Greitas žodžių vertėjas

Sveiki,
Esu kazkada turejes toki verteja: uzvedi pelyte ant zodzio ir is kart ismeta laukeli su vertimu. Tai labai patogus irankis skaitant kazka, as labai greit su juo mokiausi zodzius. Gal kas nors turite, zinote kas tai per programa??

kažkada naudojau vdu vertėją…įsidiegi priedus į kompą…užjuodini tą žodį…arba visą tekstą…ir išmeta lange vertimą…ir gan neblogai vertė…

faini tie vertėjai…va tik kyšt šviežią Zamiatkino laišką…še tau ir vertimas

pavadinimas - Kodėl negirdite ką jums sako užsienietė žmona
Kodėl jūs negirdite to, ką sako užsieniečiai?
Daugelis pradedančiųjų mokytis kalbos mokykloje, kursuose ar šiaip kur nors… turi daug teorijos, tačiau dažniausiai yra problema, kad jie nesupranta nativų kalbėtojų įprastoje aplinkoje.
Kodėl tai vyksta? Buvo įdėta tiek daug pastangų, o elementarios kalbos suprasti nepavyksta, nes buvo užsiiminėta nereikalingais dalykais
Jūs negirdite užsienio kalbos, nes jūsų galvoje tiesiog nėra programos, skirtos atpažinti svetimos kalbos garsus.
Kaip taisyklė labai daug užsienio kalbos garsinės struktūros yra sudaryta iš garsų kurių nėra mūsų gimtojoje kalboje, todėl pradžioje jūs tiesiog negalite išgirsti garsų kurie jums yra svetimi, o ištarti juos jums tuo labiau tik lieka pasvajot.
Kaip efektyviai išspręsti šią problemą?
Reikia pradėti nuo rimtos klausymo aparato treniruotės, kad jis galėtų priimti šiuos garsus.
Jums reikia “įdiegti” į galvą programą, kad ji galėtų dirbti efektyviai.
Štai kodėl pradėti mokytis naują kalba reikia nuo ilgo ir atkaklaus klausymo.
Beje, klausymo etapas dar nereiškia tikrą kalbos supratimą.
Tikras supratimas ateis jums daug vėliau.
Taigi nesijaudinkite, jei po kelių dienų klausymosi jūs ne viską suprantate.
Tai yra normalu.
Turime toliau dirbti ramiai ir atsipūtę. Ir laikui bėgant, jūs pradėsite suprasti viską, ką sako užsieniečiai.

Sėkmingo kalbos mokymosi

N.Z.

1 Like

GintasRu, ačiū. Lekiu užsiprenumeruoti Zamyatkino

tik nesugalvokit jo matricų pirkt…neverta, bet pati knyga rusiškai apie kalbų mokymąsi visai nebloga… ją duoda nemokamai atsisiūst… skaitymo aišku ten per daug jei iš karto …smagiau kai jis po gabaliuką laiškais siunčia

dar galėčiau paminėti chrome plugin’ą “google dictionary” du kartus sprakteli ant žodžio ir išmetamas tooltip’as su žodžio paaiškinimu angliškai.
Jei jau naudoji tildės biurą tai yra “vertimo vedlys”, kuris verčia ne tik naršyklėje užėjus pele ant bet kurio žodžio, bet ir pvz. word’e. (jei buvo pilnai įdiegtas)

kazkada ir tildes naudojau…daug tu verteju yra…prie kurio pripranti, tas atrodo geriausias…vistiek autovertejai geriausiai vercia i rusu kalba…arba jei kas zino i kita kokia dideles tautos kalba…kuo daugiau vartotoju, tuo istobulinta labiau vertimas

ką aš žinau.grįš ji ar negrįš …stengiasi gi žmogus…nepatogu neperskaityt
Sveiki,
Šiandien pakalbėsim apie vieną iš svarbiausių temų, mokantis užsienio kalbos.
Ji tokia svarbi, kad nekreipdami dėmesio į tai, jūs labai greitai išsikvėpsite
Ši tema tai MOTYVACIJA
Motyvacija būna dvejokia:
Мотивация, kuri gimsta iš jūsų svajonės, jūsų troškimų, ( tai aukščiausios klasės pati geroji motyvacija)
Мотивация, kuri gimsta iš būtinumo ir gyvenimo aplinkybių ( apie tai gerai bus ir vėliau)
Iš kur imasi motyvacija?
Atsakymas–aišku, kad iš svajonės.
Kai kurie piliečiai svajoja dėl to, kad jiems patinka svajot ir jų svajos taip ir lieka tik paistalais.
Bet visiškai beprasmiška tik kalbėti.
Svajų įgyvendinimui reikia pridėti pastangų. Atminkite, kad svajonė tai tik pradžia ,kuri bla bla bla …ir yra stimulas.
Jūsų motyvacija šiandien gimsta iš jūsų ateities.
Šiandien bus maža, bet labai svarbi namų užduotis.
Kad jūsų motyvacija visada būtų aukštumoje padarykite štai ką:
paimkite popieriaus lapą ir parašykite ant jo kaip galima daugiau priežasčių dėl ko jūs mokotės užsienio kalbos
Pvz jūs svajojate išvažiuoti į užsienį, arba norite gauti gerai apmokamą darbą, svajojate skaityti daug įdomių knygų originalo kalba ir tt…
Rašykite viską kas jums šauna į galvą, net ir kvailiausias svajas.
Paskui išsaugoję šį sąrašą perskaitykite jį laiks nuo laiko.
Ypatingai sunkiomis minutėmis, kurios tikrai bus…ir motyvacija tikrai sugrįš.
Padarykite tai dabar, negalvokite, kad tai tik smulkmena, atvirkščiai būkite atidūs tokioms smulkmenoms, jos tikrai yra svarbios, todėl, kad iš tokių smulkmenų susideda jūsų sėkmė…jūsų ateitis
Потому что из таких мелочей строится Ваш успех, Ваше будущее!

