Labas,
As cia nedaznai uzsuku. Gal mane prisimenate.Gal galite man kas nors kanors patarti? Turiu bloga yda tikriausiai ja igyjau mokykloje nezinau. Mokausi anglu kalbos kiekviena diena bet mokymasis yra lapukas ir ten surasyti zodziai su kuriais susiduriu pvz klausidamas mekstamas dainas ir pns. Bes esme yra kad as tuos zodzius uzmirstu nesakau kad visus uzmirstu bet tam tikra dali. Bandziau pereiti i lingq vasra bet pabuves pora diena man cia nusibodo… Bandziua klausiti power english ir dar kazkatai ispradziu pirmas dienas po 7h klausidavausi o poto vis maziau ir po savaites meciau nes nusibodo. Anglu kalboje man gal visai ir neblogai sekasi klaseje manau kad pats geriauses esu bet man reikia dydinti vocabulary bet ziuriu kuo toliau tuos sunkiau. Nors laiko turiu laisvo labai daug prie bet visa diena prie lapuku mokytis zodzius uzkynsa iki gyvu kaulu. Gal patrike kanors aciu.
@lingqqqenglish.
Na, žinoma, mes tave atsimename. Vos įsiregistravęs LingQ’e, kitą dieną tu sukūrei ir įkėlei savo pamoką. Niekada to mepamiršiu. Tavo pamoką esu išsissaugojusi:-)
Jeigu turi daug laisvo laiko, tai užsiiimk kuo nors maloniu. Štai taip parašė į forumą vienas LingQ’o narys:
“O apie save galiu pasakyti kad per tuos metus nebuvau aktyvus kaip mokinys kad speceliai verščiau save mokytis, tiesiog skaičiau daug ir žiūrėjau serialus, dabar galiu pasakyti kad mano kalba patobulėjo šimtą kartų skaitau knygas žiūriu filmus interviu susirasineju ir kalbu su užsieniečiais. O į savo mokslą investavau lygiai nuli litų.”
Gal tau irgi tai tiktų? Neversk savęs daryti tai, kas tau yra nuobodu ir, kaip pats matai, neveiksminga. Leisk įeiti į save anglų kalbai natūraliai. Gal tai bus kompiuteriniai žaidimai ar pokalbiai chate… Ar serialai… Sporto komentarai… Na, bet kas.
Niekas tau nepakrikę. Neužsiciklink ties žodynu. Žodžiai, tarimas, kalbėjimas - viskas turi ateiti lengvai ir maloniai. Tu klausai dainas ir užsirašinėji žodžius, o paskui juos kali? Geriau dainuok kartu - garsiai, ir tie žodžiai įeis į tave savaime.
Tie lapukai nėra taip jau blogai - tai gi patys tikriausi flashcard’ai tik ne skaitmeniniai, o fiziniai. Dėl žodžių užmiršimo - tai yra normalu. Atsiminsi tada, kai jau būsi pakartojęs daug kartų, taigi neimk į galvą. Apie tai Steve jau yra įrašęs ne vieną ir ne du video. Pavyzdžiui, kad ir šitas:
O geriausia nueik į Steve kanalą ir pasiieškok daugiau video apie tai, kaip mokytis žodžių.
Tu turi problemą ir tai yra puiku! Dabar gali ją spręsti. Panaršyk gerai YouTube, pažiūrėk, ką darė kiti poliglotai, kaip jie įsimena žodžius. Ieškok sprendimo anglų kalba. Kol rasi, žiūrėk ir problemos jau neliks. Aš pavyzdžiui pradėjau nuo Steve knygos, kaip mokytis kalbų ir skaičiau ją angliškai. Kol perskaičiau, problemos neliko - jau žinojau kaip mokytis.
Jeigu tau tas pats turinys greitai nusibosta, kaitaliok turinį dažniau. Kita vertus, klausant dainų, gali retkarčiais pažiūrėdamas į savo lapukus klausyti tol, kol daugumą žodžių galėsi atpažinti iš klausos ir suprasti. Yra dainų, kurių aš esu klausęs po 3 dienas iš eilės (vieną dainą). Žodžiu rask kažką, kas nenusibostų, arba kaitaliok turinį dažniau, jeigu nusibosta.
Aciu.