Spreekt Nederlands...?

Ik heet Jen. Spreekt u Nederlands? Kunt u mij helpen spreekt Nederlands?

Ik ben 0-beginners.

Hallo Jen.

Ik spreek Nederlands. Waar heb je hulp bij nodig?

The Dutch learning part of this website should become available soonish, maybe you want to wait for that?

ik begin met duits, helaas is er geen nederlandse uitleg bij.

Ja, het is wel spijtig dat er geen uitleg in het Nederlands is. Als je een vraag hebt, kan je ze me altijd stellen!

Ja, ik vind dat het wel erg lang duurt allemaal. Ik bedoel: ze hebben het woordenboek (Babylon), ze hebben de tutors (ik neem aan dat er van ons vieren wel iemand is die dat wil doen) en de teksten met audio in nederlands zijn zo voorhanden. Waarom kan het er niet gewoon op gegooid worden? Het kan aan mij liggen, maar het zou in principe vorig jaar november al geintroduceerd worden, toen januari, toen februari en nu wordt er verder helemaal niet meer over bericht. Ik ga het niet nog een keer vragen, want dat heb ik al zovaak gedaan…ik zie het wel of het komt. Ik ga iig geen haast maken met het maken van teksten…

gr. sjoerd

Ja, de programmeurs zijn wel redelijk traag. Maar Steve heeft gezegd dat het binnen een paar maanden geïntroduceerd zal worden. Het zal gewoon wachten worden…

Ok, nouja we wachten dan af…Ik hoop dat er dan nog meer talen bij komen.

gr. sjoerd

Ik kan ook vragen beantwoorden ten opzichte van het Nederlands. Fasulye

Hoi alemaal!

Ik heet Yehoshua en ik leer al bijna 6 maanden Nederlands. Ik kom uit Australië, dichtbij Sydney aan de oostenkust. Ik kan nog niet veel in het Nederlands zeggen maar ik zal in ieder geval proberen.

Waar kommen jullie vandaan en how lang hebben jullie Nederlands geleert?

Hoi weer Fasulye! :slight_smile:

22 jaar en ik ben nog steeds bezig. Ik probeer echt een goed schrijver te worden.

Hey Yehoshua,

Waarom ben je Nederlands aan het leren?
Ik kom uit België!

Ik hou van Germaanse talen. Dus, leer ik Nederlands. Het is dichtbij Engels en niet zo moeiljik. Maar ik moet nog veel studeren. Ik probeer Nederlands goed te praten. :slight_smile:

Tot nu toe heb ik 6 maanden gestudeerd.

Ik heb begrepen dat er veel Nederlandse immigranten zijn in Australië. Heb je daardoor veel gelegenheid om te oefenen?

Nog niet. ik ken geen Nederlandse mensen in Australië. Er zijn misschien 40 duizend hier… Ik spreek niet veel maar ik probeer het te begrijpen. Dat is mijn eerste doel.

Dat is leuk, YLearner dat je Nederlands leert. Natuurlijk ken ik je van andere internetfora. Toen ik in 1982 was begonnen om Nederlands te leren vond mijn familie dat een heel vreemd idee, ze konden niet echt een nut erin zien. Heel veel jaren later pas heb ik beroepsmatig deze taal heel goed kunnen inzetten, want ik woon vrij dicht bij de Nederlandse grens en er zijn veel zakenrelaties tussen Nederland en Duitsland hier in NRW. Dus dat wil zeggen dat je in het begin van het leren van een taal nog niet voor 100 % de nut kunt kunt voorspellen die de talenkennis in je verdere leven zal hebben.
Waar ik geen contact mee heb, is Vlaanderen. Dat ligt wat verder weg hiervandaan.
Fasulye

Ik kom ook uit Nederland, dus als iemand ooit een vraag heeft laat het me maar horen ;).

Ook ik spreek Nederlands, dus als je hulp nodig hebt: laat wat weten :

He allemaal! Ik ben ook Nederlander. Mss is mijn Nederlands niet de beste maar ik ken het erg goed.

Hello, everyone! (second post here, lol)
Well, I confess I didn’t understand anything else other than the first post and the part in English on the second post! And I also want to learn Dutch, but there isn’t this option here, the closest thing is German, which I wanna learn too, but it’s not the same thing as Dutch!
So, I would appreciate it if you helped me! =)
I’m a total beginner, I don’t think I can take into consideration “Hoe heet jij?”, “Hoe gaat het?”(first question I’ve learned), that’s it, basically!

Thanks for reading,

Diego

Hoi mensen,

ik spreek er ook een beetje Nederlands en ik vind het best leuk om een Nederlandse gedeelte van LingQ te ontmoeten!
Eigentljk ben ik met LingQ met m’n Italiaans bezig, maar er komt zeker weer de tijd aan waneer ik vaker van m’n Nederlands gebruik kan maken.
Ik ben Duitser, hondentrainster (speurhonden & beveiligingshonden) en gelukkig vaak met de hondjes in Nederland onderweg. De Nederlandse (Dienst-)honden"wereld" is veel (!!) geavanceerder als de duitse.
Van talen spreek ik nog Engels, Italiaans en een heel kleen beetje Pools (ben bijna alles vergeten omdat ik niemand had om mee te oefenen/praten.

Groetjes van Kaderlid