Успешного изучения языка,
Н.З.

taip žinoma reikėtų užsirašyti savo tikslus, kitas žingsnelis būtų tuos savo tikslus suskaidyti į smulkesnes užduotis, juk nėra realu jei tikslas yra “suprasti viską kas yra kalbama bbc kanale” iškart pasiekti tą tikslą. Išlaikyti motyvacijai svarbu yra sėkmingas ir džiaugsmą nešantis užduočių (smulkesnių tikslų) atlikimas. Gera praktika prie užduočių užsirašyti ir realų laiką per kurį norėtum tai atlikti.
Jūs taip pat turite:
Nelyginti savęs su kitais;
Planuoti savo veiksmus;
Būti optimistiškais;
Įvertinti savo pastangas (ir būtinai pagirkite save už įdėtas pastangas); :slight_smile:
Nesakyti vėliau (jei gali dabar);
Pailsėti!

Jeigu aš pradedu daug planuoti,tai dažniausiai ,tik laiką sugaištu,nusiviliu.Stengiuosi laikytis tik plano - kasdien klausyti maždaug keturias valandas daugiau mažiau suprantamo teksto.Man labai patiko tai,kad prie kalbos reikia pratintis ir nesinervinti,kad dar kažko nesuprantu.Užjaučiu tuos ,kurie mokosi rusų kalbos,žiauriai netikslios reikšmės prie žodžių.

1 Like

Nezinau kaip jums bet as dabar tokioj stadijoj kad man jokiu motyvaciju nereikia nes mokausi is tokios man idomios medziagos kad net pamirstu kad kalba mokaus. ne siaip idomios, o ZIAURIAI idomios, ir siuo atveju mano pagrindiniu tikslu tampa ne kalbos ismokimas o pats turinio isisavinimas. o kalba tada jai eina pasonej ir visiskai savaime :slight_smile:

jau gal minėjau, bet dar kartą galiu pasidalint įspūdžiu po peržiūrėtų 5 sezonų serialo The Wire…žiūrėjau kasdien angliškai su angliškais subtitrais…nežinomų žodžių praktiškai nesiverčiau, nes buvo įdomus serialas ir buvo gaila gaišt laiką su vertimais, nes net ir nesuprasdamas nemažai žodžių esmę vistiek pagaudavau…na gal kai kurie žodžiai paaiškėdavo iš konteksto, bet bendrai išeitų kad, žinomų žodžių žodynas kaip ir neprasiplėtė …bet nustebino kitas dalykas…neseniai beklausydamas per radiją angliškos dainos pajutau, kad kažkas yra neįprasta…pasirodo pradėjau aiškiai girdėt dainos žodžius… ir atitinkamai pagal turimą atsargą suprast ką dainuoja, tas pats ir gerumas buvo ir kai įsijungiau angliškų žinių kanalą…tai va dabar ir kitiems rekomenduoju…žiūrėkit filmus, serialus kiek tik leidžia galimybės…svarbu, kad kaip Karemi minėjo būtų įdomu, tada ir pats nepajauti kaip savaime pradeda artėt rezultatas

1 Like

aha, kai aš pradėsiu suprast angliškas dainas, man tai bus šalutinis kalbos mokymosi poveikis :smiley: reikės tada vėl rinktis kitos, nežinomos kalbos muziką :slight_smile:

aha… Toto Kutunijo beliks tada tik klausyt jei noresi nors truputi nesuprast :slight_smile:

Man tas pats šiandien buvo. Niekada nesuprasdavau angliškai , ką dainuoja. Ne tai, kad nesuprasdavau, bet tiesiog negirdėdavau žodžių. Peržiūrėjau Greis anatomija du sezonus. Kai kuriuos su angliškais subtitrais, kai kuriuos be, tik kartais įsijungdavau angl subtitrus, kur buvo svarbu, kai kurias serijas vieną kartą rusiškai. antrą kartą angliškai žiūrėjau. O šianden įsjungiau radiją, dainuoja angliškai, o aš aiškiai girdžiu žodžius. Ir suprantu apie ką dainuoja, pirmą kartą gyvenime.

turiu štai ką pasakyt…šiandien ištyriau…labai pasiteisina grybaujant AJ paklausyt…šiandien ryte pasileidau AJ visu garsu per pakabintą ant kaklo telefoną ir nudrožiau tiesiu taikymu į mišką pagrybaut,o voveruškos tai smalsios…tik kyšt visos galvas iš samanų paklausyt kas čia dabar kalba nesuprantama kalba…aš tuo tarpu jas į krepšį…kitaip sakant visiems miške smagu buvo :slight_smile:

Kaži, ar pro langus man jos bandys pažvelgt, jei namie pasileisiu visu garsu… Nu gi neturiu laiko eit į mišką, svečių pilni namai. Saulė… savaitgalis… jūra…

Aš tai vakarais savo svečius pratinu filmus žiūrėt angliškai. Visai sutinka. Dar ir man paaiškina, jei ko nesuprantu.

Na ką, AJ, eisim grybaut :slight_smile:

O jei paskaityt temos pavadinimą, tai visai jau pievos… :slight_smile: