Tecniniai klausimai

Tai jei jau niekaip neišsisprendžia bėda, nesidrovink :slight_smile: ir parašyk į support’ą
O kol pataisys išbandyk kitą naršyklę…

@Jan_ka - Are you able to try another browser to see if it’s working there? Also, can you confirm whether this is just an issue with text-to-speech or an issue with all audio on the site?

@alex - The text audio is fine. The issue is with the LingQs audio - none of them work. Is it possible that it’s not working because of a Firewall program? Because I don’t have this issue when i use someone else’s computer (even on chrome browser).

@Jan_ka - Ah, it may then be due to a firewall. Is it possible to disable the firewall or add LingQ to the list of safe sites? Based on your other post, it sounds like you are using the site at your workplace. If that is the case and you cannot allow LingQ to bypass the firewall then unfortunately you may not be able to use the site at your workplace.

Sveiki,

Po atnaujinimu dirbant su mozilla firefox narsykle, nebeveikia quick time playerio audio. sui kitomis narsyklemis, pvz google chrome-viskas veikia puikiai. Bandziau ieskoti kokiu plug -in truksta ar garso codec’u, bet nesekmingai. Gal kazkam irgi garsas neveikia? Jei taip, gal zinote kaip spresti sita problema?
Aciu. :slight_smile:

@teremaca1 - We’re still getting some reports of issues with Firefox and are currently looking into this. We hope to have all issues resolved soon. In the meantime you can continue using Google Chrome to access LingQ :slight_smile:

Dedu pliusa puslapio atnaujinimui, viskas veike zymiai greiciau ir patogiau.Geras darbas su “back” funkcija, nereikia vel visko per naujo ieskot :slight_smile:

aš nepasakyčiau jog performancas pagerėjo, pvz.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8576278/load/load.jpg

jei puslapis kraunasi 16s (tiek vien informacijos ištraukimas) tai vadinasi kažkas negerai su tuo saitu. Arba reikia bazę optimizuoti arba geležį… Tenka praktikoje kurti web sistemas ir jei saitas kraunasi virš 1s jau čia labai blogai, stengiuosi jog krovimasis būtų apie 0.5s. Gerai, čia bazę sudaro daug tų straipsnių, tiek to, į 1s sutilpti gal ir sudėtingas variantas, bet tik ne 16s :slight_smile:

@justtis - Sorry for the slow loading times. Is the Learn page still taking a long time to load? We just pushed another quick update today that addresses an issue on the Learn page, so let us know if this is still causing trouble for you.

Ar kam nors kilo klausimas, dėl Alex, ar jis čia jau lietuviškai supranta ar kame čia reikalas? :smiley:

@KaremiErnesta, man kilo :smiley: Bet patikrinau, lietuvių kalbos jis nesimoko, vadinasi pasiverčia kiek google ar kt. programos pagalba :wink: Bet kaip smagu, kai rašai lietuviškai, o support’as supranta ir atrašo :))

Smagu vien tai kad tikrina forumus, kurių šiaip gal visai nepriklauso tikrinti :slight_smile:

įtariu koks nors Petras iš Toronto įsidarbino vertėju pas Aleksą :slight_smile:

Tai ir man buvo tas pats klausimas kilęs apie Alex, kai pradėjo čia atsakinėt į lt pateiktus klausimus :slight_smile:
Sakyčiau didelis pliusas jiems už tai.

Beje, kas čia su forumu? Ar tik man taip keistai atsidaro, išmėtyta viskas, vieni postai kaip ir buvo iš dešinės, kiti po nic’u

Verciasi su translate, turi gera suvokima, respect :slight_smile: O kas del “loading” tai buvo ir su senaja versija, bent jau man dabar greiciau veikia viskas.Taip nebus, kad per 0.5 sec vartytu sis saitas, daug apkrovos, daug naudotoju…

@alex
the load time of ‘learn’ page is <2s, but course pages load very slow. For example, “EnglishLingq” → 21s (json file), “Spotlight_podcasts”, “my lessons” page → 7s, Library page → >10s. It’s not a big problem to me…

@Mantasnanna
ką tu vadini didele apkrova? :slight_smile: jei tu tai vadini didele apkrova tai tokie portalai kaip http://www.nytimes.com/ , http://www.bbc.co.uk/ turėtų kokį 1000 kartų ilgiau krauti. Tų saitų unikalių vartotojo skaičius skaičiuojamas dešimtimis milijonais, o šio tik tūkstančiais.