Hjälpsam websidor!

Hallå Svensk Talarna!! (korrekt?) Jag vill bara delar någon ordboka som jag bedöma mycket hjälpsam. Först är lexin, som ni nog redan känner… Den andra är min favorit… Känner ni woxikon? Det är besta sidan för språkälskare… Jag användar woxikon.se, för jag finner formaten bättre än den av woxikon.com. Men det hjälper inte med namn (nouns?) (ett, en, och pluralform). Känner någon en sidan som är hjälpsam med namn? Jag är så dåligt med veta hur man gör pluralform av namn, etc…

Det här är bra för verben: Swedish - verb conjugation -- Verbix verb conjugator

Om ni känner flera ordboker, dela dom i den här forum! Tack!

också…

jag söker hjälp med adjektivformer också! jag vet att memorera grammatik är inte så effektivt, men när jag talar, jag har ibland ingen idé om jag säger rätt form av orden! :slight_smile:

Det är min första vecka med LingQ, och hitintills är jag verkligen nöjd! :slight_smile:

http://www.sanakirja.org/ funkar ganska bra. Skriv in ett ord, rulla ned på sidan för att se böjningsmönster (bestämd, obestämd, plural, genitiv, komparativ…).

(“Noun” heter “substantiv” på svenska)

Det är en väldigt bra websida. Det verkar vara allt på finska, men det finns många språk och man kan utvälja engelskan för “interface”. Takk för länken!

Här är den på svenska: http://gratis-ordbok.se/

Tack så mycket!

Hej!

Tack för alla länkarna! De är jättebra.
Jag har en mer som kan hjälpa dig med uttala svenska. Du kan skriva text på svenska, välja svenska språk från lista (Elin, Emma eller Erik) och klicka “Say it”.

Förlåt, det var en fel med förra länken.

Igen! Du måste kopiera alla rad till browser och ta borta space mellan “intera” och “ctive” för att vara: interactive-demo.html