Write about anything you like as long as it is in Lithuanian. - Na tai galiu isreiksti bisk isreiksti kazka.
Taigi kaip jus sukelete nora mokytis? Pvz as pareinu is mokyklos jauciuosi siaubingai absoluciai niekas nesigauna nes nera nuotaikos ir esu isvarges. Kaip jums buna nuotaika mokytis? O jeigu nebunate ka darote?
@lingqqqenglish . Jei esi iš vargęs, tai išvargęs… Nepriversi savęs. Bet juk ir po mokyklos namie kažką darai? Žiūri televizorių, žaidi su mašinytėmis. Tiems užsiėmimams mokyklinis nuovargis neturi reikšmės, tiesa? Jeigu tau anglų kalba bus toks pats mielas užsiėmimas, tai nuovargis čia jokio vaidmens nevaidins.
Man mokymasis nėra darbas, man tai įdomu ir prisiversti nereikia. Jei būnu tokia pavargusi, kad negaliu skaityti teksto ar linkinti, tada žiūriu kokį primityvų fimą, pavyzdžiui naująjį Konaną. Vis anglų kalba.
Man paskutiniu metu linkinimas yra kaip dangaus dovana. Peržiūrėjau bendroj sumoj 18 sezonų Bill Cosby ir Friends (tikrai nebuvo vpadlu, o ant Friends netgi buvau užsikalbliavęs). Pradėjau ir baigiau Success Business Lessons (gerai, kad mažai buvo - tik 8 komplektai pamokų ir eBook’as), pastoviai klausau Learn Real English ir Tony Robbins interviu seriją The New Money Masters - vienam žmogui skiriu mėnesį. Su tiek žiūrėjimų ir klausymų linkinimui laiko jau ir nebelieka. Tai dabar man tai yra kaip kokia prabanga. Gerai, kad įstrigau su Napoleon Hill - pamačiau, kad vien klausymo bus negana (kadangi įpratau klausyti atsipalaidavęs, į AJ ar Joe klausimus dažnai atsakinėju automatiškai bele ką, pavyzdžiui į klausimą, ar dramblys tikrai mažesnis už musę, ramiu veidu galiu atsakyti “taip”). Taigi įpratau klausyti atsipalaidavęs dėl to daug ką praleidžiu pro ausis. Dėl to grįžau prie linkinimo.
Jeigu jautiesi išvargęs, pakeisk “darbą” kokiu nors “atsipalaidavimu”, kad ir filmų žiūrėjimu arba lengu skaitymu. Ir po to turėtų atsirasti alkis “tikram” mokslui. Aš pavyzdžiui beveik savaitę (kol perklausiau Napoleon Hill) pabuvau be Effortless English ir jau pradėjau jaustis kaip nepavalgęs. Todėl siūlyčiau pasitraukti nuo mokslų link pramogų - kad tik būtų angliškas “input”.
Jeigu nenori visai atsitraukti nuo mokslų, gali klausyti AJ podcast’us arba žiūrėti Steve video. Gali būti, kad jie tave vėl sumotyvuos ir vėl norėsi dirbti. Šiaip mokslai turbūt niekada nekyla aukštyn tiese, o svyruoja aukštyn, žemyn ir vėl aukštyn. Ir vėl iš pradžių.
Sveiki,
Man didžiausią motyvaciją mokytis tikriausiai sukelia Steve ir AJ.Tereikia pasižiūrėti jų video ir noras mokytis vėl atsigauna.
Tarp kitko Gintarai kokią pamoką mokynatės iš Learn Real English?
Kalbant apie Tony Robbins turiu labai daug medžiagos klausytis jo pamokų,interviu ir pnš taip kad būtų labai puiku importuoti i LingQ bet deja nera transcript įkelti tik audio pamokos
Beje pasirodysiu gal kaip mulkis bet tik šiandiena pastebėjau žodžiams peržiūrėti kitą funkciją ‘‘Cloze Test’’ visą laiką peržiūrėdavau žodžius su flashcardais o į tą cloze užmesdavau akį kaip į close tai taip ir susimoviau
Atsitraukti nuo anglu kalbos yra man neimanoma. Kodel manau nereikia cia teisintis. Tiesiog norisi gylinti zinias pvz kazdienieje kalboje youtube’s bloguose dainuose turinis aiskus aisku bunu kad pakimbu bet norisi gylinti zinias labiau ir labiau kartais tiesiog net rankos nepakila kanors daryti nes nuovargis daro savo.
@lingqqqenglish. Nesijaudink taip labai. Tu ir taip turi nemažą krūvį. Pailsėti juk irgi reikia. Aš nieko čia blogo nematau, kad kartais nieko nepajėgi daryti. Greitai bus atostogos, nereikės į mokyklą, nebūsi pavargęs ir anglų kalbai skirsi savaime daugiau laiko.
@Eimis144
Iš Learn Real English dabar mokinuosi Visit to San Francisco Part 2. Dėl Tony Robbins, tai jeigu kažko ir nesuprantu be teksto, tai neimu į galvą. Vistiek žinau, kad visko neatsiminčiau, net jei ir viską suprasčiau, todėl klausau “laisvai”. Idėjų be galo daug, visų nepanaudosi, o už ko užsikabinti ir taip yra daugiau negu reikia.