As mokynuosi anglu kalbos kitaip :)

Sveiki,
As cia uzsiregistravau pasiziureti kaip zmones mokinasi kalbu linq :slight_smile:
Taigi as paisdariau kita ideja nes manau cia mokantis yra laiko gaisimas :slight_smile:

As pvz uzsiregistavau cia tik siandien ant (prikolo^^) ,o mano mokymosi budas yra namie mokinimasis is knygu zodzius (pakankamai gerai sekasi bet kuriuos zodziu nenaudoji arba retas) tai juos pasimirsta ir tenka dar karta persiziureti. O klausimas tai ziurejimas The simpsons ;D arba seip koki filma ar serijala aisku anglu kalba kartais ziuriu su angliskais subtitrais.

Man cia biski nepatiko vienas dalikas toks kad pvz klausime irasyta negeriausia garso kokybe ir ausis gadyna :slight_smile: Ir siap prie nobodus laibai mokymasis, O grama as pats mokynuosi is knygu arba labai geras dalykas yra http://engvid.com/ geri mokytojai ir tuo paciu klausimas ir grama :slight_smile: Parasykite ka manote lauksiu zinuciu sioje temoje.

Tai tu mokiniesi kaip ir beveik visa lietuva mokiniesi is knygu? Ausim mokintis reik mokintis ne akim,Bent man nuobodesnio veikimo su knygom negaletu buti,laiko gaisimas,tari kaip knygoj parasyta,Netikra,

Sutinku su mantuxx19,mokymasis iš knygų gramatikos,žodžius ir pnš yra didžiausia nuobodybė.Taip darydamas jausčiausi kaip būdamas mokykloje,bet kaip kam geriau tas taip daro.Klausime kai kurie audio failai gal ir nėra įrašyti labai gerai,bet tos medžiagos čia yra daug kur garso kokybė yra gera,tik tereikia paieškoti ir atsirinkti.

Na man tai lingq nuobodibe kaip kam :slight_smile:
Man gal tik sunkiau su “FLUENTLY” speakin sekasi. :slight_smile:

“На вкус и цвет товарища нет.”

Geriausias mokymosi būdas yra tas, kuris patinka. LingQ yra milijonas funkcijų, kurių aš nenaudoju ir net nežinau, nes man jų nereikia (pav. cloze testai). Darau tai, kas man įdomu - importuoju į čia knygas, serialų subtitrus, mokomųjų seminarų medžiagą, dainų tekstus, užsilinkinu ir voilà! Man daugiau nieko netrūksta. Kai reikia pagalbos, turiu 3 tutorius.

Seniau, kai mokinausi žodžių, kažkiek laiko naudojausi flashcard’ais, bet man nepatiko, kad reikia atsakyti teisingai du kartus - daug mano manymu bereikalingos gaišaties, be to nebuvo garso, tai galiausiai likau prie SuperMemo. Dabar nesimokinu žodžių visai, tik senus retkarčiais peržiūriu.

Neseniai pradėjau vokiečių, tai tekstus perskaitau vieną kartą, o klausau apie 30. Jeigu po tiek perklausymų dar bus neaiškių žodžių, tai skaitysiu dar, bet nesieksiu 100% žinojimo, o judėsiu toliau. Vėliau ar anksčiau vis tiek išmoksiu tuos žodžius, kai rasiu kitam kontekste.

Bet Gintarai man atrodo taip. Maciau kad tu cia narys daugiau kaip du metus gal ir tris bet tektu tarkim du metus :slight_smile: Ir tu zinai kaip senbuvis beveik 8000 zodziu. Bet negeriau butu per metus ismokti 10000 zodzdiu pvz 10000:(360 dienu)=(26) zodziai per diena ir po metu tu zinosi tiek zodziu kiek tu neismokai per vienus metus :slight_smile: As tik siap diskutuoju man idomu ka zmones apie mano ideja mano.

