Dalinkimės įvairiausiais kalbų mokymosi šaltiniais ir nuorodomis vienoje vietoje

Steve vienareikšmiškai yra mano modelis Nr.1. Kai aš pradėjau mokytis su Effortless English ir turėjau žodžių atsargą apie 1500, negalėjau suprasti beveik nieko, ką jis kalba. Tačiau po metų, kai perskaičiau jo knygą ir padidinau žodžių atsargą 4000 žodžių, jau supratau be problemų. Dar paskutiniu metu klausiau Luca ir jis man taip pat labai patinka.

Kodėl taip yra? Todėl kad man jų kalbų mokymosi modelis yra priimtinas ir artimas. Yra žmonių, kurie mokosi kitaip. Pavyzdžiui prof. Arguelles:

Arba Benny The Irish Polyglot. Jie taip pat yra geri, bet man pernelyg akademinis mokymosi būdas yra ne prie širdies.

Tuo tarpu žurnalistų ir jų “žurnalistinių tyrimų” nemėgstu. Iš esmės savo nuomonę apie tai jau pasakiau temoje “Kas padaro dainas nemirtingomis?”

Yra menininkai ir yra amatininkai. Yra žmonės, kurie dirba metų metais ir yra žmonės, kurie padaro savo “žurnalistinius tyrimus” per pora dienų ir po to visam pasauliui garsiai ir tvirtu balsu skelbia savo toli siekiančias išvadas. Man tai artodo “ridiculous”. Žurnalistai išmano visas temas pasaulyje, gali parašyti ar pakalbėti apie viską. Tuo tarpu labai abejoju, kad net Steve galėtų pasakyti, kad gerai išmano bent vieną sritį, kad ir kalbų mokymąsi. Jis dažnai sako “It works for me” :slight_smile:

Čia yra profesionalo kalba, o žurnalistai ir jų laidos… mėgėjai ir tiek :slight_smile: