Лабух, киек калбу моки?
Artimesniu laiku (na poros metu begyje) jeigu pavyks, aishku… Penkias (uzsienio) galvoju moketi… ![]()
Dabar gi rusu (jeigu ne puikiai, tai pakankamai gerai)…
Anglu su normaliais shneketojais jau visai neblogai susishneku, o su Londono debilais ir kitom shiukshlem gana prastai (kaip ir anksciau)…
Prancuzu kolkas gana prastokai, bet taks jausmas, jeigu pavyktu kokius 3 menesius pagal savo sistema “pavaryti”, tai persilauzimas turetu jau ivykti…
Su lenkais… Buna, kad viska suprantu, ka lenkai shneka, o buna, kad beveik nieko (nuo dialekto priklauso)…
Japonu… Koks ten lygis gali buti kolkas… Tik ~350 zodziu zinau…
Вот такие пироги…! ![]()
@Tigridijus
Pasidalink apie savo sistemą ![]()
Mano sistema vadinasi…
Ash neieshkau lengvu keliu!!! ![]()
Metodas gal ir nera sudetingas (nors reikalauja valios), bet paaishkinti kietiems ji nelabai sugebesiu turbut, o ish kitos puses, man susidare ispudis, kad jumis viesiems susirinkusiems cia reikia kazkokiu tai stebuklingu metodu, kurie leistu nieko nedarant (ir neduok die dar gramatika paskaitineti laiks nuo laiko reikes) ishmokti kalba…
Kaip ten bebutu, tas mano metodas leidzia (jeigu aplinkybes nesumaisho) pasistumeti ~300 zodziu i prieki per ~menesi (5sav), jeigu turiu reikala su anglu kalba… Su kitom kalbom (ypac japonu) yra sunkiau, todel ~200 per 5savaites, tai jau geras rezultatas butu…
@Tigrijus
Neįsivaizduoju, kaip kokią japonų kalbą pasistūmėt. Bet gal tam ne laikas. O apie patį metodą įdomu būtų išgirsti. Vienas turi girdimąją atmintį (mano atveju), kitas regimąją, tad ir metodas kiek skiriasi. 300 žodžių per mėnesį - mažai. Nebent tai pramoginis mokymasis. Tokiam irgi valios reikia. Aš prisiminiau Leitnerio “kalbos dėžutės” metodą, kuris turi žaidybinių elementų ir fiziškai gali apčiuopti žodžius, frazes. Tačiau pačių žodžių žinojimas negarantuoja kalbėjimo. Ar ne? Esu sutikęs gyvenime žmonių (keletą), kurie mokėsi vokiečių kalbos mokydamiesi VISĄ žodyną (su frazėmis). Tas metodas reikalauja žiauriai daug valios. beje lingq yra geri tuo, kad žinai yra būtinas 1000 valandų. Iki tos ribos gali net neplanuot kažko, tačiau nejučia pradedi mąstyti kaip skambėtų sakinys ar frazė angliškai. Tame ir smagumas.