Pvz mano strategija yra per diena 50zodziu ir daugiau virs 100 ar dar daugiau. Dabar vasara tinginiauji tai nevisada mokausi ,nes tingiu o siap planuoju nuo mokslo metu pradzio rugsejo 1d pradeti vel stipriai mokyntis. Va tik vienas minusas mokymasis zodziu tarymas nevisada geras buna.

jei zodzius mokinsies is knygos ir tarsi taip kaip knygoj raso kazin kaip susisnekesi su anglais,siulau tau lingqqq pazek britu akcento filmus tokius kaip bank job,ar zaliosios gatves chuliganai ir pamatysi kiek suprasi ir kaip skirtingai taria, paciam tenka man kasdien bendraut angliskai ir kai kurie britai taip greit kalba kad sunkiaip spetui gaudyt minty ka jis pasako

As sakiau kad kaikuriu zodziu tarimo nezinau ir reike paziureti i alnglona kaip tarti

@lingqqqenglish
Man vis rusiški posakiai galvoj :slight_smile: Sakoma “Это от молодости, это пройдет…” Lietuviškai pasakyčiau taip: “Триста лет мне всрались эти 10000” (kokia graži liaudiška kalba) :slight_smile:

Buvo laikas, kai labai parinausi dėl skaičių, kadangi jie didėjo ne taip greitai, kaip norėjosi. Galiu pasakyti, kam man jų reikėjo. Aš šventai tikėjau, kad nuo 10000 jau pradėsiu kalbėti. Bet taip jau išėjo, kad pradėjau kažkur nuo 7500, tai dabar tas sportas jau neteko prasmės… Kitas skaičius, kurio siekiau, yra 800 suprantamos kalbos klausymo valandų, kadangi nuo tada turėjo prasidėti laisvas kalbėjimas. Neprasidėjo. So what? Prasidėjo vėliau :slight_smile:

Aš labai gerai suprantu visus, kurie abejoja ir kuriuos persekioja netikrumas. Man buvo lygiai tas pats, tačiau mane palaikė neginčijami autoritetai, kurie buvo per tai perėję ir pasiekę rezultatų. Aš vis pažiūrėdavau jų video, paklausydavau podcast’ų ir pasidarydavo lengviau. Žinojau, kad vėliau ar anksčiau ir aš išmoksiu. Svarbiausia yra ne skaičiai ir ne tempas, o tęstinumas.

Dabar jau nusiraminau ir netgi ėmiausi po truputį klausyti vokiečių kalbos. Kas link anglų, tai klausau kalbos labai daug - treniruoju klausą, o naujų žodžių paskutiniu metu sužinau nedaug, nes mano tekstuose jų mažai, o sunkių tekstų neskaitau.

Jeigu darai, kas tau patinka, tai viskas tvarkoj. Svarbu daryti. Galima pirmiau išmokti suprasti žodžius iš klausos, galima iš rašto. Nematau baisiai didelio skirtumo - su laiku vis tiek viskas susikratys. Kam labai svarbu greičiau pradėti kalbėti, tiem svarbu daug klausymo pradžioj. Kam neskubu, IMHO vienas ir tas pats, nuo kurio galo mokytis. Svarbu nepradėti kalti gramatikos taisyklių ir negaišti laiko visokiom pratybom. Galima perskaityti daug knygų, padidinti žodžių atsargą, o vėliau išmokti atpažinti tuos žodžius iš klausos.

@lingqqqenglish. Ačiū už nuorodą http://engvid.com/. Aš pažiūrėjau, tu teisus - geri mokytojai ir simpatiškos pamokėlės. (Tiesa, garso kokybė irgi galėtų būti geresnė:-)

Tu visada gali rinktis ir mokymuisi naudoti tą medžiagą, kuri tau yra artimiausia. LingQ’e daugiausia mokosi tie, kurie nori kuo greičiau išmokti kalbėti sklandžiai. Jei tau reikia išlaikyti egzaminus arba kažkokius testus, galbūt tau LingQ’as ir netinka, nes čia tokio dalyko kaip gramatikos mokymasis kaip ir nėra.

