Naudingas kampas

oho, tikrai!!! nu net nezinau kaip atsidekot cia reiktu!!!

Mamonovas – skambutis :relaxed:

Kokie jūsų potyriai kaime? Imkim iš esmės (arba arčiau reikalo)
Kas čia per klausimas?
Nuo 0.35 min
Gyvenu kiekvieną diena – ryta atsikėlaiu , į prūdą niurkteliu , atsigeriu kavos ir prasideda… Aplamai … prasmė, žinot, jei daugiau užduoti klausimų sau kiekvieną dieną -kokia prasmė ką tu kiekvieną dieną darai -
Štai mes sėdim ,kalbam, kokia čia prasmė ?– kad aš papasakočiau savo potyrius kaime? Ko gero ne čia … palaukit - ko gero prasmė tame, kam mes iš viso gyvenam? Štai čia pagrindinė prasmė… štai pagrindas , visa kita ir taip aišku…
Štai aš cerkvėje 12 metų beveik, o štai tik prieš tris dienas supratau vieną svarbų dalyką - taigi apie ką noriu papasakoti… prasmė… suprantant kame esmė,labai svarbu, kad mes žmonės, laikantys save krikščionimis, suprastumėm, kas mes, ką mes veikiame, kam mes lankomes bažnyčioje? Vat kad naktį prikėlus galėtumėm pasakyti, kam mes lankomes bažnyčioje? Štai jūs galite atsakyti, kam mes lankomes bažnyčioje?
ATS.: dėl to, kad bendrai maldai, kad išpažinčiai, kad gautumėm atleidimą…
Galima paprasčiau, kad pabendrautumėm su dievu kam mums bendrauti su dievu,? o todėl, kad dievas valdo netvarias dieviškas energijas, šventąją dvasią , tai ir yra …štai kodėl einam,kad mes galėtumėm tvarkytis su savais gyvenimais, nes mes patys to nesugebam…
Ir štai aš ilgai galvojau ir niekas man negalėjo paaiškinti, nei vienas popas, nei vienas dvasininkas ir šventų tėvų mažai apie tai, kas tai yra.
Taigi imkim viską iš eilės, pagal schemą
Taigi imkim 10 dievo priesakų:
kad iš žveries tapti žmogumi, kad tapti krikščionim , reikia tapti tikru judėjum.
Kodėl?
išbarė, kam kišas☺
taigi reikia pirmiausia laikytis tu dešimties…
štai paemete degtukų dežutę be leidimo, vadinas jūs dar žvėris, o ne žmogus ir dar jums anksti galvoti apie kristų, aplamai štai jūs nurenginėjate moterį akimis,
štai apie ką kalbu
štai tie 10 ir yra, kad skirtumėmes nuo kačių (na čia vis katė laksto, tai kaip pvz paėmė)
nevok, nežudyk, o gerbti tėvą , motiną, to išvis dabar retenybė…

dar nori?

klaidu jau nebetaisiau, bet manau nors truputį aišku :slight_smile:

ale ot darbšti mergiotė…šitiek priskrebenti per tokį trumpą laiką ne kiekvienas gali :slight_smile:

:)))))))) cha kai žinai kalbą, gali barškinti klavišais automatiškai

kalbą tai ir aš puikiai žinau…bet barškinti tai tikrai tingiu :slight_smile:

turiu pasakyti, čia ir pasimaišyti gali:)))

o aplamai ar žint kas čia toks?

Uoj nu aciu, visvien teks ismokt kalba, kad suprasti viska, nes pokalbis tikrai labai ilgas :slight_smile: kas cia toks, tai ta prasme kas cia per zmogus? Aktorius, o anksciau ir dainininkas buvo. Mano pats megstamiausias visu laiku filmas yra su juo “Ostrov” 2006 metu

:))))))))))))))) kinas kinu - žmogus žmogum

štai tie 10 ir yra istatymas , kad skirtumėmes nuo kačių (na čia vis katė laksto, tai kaip pvz paėmė) katė bėginėja sau , atėjo metas ir štai 5 kačiukai …
nevok, nežudyk, negeisk, o gerbti tėvą , motiną, tai išvis dabar retenybė…su ugnim dieną nerasi…

