarna. Här ska ni inte stå och hänga, rör på er! Hänger du med?

Jag har hängt med allt du sa, därför kan jag säga att det är mycket hjälpsam för mig att hänga med kompisar vid lingq. Dessutom, blir jag alltid förvånad när du hänger med mig när jag skriver egendomliga svenska :wink: Tack ska du ha för detta utmärkta hjälp. Nu inte måste jag stå och hänga, Jag måste röra på mig direkt - eller någonting liknande på mycket bättre svenska. Ha en bra helg!
Eddie

Nja, ok, man kan inte riktigt svara så (men jag förstår vad du skriver, inga problem) men du kan t.ex lägga till “i svängarna”. Här ett exempel, utifrån det du skrev" Jag hänger med i svängarna, dessutom vill jag påstå att det är mycket hjälpsamt för mig att hänga med kompisar här på LingQ. Dessutom blir jag hela tiden förvånad, när du hänger med i svängarna, när jag skriver på min egendomliga svenska… Lycka till med svenskan.

Hejsan!
Jag har försökt mycket, men jag inte kunde förstår “svängarna” även med hjälp av ordboken eller Google. Svenskt språket är förbannat svårt! :wink: Ah, vänte lite! Just nu, när jag skriver det här in i Google, säger det på engelska “the whole hog”. Menar du “den hela saken” eller (Jag förstår) “mer eller mindre” eller någonting likadant? Själfklart var allt annars väldigt klar en därför är det mycket roligt för mig att spela med svenska språket. Jag hoppas att du inte tycker att det är för tråkig för dig, eftersom jag är så tacksam för tillfället att lära mig och använda lite mer svenskan.
I alla fall, ha en god dag :wink:
Eddie

Det var nog lite överkurs, du kan se det som ett idiom. Bildligt talat. “Svängarna” = Svänga/Turn. Alltså ifall jag talar hit och dit (eller talar fort, eller mycket information på en gång), kan jag fråga om du hänger med i “svängarna”/ d.v.s om du förstår.

Hej Eddy! Det är inte så lätt med alla funktioner här på lingQ. Sedan tror jag att det kräver tid (för de som kan), och just när tiden inte räcker till är det få som tittar hit. Vad brukar ni säga på Engelska…time is money, eller hur? (Hänger du med?) Ha det så bra.