Nederlands oefenen

Hoi allemaal

Ik heb een tijdje in Nederland gewoond, maar nu ben ik terug in Duitsland (Berlijn). Om eerlijk te zijn, spreek ik bijna nooit in Nederlands en ga heel snel veel vergeten. Dus heb ik nu twee vragen:

  1. Hoe kan ik mijn Nederlands nog verbeteren zonder een taalcursus te doen? Elke dag kijk ik naar de news (bijvoorbeeld NOS).
  2. Ik heb nagekeken en er zijn geen Conversatietafels Nederlands in Berlijn. Misschien in Düsseldorf, Köln, Bonn. Ik zou graag daar deelnemen, maar Düsseldorf, Köln zijn helaas ver weg.
2 Likes

Je kijkt dus naar HET nieuws bij de NOS. Dat doe ik dus ook, maar het nieuws op mijn zender “Nederland 2” komt pas elke avond om 22:00 uur. Dat is me meestal te laat.

En je woont dus in Berlijn. Dan wonen wij te ver uit elkaar, want ik zal pas weer voor de “Polyglot Gathering” in mei 2015 naar Berlijn komen. Ik woon dicht bij Düsseldorf en daar is mij geen informele conversatiegroep Nederlands bekend. Ik zelf heb zoiets ook niet nodig omdat ik elke dag met mijn 2 Nederlandse vrienden telefoneer.

Fasulye

Misschien kan je via LingQ meer mensen vinden die met hetzelfde probleem zitten en samen met hun een Skype groep beginnen