tai gi čia aišku, kas gi toliau? Jei kas su tuom susitvarkė..O toliau eina 9 įsakymai .palaimos ar malonės -( nežinau kaip tiksliai jie vadinas)
daug sudėtingesni
tad jei šokinėsim ten ir atgal, tai mums nieko nesigaus
ir štai ka aš supratau prieš tris dienas, kuom aš noriu pasidalinti suprantat, mums reikia labai gerai suprasti schemą mūsų sielų išgelbėjimui, aplamai mažai žmonių eina melstis savo sielų išgelbėjimui jei paklausti kas tai išglbėjimas sielų , sakys, kad vaikų sveikata būtų gera… ne , dievas mums to nežadėjo .. išgelbėjimas tai yra išgelbėjimas nuo , nuodėmės, kuri gyvena kiekviename iš mūsų…
štai jei mes pradėsim galvoti, kad ryt numirsim visi, tai bus būtinai…nežiūrint mūsų planų
labai svarbu suprasti, kad gyvenimo esmė yra mirtis, kad išeitumėm i kitą aukštesnį dvasių pasaulį…i amžinybę – štai ir visa esmė

malonus, skurdus dvasia – kas tai?
1-as Iš 9 priesakas labai sudėtingas
taigi man niekas negalėjo paaiškinti, kas tai skurdus dvasia…
-susitaikymas, nuolankumas
-o kas tai?
Taigi sugalvojau – nuo ko pradeti statyti nama ?, nuo .krosnies… kas tai? pamatyti savo nuodemes, kad tu nieko nesugebi
Taigi
Labai barasi žmogelis, jei ko paklausia☺))

ir mintys labai šokinėja:(((

mokykis, Karemi rusų kalba, čia tokių perliukų yra, kad tikrai verta paklausyti, o rusų kalba labai lengva :))))))) juokų darbas

aciu aciu, nu mokaus, as ten bandziau ziuret, tai jo, maciau kad jis toks su charakteriu :smiley:

pasijungiau rusu kalbos tekstą stipriausiu lygiu ir praėjau per žodžius buvo įdomu įvertint savo lygį :slight_smile: na lygis mano tikrai neprastas bet žodžių vertimas tekste ten padarytas apgailėtinas ,kas vertėjavo padarė meškos paslauga besimokantiems ,viliuosi kad mano anglu kalbos tekstuose padėtis geresnė

@vijola
čia kiekvienas pats sau vertėjauja, o pasirinkimuose sistema meta 3 dažniausiai pavartotas reikšmes. Jei nė viena netinka, tam yra turbūt 20+ žodynų, kuriais galima pasinaudoti tame pačiame naujo žodžio lange :slight_smile:

nesiginčiju,žodynu yra ne vienas ir ne du, bet neaiškumas, kam rašyti vertimą jei tikslei nežinai reikšmės

Niekas tiksliai nežino reikšmės ir čia net nėra tokio termino, kaip “reikšmė”. Vietoje jo naudojamas žodis “hint” kas labiau reiškia “spėjimą” negu “reikšmę”. Anglų kalboje netgi vietoje žodžio “vertėjas” labiau naudojamas “interpreter”, kas irgi reiškia ne “vertimą”, o interpretaciją. O spėjant ar interpretuojant galima ir suklysti :slight_smile:

interpreter - a person who interprets, esp. one who translates speech orally.

:slight_smile: sąmoningai rašiau reikšmė, o ne vertimas , manau tiesmukas vertimas ne visada gali atitikti reikšmę ,kas liečia interpretacija nežinau gal tai labiau tinka anglu kalbai nesiginčysiu, nes ten mano žinios minimalios, rusu kalboje dėl interpretacijos abejoju,nes ten nėra vertimo pagal žodžiu junginį , gal klystu bet pasiginčyti smagu :slight_smile:

nežinau… aš ir anglų kalboje dažnai vargstu su junginiais, kadangi dažniausiai žmonės linkina pavienius žodžius, o jau frazių tenka pačiam ieškoti :slight_smile:
O kaip verti? Iš rusų į lietuvių?

nu as rusu tai paprasiau kad ikeltu i zodynus rulit.lt tai tik juo ir naudojuos, labai retai kada ismeta teisinga reiksme, siaip su rusu kalbos tais hintais i lietuviu kalba nepadirbeta konkreciai, nes kai kalba eina apie ratus, duoda reiksme kitakart apie batus, tai as paprastai net nelinkinu is duotu, o is kart i zodyna keliauju

siūlyčiau pradžioje visą tekstą perleisti per google ar kitą kokį automatinį vertėją…kad ir nugrybauja, bet prasmę apie ką kalba eina dažniausiai pagaut galima…tada ir su hintais paprasčiau orientuotis