Kiek zmoniu moka anglu kalba lietuvoje?

Mes visi vis dirbam LinQ ar kitais budais su anglu kalba ir galo nesimato. Ir man kyla klausimas kiek zmoniu lietuvoje moka anglu kalba? Arba kas kelintas lietuvoje zmogus moka anglu kalba? Kiek bedirpciau man galo nesimato su tais nezimais tekstais mokykloje skaiteme teksta “Coping with stress” ir tas tekstas kontekstas neperdidziausias bet vis radau nezinomu 13 zodziu. =)

Pagal šitą apklausą tai nelabai daug Apklausa: anglų kalbos – dar mokytis ir mokytis <br /> - Verslo žinios, bet jeigu atskirai apklausti jaunimą ir senius, tai tarp jaunimo turėtų būti didesnis procentas, o tarp senių mažesnis. Kita vertus, čia yra kaip patiems žmonėms atrodo. Man po vidurinės irgi atrodė, kad moku vokiškai, dabar jau nebe :slight_smile:

Nu nedaug, gintarai issivaizduok situacija taves kas nors paklause ar moki anglu kalba kaip atsakytum? Manes daug ka sita klausima klase bet stengiuosi i ji neatsakyti nes nezinau atsakymo.

Tikriausiai atsakyčiau, kad susikalbu, bet Rusijoj jaučiuosi laisviau, negu Anglijoj :slight_smile: O dėl supratimo įvairiai. Žiūrėti serialus beveik tas pats, kaip būtų lietuviškai, o kai žiūriu Clint’ą Eastwood’ą, Jack Nicholson’ą arba Morgan’ą Freeman’ą, kartais reikia kreiptis pagalbos į subtitrus. Neseniai 3 kartus perklausiau T.Harv Eker audioknygą - be problemų. Čia turbūt priklauso prie kokio akcento pripratau besimokydamas. Su tuo ir lengviau.

@GintasRu
Nežiūrėk, ką aš darau, o klausyk, ką sakau :wink:

jei vertinčiau pagal savo dukras ir jų aplinką …manyčiau , kad angliškai be problemų susišnekėtų apie 90 proc. jaunimo …seniams duočiau 20-30 proc.
Gintarui
…kada čia online per kompą žiūrėjau eilę serijų ,The Walking Dead" be jokių subtitrų…kol žiūrėjau atrodė esmę kaip ir suprantu…užvakar pažiūrėjau per gala tv jau matytą vieną seriją su liet subtitrais …pasirodo ir pusės nepagauta pokalbių angliškai, nes labai daug sužinojau naujo iš subtitrų…vis dar ta pati girdėjimo problema…be subtitrų dalies negirdžiu…vos tik permetu subtirus nesvarbu kokia kalba…atrodo ir girdisi tada nepaprastai aiškiai ir suprantamai

Manau per pastaruosius dvidesimt metu anglu kalbos mokejimo procentas Lietuvoje isaugo miliziniskai… Mokykloje nedaug ka ismokau, bet daug itakos padare Internetas. Manau ateityje interneto padaryta itaka lietuviams anglu kalbos kalbejime bei supratime procentas pakils iki 99% Kalba graziai skamba, naudinga, lengvai ismokstama, pritraukianti demesi betkurioje salyje :slight_smile: