Jau ne kartą rašiau, kad ko gero lemiamą įtaką mano požiūriui į mokymąsi padarė AJ podcast’as “Change your goal”. Jis yra ir čia - LingQ bibliotekoje:
Tik dabar pastebėjau, kad didžioji dalis AJ įdėtų pamokų mokinių yra įvertintos visom 5 žvaigždutėm, bet ne apie tai šneka. Šiame podcaste jis kalba apie “kaizen”. Prieš kurį laiką aš atėjau ir iki pamokos “Kaizen”, kuri yra Power English rinkinyje. Po penkių perklausymų nusprendžiau pasinaudoti šia idėja ir šiandien jau 3 dienos, kaip mokausi mašinraščio t.y. aklo spausdinimo. Naudoju rusišką programą “VerseQ” ir jau spausdinu visais 10 pirštų 35-45 ženklų per minutę tempu ir darau apie 5% klaidų. Tempas hemorojinis, bet pradžioj, jis buvo dar mažesnis.
Tikslas (pagal “normas”) - 200 ženklų per minutę. Profesionalus lygis yra 300 ženklų per minutę. Taigi iki tikslo - kaip iki Amerikos, bet yra kaizen ir šita filosofija sako, kad net pats mažiausias pagerėjimas kasdien, vieną dieną atves ten, kur reikia. Žiūrėsim, kas bus toliau, bet nuo antros dienos pradėjo darytis įdomu.
Tai tarsi varžybos su pačiu savimi - kasdien norisi sumušti savo rekordą ir pasiekti daugiau - kova su skaičiais. Man tai įdomu
Problema yra ta, kad galiausiai programa moko, angliškų “akordų” - t.y. dažniausiai sutinkamų raidžių kombinacijų ir rašymui lietuvių kalba tai nebus labai naudinga, o lietuviškų akordų nėra… Bet gal išmoksiu vėliau natūraliai rašydamas lietuviškai.
Gera programos pusė - ji fiksuoja klaidas ir vėliau sudaro užduotis, atsižvelgdama į tai, kas sekasi blogiau, t.y. kaip Supermemo užduoda dažniau kartotis tai, kas sunkiau sekasi.