o kaip tau sekasi siap reliai su anglu???
Dabar man su anglų kalba yra kur kas geriau nei prieš metus,bet vistiek dar reikia daug mokintis.Dar atrandu pilna nežinomų žodžių ir frazių,bet žiūrėdamas kokius nors video bent suprantu esmę apie ką eina kalba,o anksčiau nei to nesugebėddavau.Šiaip ar taip dar reikia toliau dirbti kaip AJ sakė ‘‘It’s never ending improvement’’ taip kad nesustosiu ir judėsiu toliau
Kiek valandu per diena praklausai eng medziagos?
Kaip kartais jei turiu daug laiko ko užsiimti kartais ir po 4val kartais apie 2h,o kartais tik apie 1h.Priklauso nuo dienos kiek laisvo laiko turiu ir pnš
As snd jau praklausiau 4h ir 40min bet dar klausau tai bus 7valandos. Cia gerai ar reikia po 10h varyti?
As idemiai klausau.
Na manau čia labai gerai,o ar po 10h reikia klausyti tai nežinau kaip jau nori Taip klausydamas ir dar įdėmiai manau greitai gali persilaužti
M0kinkis. Is manes As Effortless Power pradejau
nedaug valandu praleidziat prie anglu kalbos as ana vasara kai pradejau mokintis anglu galima sakyt nuo 0 tai pradejau kasdien nuo 8-12 valandu per para klausydavau effortless english Is lingq ir dar is kitur ir taip 3 menesius intensyviai kasdien Tiesa sakant ir naktim sapnuodavosi ta anglu zodziai frazes galvoj informacijos per daug turbut buvo
palaipsniu tapo iprotis ir nenusibosdavo klausyti nuo 20 iki 60 kartu Ypac AJ jo nenusibosdavo klausyt
,kaskaip i kiekviena pamoka ar nelabai suprantama ziuriu kaip i galvosuki kuri reik issprest,ir tikrai smagu kai klausai ir supranti po kiek laiko
gaila kad dabar nera tiek daug laiko,ir kompiuteris pagedo,liko tik ipod su kuriuo dar klausyt bent galima
Geras. Aš maniau, kad tik miridė ir prof. Arguelles gali visą parą mokytis kalbų. Man jau kaip ir gėda darosi čia su savo pamokymais
@mantuxx19. Labai teisingą žodį tu čia radai. Įprotis. Ne prievarta, o įprotis. Nuostabu:-)
@Gintaras. Nauja karta… Jie dar nepavėlavo ir viską suspės. Džiugina, kai jauni žmonės tokie ryžtingi, darbštūs ir pozityvūs.
@miride
Mes irgi spėsim. Gyvename geriausiais iš geriausių laikų. Tik prieš 10 metų visa tai būtų buvę paprasčiausiai neįmanoma.
Gintarai, bet anksciau zmones ir pries 20metu ismokdavo kalba nezinau kaip ja ismokdavo tikriausiai mokyklose. Tiesiog yra toks dalikas kaip kazkam sekasi arba kazkam visa gyvenima nesiseka.
