Aš kaip visada kabinėjuosi prie žodžių. Kodėl? Todėl, kad man žodis yra svarbus dalykas. Man nepatinka, kai skaitau akivaizdžias nesąmones. Bet kartais atrodo, kad gyvenu Mėnulyje ir totaliai nesuprantu kaip gerai yra ant šitos griešnos Žemės.
“Anglų kalbos dėstytoja A.Jenčiūtė įsitikinusi, kad bendrojo lavinimo mokyklose yra sudaromos geros sąlygos užsienio kalbai mokytis.”
“L.Jurcaitienė pastebi, kad patiems vaikams taip pat trūksta motyvacijos. „Mokydamasis nuo antros klasės, turėdamas gerus vadovėlius, mokinys gali baigti vidurinę LABAI GERAI šnekėdamas užsienio kalba, tačiau realiai tai pavyksta - geriausiu atveju - vos pusei grupės”, - sako mokytoja” (gera mokytoja - tuo metu, kai pagal Baltijos tyrimus, Lietuvoje LABAI GERAI kalba angliškai 3% žmonių, jos rezultatas - 50% ir tai pasiekiama ne kažkokiuose superkursuose, o mokykloje!)
“individualiai mokančio korepetitoriaus užduotis nuo seno kiek kitokia - padėti gauti geresnį pažymį, įsisavinti medžiagą, kuri šiuo metu dėstoma mokykloje.”
Steve savo knygoje rašė, kad kažkur Azijoje, kur yra žiauri konkurencija įstoti į universitetus, korepetitoriai moko specialių technikų, kaip išlaikyti testus ir gauti geresnį pažymį. Įdomu, jeigu taip daktarus mokintų - ne žmones gydyti, bet gauti didesnį skaičių ant popieriaus. Kaip tas atsilieptų tautiečio fizinei ir psichinei sveikatai?..
Komentaras:
“Labai gražus ir protingas straipsnis… Pati esu užsienio kalbos mikytoja ir galiu tik patvirtinti šsakytas mintis… Teisi ir mokytoja, teigdama, kad mokymasis individualiai su mokytoju niekada neatstos mokymosi grupėje, kur gali patirti tikrą kalbos pojūtį, imituoti realias gyvenimo situacijas, diskutuoti ir reikšti savo mintis, o ne tik atlikinėti gramatikos pratimus.”
Tai taip išeina, kad tie nabagai, kurie dirba individualiai, tik atlikinėja gramatikos pratimus… O lietuvių grupėje galima gauti TIKRĄ anglų kalbos pojūtį!
Ir jeigu jau “mokymasis individualiai su mokytoju niekada neatstos mokymosi grupėje”, tai tas kvailas užsiėmimas turėtų kainuoti perpus pigiau, negu mokymasis grupėje! Dar negirdėjau tokių cirkų!
Nuoroda į šaltinį - http://tinyurl.com/6zh8nuy