Bet patikėk Gintaru, nes jis žino, ką šneka - jei nori kalbėti laisvai, turi daug klausytis. Aš nemėgstu klausyti audio įrašų, bet net ir aš tai darau. Kito kelio tiesiog nėra. Vokiškai aš pradėjau kalbėti maždaug po 15 mokymosi metų. Angliškai - po 4 mėnesių. Todėl, kad pradėjusi mokytis anglų kalbą visus tuos 4 mėnesius tik klausiausi - po 100 valandų per mėnesį.

Tu parašei - Man gal tik sunkiau su “FLUENTLY” speakin sekasi. :slight_smile: Ir dar ilgai seksis sunkiai, jei žodžių tarimą mokysiesi Anglone. Jei tau nepatinka LIngQ’o tekstai, gali susirasti tai, kas tau patinka. Ir klausytis tą patį įrašą po 20-30 kartų. Ir neatidėlioti ateičiai:-) O pradėti dabar. Ir klausytis po 3 valandas per dieną. Ir kalbėsi po pusės metų angliškai kuo puikiausiai:-) Ko ir linkiu:-)

Zinau kad GINTARAS sneka ka zino taip jis teisingai sneka lenkiu jam ir tau galva, bet man asmeniskai klausiti kazkatai neidomu. Siap anksciau radau kazkoki KEY (effortless english ) ten kazkoks ten pvdinimas panasus medziaga buvo 45min tai per tas minutes ir uzmigau nes ten vapse klausiti kazko buvo toks kosmusas ir tada nesupratau ar as klausausi ar miegu… Koks skirtumas. Siap jei klausi jeigu egzaminui ruosiuosi tai dabar busiu 11-tokas ir 12kl planuoju laikyti eng egza nezinau kodel bet noriu. Ir siap kaip nuainu i koki nytimes.com kaip kanors nesuprantu nervas ima. p.s siap ta anglu kalba yra plati ir ja ismokti kaip kiekviena diena jos nenaudoji yra sunku :slight_smile: Siap as pats asmeniskai klausima darau ziuredamas pvz filmukus (vaikam -=JEGA!=-); america’s got talent, bei visokius kitokius tv show, bet aisku ziuriu tik viena karta nes neidomu butu ziureti antra ar 3 karta :). O siap jeigu buciau toje salyje kur reiketu angliskai sneketi ir aplink suktu aplinka anglu kalba manau po metu su grama ir kalbejimu problemu netureciau, nebent su vocabulary nes pvz sia dienai zodzius uzmirstu nes as juos retai naudoju pvz kaip “reach ar achieve” :slight_smile: Ai tek to neberasysiu sitam pranesime daugiau nieko kazka priveliau is smegenu :slight_smile:

Sveiki visi,
Siandien pirma diena bandziau mokytis su lingq sistema :slight_smile:
Galiu tik ka pasakyti yra tobula ir labai paprasta… :slight_smile:
Sia dienai galiu pasakyti kad keiciu knygas i lingq. JUST PERFECT

@lingqqqenglish. Su kuo ir sveikiname ir linkime sėkmės:-)

Bet vienas trukumas akym zopa :slight_smile:

@lingqqqenglish. Kai atsidarai LingQ’o pamoką, dešinėjė viršuje yra lentelė, kurioje rodo nežinomų žodžių skaičių. Po skaičiais yra užrašas “LingQ’d”. Kai baigi dirbti su pamoka, paspausk ant to žodelio, Tada sistema fiksuoja tą pamoką ir įrašo tavo profilyje. Ypatingos reikšmės tai neturi, tiesiog tada tu pats ir kiti, apsilankę tavo profilyje, mato, su kokia medžiaga dirbi. Gal, pavyzdžiui, tu radai kokią įdomią pamoką ir kitam žmogui ji irgi tiks ir jam nereikės gaišti laiko ieškojimui.

