Kindle gekocht

Ik heb net een Kindle gekocht en ik heb al heel snel in verschillende nederlandstalige boeken gelezen. Sommige boeken kost maar een of twee euro en sommige zijn zelfs gratis! Ik wenste dat ik lang geleden een Kindle had gekocht. Kindle is bedoeld voor het leren van een taal.

Ik lees nu in het boek “The Routledge Intermediate Dutch Reader.” Het kost de nodige centen, maar het is heel goed geschreven. Het bevat artikelen van de krant, tijdschriften en het internet. Het bevat ook begripsvragen en daarom heb ik een paar worden over amateurschrijvers geschreven. In een van die artikelen staat dat die schrijvers “hobbyschrijvers” zijn. Ik vind “hobbyschrijver” een term die heel slecht en wat te vermijden is. Volgens mij is de bouw van een modelvliegtuig wat je een hobby noemt; schrijven, net als muziek spelen, is geen hobby, zelfs als je een amateur bent.

Volgens het Trouw Schrijfonderzoek onder een wetenschappelijke steekproef van 2622 personen zijn er 1 miljoen amateurschrijvers in Nederland. Die schrijven vooral in een blog of in een dagboek. Of die schrijven korte verhalen of gedichten. Slechts 4 procent waagt zich aan het schrijven van een roman. Zij koesteren geen illusies; zij koesteren het schrijven zelf en zien het als uitlaatklap of ontspanningsvorm. Rond de 9 procent zijn van plan om een boek te publiceren. Dat brengt met zich mee dat ze hun manuscript zouden overschrijven, omwerken, verbeteren. Heel veel toewijding, ambitie en werk.

Er zijn ook nog 1,5 miljoen mensen die fantaseren over de mogelijkheid van schrijver te zijn, van de rijkdom, roem en glorie van een beroemde schrijver, maar die schrijven echt niet. Ze zeggen het wel “van plan” te zijn. Volgens Trouw kunnen ze echt voor het schrijven zelf “nog geen enthousiasme opbrengen.” Ik denk dat ze gewoon lui zijn. Of de creativiteit laat al wat te wensen over. Wie noemt zichzelf een “schrijver te zijn” en schrijft echt niks?

2 Likes

Veel plezier met je e-reader. Als je veel leest kun je altijd van de Nederlandse bibliotheek lid worden:

Je zult de e-pub boeken dan wel moeten omzetten naar het kindle formaat.

Ik ben ook al een aantal jaren fan van de e-reader. Je kunt in alle talen lezen, de kindle heeft aardig wat woordenboeken beschikbaar, en op vakantie is het volume wat je mee moet nemen beperkt.

Groetjes,

Silvia

1 Like

O, dank je wel, Silvia!

Ik lees veel, maar ik weet niet zeker of ik binnenkort Nederlandse bibliotheek (of kindle unlimited!) lid zou worden. Ik denk dat ik nu gewoon e-boeken zou kopen. Maar weet ik veel, misschien ga ik mn gedachten heel snel veranderen.
Ik ben ook nog fan van (papier) boeken, dus op vakantie zou ik gewoon wat boeken meenemen en geen Kindle Paperwhite (vooral als ik naar het strand ga!) omdat ik ook bang ben dat hem iets zou overkomen.

Groetjes,

Bruce

Ich hoffe, es hat gut geschmeckt.

Lekker.