@krivis. O, tai aš čia kažko nesupratau. Na, ką gi, pažiūrėkime.
Aš prisimenu, kai tu pabuvai LingQ‘e kelias dienas kitu vardu, paskui iššokai, grįžai pasikeitęs vardą, ir kaip nuoširdžiai Gintaras apsidžiaugė, kai tu grįžai. Jis parašė apie tave – rašytojai čia, forume, labai reikalingi.
Štai tu jam ir padėkojai. Parašei…
Didžiausi kritikai ir patarimų dalintojai yra tie, kurie patys nieko nedaro.
“Galima be drabstymosi š… judėt į priekį, nes jei anksčiau patiko Gintaro išsireiškimai, tai kuo toliau, tuo labiau pradeda pabosti. Nes visiškai nieko naujo.”
Nieko naujo? Jei neskaitysime milžiniško Gintaro įkeltos medžiagos kiekio. Išnagrinėtų tekstų, išverstų ir paaiškintų žodžių, istorinių nukrypimų, dainų tekstų, kelionių ir koncertų aprašymų. Filmų, nuorodų, knygų. Apmąstymų…
Aš neklausiu tavęs, ar tu pats įdėjai kokią nors medžiagą, išskyrus tekstą apie gražuoles ruses, kurios, na, štai, ir išmoko lietuvių kalbą, nors dar kalbėti ir nedrįsta. Tiek to. Tačiau noriu paklausti, ar bent pasinaudojai nors viena Gintaro sukurta pamoka? Ar suskaičiavai, kiek laiko jis sunaudojo, kurdamas tas pamokas? Ar kada nors padėkojai jam už tai? Ar visas didžiulis jo darbas taip ir nuėjo į niekur?
“Mažiau grubumo ir žiūrėjimo į kitą daržą. Geriau savąjį apsodinti taip, kad kiti savaime ims žavėtis.”
Absoliučiai teisinga mintis. Taigi, bičiuli, kuo Jūs apsodinote savąjį daržą? Ar bent padėjote nors vienam naujokui adaptuotis LingQ’e? Ar atsakėte nors į vieną naivų naujoko klausimą? Ar nors pasveikinote ir padrąsinote bent vieną naują žmogų, kuris čia nieko dar nežino ir jam labai nedrąsu? Ar čia tik Gintaro reikalas? Jis ir tavo naivius klausimus taip pat atsakė. Ar padėkojai jam už tai?
“Nuomonė subjektyvi, pastabas seniau norėjau pareiškti, tik vis atidėdavau kitam kartui.”
Suprantame. Labai užsiėmęs. Geram žodžiui pasakyti laiko ir nėra. Bet parašyti gadostį – prašau, laiko ir atsirado.
“Prieš Gintarą neturiu nieko blogo.”
Ačiū tau, Dieve. Labai pamaloninai mus, “linksinčius galvomis”.
“Geriau, kaip jau minėjau, užkrėsti žmones A.J. podcastais ar panašiai.”
Dar viena nuostabi idėja. Štai tuo ir užsiimtum. Podcastais ar panašiai. Kuo nors pozityviu ir įkvepiančiu kitus.
Padarytum geriau, negu tai daro Gintaras. Ir iš karto visi pamatytų, kas yra kas.
“Aišku, gerai man čia bumbėt, kai pats nelabai įsitraukiu į diskusijas, gal čia bandymas palaikyti forumą, kad visai nenumirtų. Tada atsiprašau.”
Na, kažkaip man nesitiki, kad be tavęs forumas numirtų. Juk nenumirė per tą laiką, kol tavęs čia nebuvo. Ir jau tikrai nenumirs, jei jame nebus tokių negatyvių ir bjaurių pasisakymų.
“Niekinti nieko nesiruošiu, nes tam, kad turėčiau tokią teisę, turėčiau būt geresnis už Gintarą. Taip nėra”
Kas teisybė, tas teisybė. Tik niekas neturi tokios teisės - niekinti kitą. Net jei jis ir įsivaizduoja, kad yra “geresnis”.
“Na tokiu atveju reiks skip’int tokias temas. :)”
Laisvam laisvė.
Aš neabsoliutinsiu ir nesakysiu, kad arogancija yra lietuviškas bruožas, Greičiau jau individo. Bet taip norėtųsi, kad jauni ir protingi žmonės ateitų į forumą su idėjomis, o ne su nekonstruktyvia kritika.
Ir dar labiau norėtųsi, kad jie pastebėtų iš tikro svarbius ir pozityvius dalykus, o ne kažkokias nereikšmingas smulkmenas.
Ir galų gale, kad jie išmoktų būti geranoriški.