Apie mokymosi metodus (polemikai)

@GintasRu

8h per dieną mokytis neblogai :slight_smile: tiek mokinantis ir su lingq manau per pusmetį galima daug nuveikti. Ne visi būdami strese taip greitai išmoktų kalbą, vis dėl to aš laikausi nuomonės jog niekas neįkiš į galvą kalbos jei pats nesimokysi ir tai daryti geriausia savarankiškai nejaučiant jokio spaudimo.

geriausia gal būtų gaut, kad ir pvz anglų kalbos tablečių su amerikonų ar britų prieskoniu…nurijai tris kartus per dieną užsigerdamas mineraliniu ir lauki pakol suveiks…gal čia tiktų kieno nors verslo planui…liesėjimo tabletes su tokiu pačiu efektyvumu taigi noriai perka :slight_smile:

Gera mintis :wink:
Realiai tereikia imti kad ir tabletes liesėjimui ir pakeisti įpakavimą, rezultatas matyt tas pats :slight_smile:

O šiaip tai aišku jei 8 val kasdien, tai jau ir kursai rimti gaunasi, ypač jei bent kelis mėn juos siunčia lankyt… tai ne kokios 32 akademinės valandos per 3 mėn…

taip, verslo planas jau yra, tereikia reklaminio filmuko “prieš” ir “po”. :slight_smile:

jei karštis ir toliau neatlėgs, manau, kad dar ne tokį verslo planą įgyvendinsim :slight_smile:

eikit miegot 21-22h ir kelkites po sesiu valandu, ohoho kiek paroj valandu mokymuisi atsiras :slight_smile:

man dėl tos kalbos tenka dažnai nueiti 2h miegoti ir keltis 7h bet vistiek mažai tų valandų :slight_smile:
PS o jūs pastebėjot apie čia esančių įgarsinimų kokybę? t.y. ypač spotlight mėgsta “nukąsti” įrašą ir pradėti iš naujo. Įdomu čia taip specialiai daro ar kaip? gal reikia skųstis, jog šitas mokymosi metodas, kurį mes naudojame išliktų kokybiškas ? :slight_smile:

Man taip pat. Čia, manau grotuvėlio problemos, nes parsisiųsti failai groja gerai. Reiktų parašyt į suportą, bet man dar tam trūksta žinių.

tiksliai…buvau taip jau pripratęs prie tų nukandimų, kad net normalu atrodė…pastumiu toliau ir viskas…aišku reiktų parašyt, bet tingisi dabar žiūrėt ar ta problema visur ar tik atskirose pamokose…jei neatsiras miklesnis…gal vakare

va sitas zamiatkino laiskas man patinka ir tinka

Maratoninis skaitymas Vartojimo instrukcija
Geriausias būdas greito išplėtimo kalbos atsargos tai skaitymas storų literatūrinių kūrinių su kvapą užimančiu siužetu.
Čia labai svarbu, kad siužetas būtų įtraukiantis. Būtent tai privers jus perskaityti kūrinį iki galo, nežiūrint į tai, kad bus krūsnys naujų žodžių ir išsireiškimų.
Bet, kad tai būtų įmanoma pas jus turi būti pakankama pradinė žinomų žodžių atsarga, leidžianti pagal kontekstą nujausti naujų žodžių ir išsireiškimų reikšmę.
Pirmi puslapiai naujos knygos jums atrodys neįtikėtinai sunkūs.
Jūs tikriausiai graibysite žodyną vos tik pasitaikys kiekvienas nežinomas žodis. Vėliau tai jums gan greit nusibos ir jūs tikriausiai daugiau atsiduosite intuicijai. Pirmuose puslapiuose jūs tikriausiai dar būsite nepagavę rašytojo stiliaus.
Bet kapanodamiesi į priekį jūs įsisavinsite autoriaus kalbėjimo manierą ir skaitymas įsigreitins. Tarp kitko autoriai pirmuosiuose puslapiuose kaip taisyklė nori pademonstruoti savo neaprėpiamus proto vingius naudodami nežinia kam sugalvotus retus žodžius ir jų junginius. Bet tai ne bėda, dažniausiai po vieno kito puslapio jų minties vingiai išsitiesina.
Pagrindinis prietaisas maratoninio skaitymo procese kalbos atsargų plėtimui tai yra- intuicija.
Naudokite intuiciją kiek tai yra įmanoma. Žiūrėkite į skaitymą kaip į intelektualų žaidimą. Jei nežinote kokio nors žodžio ir jaučiate, kad jis neturi labai didelės reikšmės siužeto supratimui, reiškia ne toks jis ten jau ir svarbus tas žodis, jį galima praleisti tuom kart.
Jeigu jis vis tik yra svarbus ir pasipainios dar ne kartą, pas jus bus dar vienas šansas atspėti jo reikšmę. Tas pats yra ir su išsireiškimais. Tiesiog bandykite suprasti iš konteksto, ką tai galėtų reikšti.
.
Jeigu iš karto ne visai netinkamai supratote išsireiškimo prasmę iš pirmo karto, pas jus bus šansas patikslinti reikšmę kitoje vietoje ir kitu kontekstu.
Tarp kitko atsiminkite, kad jokio draudimo naudotis žodynu naudotis nėra.
Jei negalite suprasti kokio nors žodžio ar painiavos su juo, lyskit į žodyną kiek tik širdis geidžia.
Būna, kad kažkoks žodis pasitaiko labai dažnai, bet jo neina gerai suprast pagal kontekstą…tada į žodyną…tiesiog jei jūs dėl kiekvieno žodžio landžiosit į žodyną šansai plačiai išplėsti žodyną ir perskaityti kūrinį iki galo tampa abejotini.
naudokite žodyną tiek, kad vis dar jaustume komfortą.
.
Norėtina, kad apsakymai būtų didelės apimties ir jūs galėtumėt įsisavinti autoriaus kalbos ypatumus. Jei apimtis bus labai didelė paskutinius puslapius tikėtina, kad jūs skaitysite gimtos kalbos greičiu.

Perėję prie kito autoriaus jūs vėl pajusite sunkumus, kadangi bus kitas stilius ir kiti išsireiškimai.
Bet nuo kūrinio prie kūrinio…nuo autoriaus prie autoriaus kuo toliau tuo sunkybės bus mažiau…čia kaip skirtingų raumenų treniravimas…kuo daugiau skirtingų raumenų išmiklinsit, tuo gražiau išlankstytas bus jūsų kūnas.
Maratoninis skaitymas jums suteiks galimybę laisvai skaityti jūsų norima kalba ir padės pamatus įgūdžiams kalbėti, klausyti, rašyti.
Atkreipkite dėmesį, kad būtent padės pamatus po šiais įgūdžiais, o ne juos išvystys. Prie jų išvystymo jums teks padirbėti atskirai.
Успешного изучения языка,
Н.З.

Aš tai kaip supratau jo laiškai - tai trumpos jo knygos ištraukos. Gal ir gerai, taip nepastebimai gauni geriausias mintis iš jos…