@Nerijus75
Nezinau, nezinau… Spejau, kad labai jau skirtingose realybese gyvenam, kad mano metodu aprasymas butu nors kiek naudingas tau ar kam nors kitam cia esanciu… ![]()
neapsirik
Tigridijau, dauguma cia susirinkusiu gerai zino ir sventai tiki tokiais veikejais kaip Steve Kaufmann ir A.J. Hoge, kurie jau labai seniai pasake, kad kalbos mokymasis tai ne juokas , kad lengvu keliu ir tokiu dalyku kaip “Ismok kalba per du menesius” nera, kad tai darbas ir darbas kuri reikia dirbti kiekviena diena be pertrauku,minimum du metus, jei tikrai nori ismokt kalba. taip kad sis metodas ne naujiena ![]()
@Karemi
Šventa tiesa. Kažkaip ankščiau gan įtariai žiūrėjau į knygutes “išmok kalbą per mėnesį” ar mokykis kasdien 15 min… Taip, gal ir galima per mėnesį. 10-15 val. klausymo, linkinimo ir pan. kasdien
Labas.Gal ir ne i tema klausimas,bet paklausiu,kad nekurt bereikalingos temos… Pvz …dabar kaip yra su nezinomais zodziais,juos pasikartoji kas kiek laiko kol jie tampa zinomi, tai dabar man klausimas toks,jei jie jau zinomi,ar sistema man kada beprimins apie tuos odius po kazkurio laiko ar jau jie tampa zinomi visam laikui? ir sistema man ju nebeprimins pasikartojimui ju?Nes pas mane tu zodziu nera daug,ir kai atsakau kazkiek tai kartu teisingai sistema imeta juos i zinomu zodziu sarasa,nors jie jau ir zinomi ir sistema jau yra imetusi juos i inomu odziu sarasa,buna kad vel nebeprisimenu kai kuriu zodziu,tai man ir idomu ar sistema beduos man po kazkurio laiko pasikartoti tuos zodzius? Ar ir vel reikes kaskart pasizimet juos is naujo? Aciu! As cia nelabai senai tepradejau naudotis Lingq gal pries pora savaiciu,nors akaunta esu susikures jau pries pusmeti,bet nebuvo laiko kada pradet mokintis… Tai yra kai kuriu smulkmenu kuriu dar nezinau sioje sistemoje…Aciu uz atsakymus…
@skeltukas007
Taip, sistema primins po kažkiek laiko, tiesa, neaišku kaip ten skaičiuoja ir kiek kartų primins, bet kaip pastebėjau kartą primena nedaug praėjus laiko, kaip tas žodis buvo išmoktas, savaitės ar kelių bėgyje, o po to dar primena, bet gerokai vėliau. Na čia man taip pasirodė, neskaičiuoju to
Ir labai nesuk galvos, kad pasimiršta žodžiai, va kai jie pasitaikys kituose tekstuose, vėl bus proga atsimint, be šansų 100% įsimint viską, bet jei žodis jau buvo išmoktas, tai kitą kartą jį tereikia pasikartot. Yra čia kas visai žodžių nesimoko, ir vargo nemato ![]()
Aciu
Na stengsiuos perdaug nesiparint del zodziu.Nes siaip tai jie kazaip greitai isgaruoja is atminties.
Bet paskui vel kai pamatau ta zodi ir pasikartoju pora kartu ir vel atsimenu… ![]()
Va ir man tas pats. Net monitorių lipniais lapeliais apsiklijavau. Ypač susimaišo panašūs žodžiai, kaip along ir alone, anyone ir anything, bean ir been…
Beje, ką reiškia žodynėlyje prie žodžių esančios žvaigždutės?
Kuo daugiau zvaigzduciu tuo zodis svarbesnis, t.y. dazniau vartojamas kalboje
Na taip, buvo čia kažkur Gintaro informacija apie tuos įsiminimus, trumpalaikę, ilgalaikę atmintį. Ta prasme kad reikia ne kartą pasikartoti kol žodį iš tikro išmoksti ir jis nusėda į ilgalaikę atmintį. Kai kurie žodžiai pas mane savaitėm “kaba” neišmoktuose, na niekaip neįsimena, net ateina ir jų eilė, kad ir po poros mėn, bet ateina
Iš pradžių nervavo, dabar nekreipiu dėmesio ![]()
Čia yra PowerPoint prezentacija apie kartojimus. Ji gal kiek gruboka, kadangi gyvenime niekas nevyksta taip idealiai, tačiau principas turėtų būti aiškus. LingQ kortelės irgi veikia tokiu pačiu principu.
http://www.anglukalbostestai.lt/wp-content/uploads/Iveik_uzmirsima.ppt
Anksčiau jei įkeldavai savo pamoką, sistema apskaičiuodavo koks lygis, dabar taip nėra, ar ką netaip darau?
Dabar tos funkcijos nėra, nes ji skaičiavo neypatingai tiksliai… ![]()
I turini nekreipkit demesio, tiesiog uzkliuvo gryna britiska tarme, kuria anglijoj girdedavau kiekviena miela diena
professionalDQ - YouTube
@karemi atkreipiau į turinį…kažkaip artimas pasirodė…šiandien kaip tik kambario sienas dažiau keliomis spalvomis ![]()