Vakar iš tikro labai gerai padirbėjai:-)

Gerai paspausiu jeigu pasimsiu kokia pamoka. As ateinu cia tik pasiklausiti ir lingq pakurti. O siap asmeniskai as tu zodziu jau nebeskaiciuoju jau pamates koki zodi angliska nezinoma as meniskai mane tas labai griauzia o jeigu dar pamatau koki angliska zodi matyta ar girdeta ir uzmirstu jo varda tada dar labaiau savia uzgriauziu. Nes pvz as anksciau mokynausi anglu kalba ziuredamas zodine i pirma reiskeme pvz zodis “wonder” turi keles reiskmes noun nuostaba, verb domestis, noreti suzinoti ir dar ten gali buti (nuostaba stebuklas) mokynuosi ilgokai bent jau man taip atrodo ir beveik 18metu supratau kad vienas zodis tiek v tiek n gali buti. reliai uzpikau ant saves ziauriai…

@lingqqqenglish
Prie nežinomų žodžių reikia priprasti ir žiūrėti į juos ramiai :slight_smile: Steve rekomenduoja nesiparinti su visom galimom kažkokio tai žodžio reikšmėm, bet išsiaiškinti jas po vieną, priklausomai nuo to, kuri tinka tame kontekste, kur jį radai.

Stai turiu toki klausima, kaip anksciau sakiau esu sustabes savo mokslus cianais, bet esu labai motyvuotas juos pratesti ir eiti link savo tikslo, tai noreciau suzinoti ats i savo klausimus ir tuomet ju kantriai laikysiuos, stai tie klausimai:

1. Gal galit papasakoti apie AJ pamokas? Kaip jo tos pamokos atrodo, kokio pobudzio?
  2. Ka jus skaitote per lingq, as cia nieko idomesnio nerandu, iskyrus visokias zinias, ar jos tinka mokytis?
  3. Ar uztektu tik lingq naudotis ir gal net nereiki AJ pamoku?

P.S problema man yra su laiku, nes sportuotu, treniruotes man uzima apie 2-4 valandas dienos + dar mokykla.

@Tautvydasnba,
Sveikas,tai dabar truputį apie AJ pamokas,aš dabar mokinuosi iš jo Power English pamokų.Šios pamokos susideda iš main audio (AJ šneka apie tam tikras temas kaip motyvacija,sveikata,tikslai ir pnš) paskui yra vocabulary jis ten paaiškina tam tikrus sunkesnius žodžius ir frazes kur buvo main audio.Po to eina mini-story vadinamąja svarbiausia pamoka ten yra sugalvota kokia nors kvaila istorija parinkta iš tų sunkesnių žodžių ar frazių kur buvo aiškinama vocabulary,ir yra užduodama daug paprastų klausimų į kuriuos tu turėtum greitai atsakyti.Paskui eina POV (point of view) ten AJ pasakoje tą pačią istorija kaip ir mini-story tik su skirtingais laikais (praeitis,ateitis ir pnš) tada automatiškai matai skirtumą kaip keičiasi veiksmažodžiai tam tikruose laikuose.
Šiaip AJ yra išeidęs ir savo pirmąsias pamokas Original English,Learn Real English iš jų taip pat mokinuosi,Power English kur minėjau,dar Flow English ir VIP.Šios VIP pamokas kažkaip jis siunčia per mėnesį vieną kartą nelabai težinau tiksliai (Miride galėtų pasakyti)
Per Lingq aš irgi nelabai kažką ir teskaitau,nebent vieną kartą perskaitau pradėtą naują pamoką tam kad suprasčiau geriau,
Aš naudoju ir Lingq ir AJ pamokas nes noriu daugiau įvairovės kažką daugiau sužinoti.O šiaip manau užtektų vien ir Lingq nežinau,čia tavo pasirinkimas.
Be to kokiu sportu užsiemi? :slight_smile:

@Tautvydasnba
Čia truputį daugiau parašiau, ką veikiu LingQ - Kaip pasirengti anglų kalbos pamokoms? - Asmeninis tobulėjimas - Uždarbis.lt - Verslo ir IT bendruomenė