Laba diena,
turiu klausimą: kodėl, sukūrus LingQą, nėra žodžio garsinio pakartojimo. Anksčiau galėjau klausyti tarimą, o šiandien - nebe. Ar aš padariau ką ne taip? Šiaip patį tekstą klausyti leidžia, o atskiro žodžio - ne.
Ačiū
Šiaip tai, turint natūralų garsą (tekste), nematau jokios prasmės klausyti mašininių garsų (atskiriems žodžiams). Žodžiai tariami taip, kaip yra tekste ir daugeliu atvejų tai skirsis nuo pavienių žodžių tarimo. Kur kas naudingiau žinoti, kaip žodis skamba sakinyje negu kaip jis BŪTŲ tariamas atskirai. Juk žmonės kalba sakiniais, o ne pavieniais žodžiais.
Tačiau, kartais gal ir gerai pažiūrėti, kaip pavyzdžiui kirčiuojamas kažkoks žodis. Tada spaudžiame garsiakalbiuką, kuris matosi kortelėje šalia nežinomo žodžio, kai ant jo užvedame pelę. Bet reikia visada prisiminti, kad tai - nenatūralus tarimas ir iš jo labai mažai naudos.
Jeigu garso nėra, galima pabandyti perkrauti puslapį (refresh arba F5) arba atsidaryti pamoką su kita naršykle. Aš dabar linkinu su Chrome ir pas mane viskas veikia…
Sveiki,
Pas mane tokia pat problema, tačiau neveikia pavienių žodžių įgarsinimas ir prie kortelių pasirenkant diktantą negirdėti jokio garso. Parsisiunčiau naujausią firefox naršyklę, bet niekas nepasikeitė. Bandyti parsisiųsti google chrome?
Dėkui už pagalbą.
Ash manau, kad, tamsta, esate neteisus taip sakydamas apie atskiru linku igarsinimo reikshme…!
Tarkim, kai ash vis dar mokinausi (sustiprintai) anglu kalba, tai atskiru linku igarsinimas turejo pakankamai didele reikshme kalbos mokymesi.
Uz “progresa anglu kalboje” net gi buvau pagirtas asmenu gyvenanciu Londone jau ne pirmi metai. Ir dievazi - man tikrai butu buve sunkiau tai padaryti, jeigu nebutu buve igarsinimo.
Ash neturiu galimybiu, del nestabilios mano gyvenimo situacijos “in UK” rinktis “bazinio varianto” ir visai nereishkiu pretenziju del to, kad mano “priklauso” tik 100-linku, o taip pat kitaip pasunkita situacija, bet…
Bet linku igarsinimas turetu buti visur!!!
Parsisiunčiau Google chrome. Dabar jau viskas veikia! Ačiū už pagalbą.