Tu gali klausiti tos anglu kalbos medziagos daug nors ir as nemazai per praejuses 3 dienas klausiausi tai gerai bet reliai kalbos neismoksi kol sneketi ta kalba nepradesiu galiu pasakyti tiek is savo patrities^^ bei pazystu neviena emigranta tiek jav tiek kanadoje tiek eng kurie patvirtino kad kol sneketi nepradesi tol nemokesi… Pazystu tokia Jolanta is kanados lietuve pries 1* metu imigravo tiek i jav tiek i kanada ir nuvikus i ta sali ji mokejo tik sakomai bazine anglu kalba bet pati sake kad kartais taip budavo kaip nemokedavo isaiskinti ko nori reikekedavo tiek ranku tiek koju… Kaip sneketi pradejo taip ir problemos su kalba tirpo. Sia dienai klausiau ar turi problemu su kalba sake kad jokiu problemu nera. Is kitu emigrantu teko girdeti kad jie turi problemu su kalba nors jie jau jav sedi beveik po 15metu sako kad dvasiniais reikalais susikalbeti jiems jau reikia lt kalbos. Pvz mano kriksta tevas anglijoje buvo 5metus ~ ir jis mokejo anglu kalba nuvazeves i anglija vaikiskai po 5metu jis anglijoje galejo susikalbeti daro reikalais bet tiek i ji anglai tiek banke ziurejo kaip i durneliu. Noreciau cia kokia isvada padaryti bet nezinau ka parasyti tiesiog arba turi smegenu arba ne arba atvirksciai sedi LINGQ ir mokaisi. Dar teko girdeti kad anglu kalbos kaip gimtosios ismokti neimanoma. Arba…
Dar dadesiu pvz Kodel pvz tie zmones kurie gyveno iki 199* m kaip buvo atkurta nepriklausomibe tikslei metu nezinau kelintu. Pvz mano kriksta tevui 43metai ir pvz kodel jis rusu kalba sneka taipat kaip lietuviskai jam jokio skirtumu lt ar ru kalba. Mano mastymu del to kad jis su ta kalba tiek lietuviu tiek rusu uzzaugo nes zmones tiek gatveje rusiskai tiek lietuviskai snekedavo tiek mokykloje tiek visur ir reikedavo sneketi.
lietuviu emigrantu anglijoj yra tikrai daug kurie anglijoje nuo 2 iki 5 metu ar ilgiau ir nekalba angliskai o nekalba todel kad gyvena su lietuviais ir dirba su lietuviais daugiausia vyresni zmones ir vengia bandyt kaska kalbet angliskai su anglais, tingi mokintis tiki kad savaime ismoks, o kai reikia kaska kalbet draugu praso kas angliskai kalba kad padetu va taip:D
Man asmeniskaip nesvarbu nes as pvz nuejas i youtuba ar dar kurnors interneta suprantu viska, tik kartais man nepatinka kad koks zodis neaiskus pasitaiko.
Teko girdeti kad mano kriksto tevo draugelis londone sedejo daugiau kaip 5metus ir bu NOT SPEAKY Inglis.
Man tai pvz butu geda vaziuoti pvz i kokia ispanyje ten gyventi ir sakyti ME NOTY SPEAKY Spanish…
Tiesiog mano antra svajone kalbeti angliskai laisvai kaip koks britas ar koks kanadietis ar dar kas.
Mano sita svajone issipildis. Gal ne sendien bet rytoj
Kalbant apie emigrantus ir čia Airijoje yra lietuvių kurie gyvena čia 4m ir nekalba angliškai visai.Kaip mantuxx sake dažniausiai tai yra vyresni žmonės gyvenantys ir dirbantys tarp lietuvių.Kai kurie tik skundžiasi kad neturi su kuo bendrauti angliškai ir negali persilaužti,aišku čia yra nesąmonė
Na simulentu visur yra. Eimi tu Airijoje?
Na jo simulentu visur jų yra,o jei nenori išmokti kalbos kas kaltas,už tave patį niekas jos neišmoks O šiaip jo aš Airijoje
Ir kaip tau ten sekasi? Kaip ekonomika ten?
Bent jau sia dienai turiu galymibiu kaip baiksiu vid vykti i Kanada bet nezinau siap noro yra bet vienam nesinori.
Kita vasara vaziuosiu per vasara tikriausiai i anglija padirbeti ir zesiu kaip man ten seksis ir pabandyti apsispresti verta i kanada ar ne.
A man sekasi normaliai,na dėl ekonomikos tai sakyčiau neblogai pragyventi ir užsidirbti galima nesunkiai sakyčiau.Aš norėčiau nuvykti į Kanadą gal ne dirbti ir gyventi bet šiaip kaip šalį pamatyti būtų puiku