Susitikimas

Šį sekmadienį (vakare) Mark Kaufmann bus Vilniuje. Susitinkam?

tai čia sūnus kiek suprantu…gal merginoms labiau pritiktų

kur? kas bus?

Kur padarysim, ten ir bus :slight_smile: Man įdomu ar bus norinčių susirinkti “for dinner”.

o kokiu tikslu jis atvažiuoja?

Gintarai,as visai gal ir noreciau, nebusiu prie interneto, bet jei ka tai tu turi mano nr

@GintasRu
geras klausimas :slight_smile: Kai prie sovietų norėjai išvažiuoti į užsienius, tai pildant popierius vizai gauti, būdavo grafa “цель поездки”, bet gali būti, kad ir dabar yra. Kai važinėjau į Minską jau prie Lietuvos, tai atrodo rašydavom “turizmas” :slight_smile:

Nu koks čia daugiau gali būti tikslas? Aišku, kad užgrobti naujas teritorijas :slight_smile: Jie turi medienos biznį nuo Kanados iki Švedijos ir nuo Švedijos iki Japonijos. Jau keletą metų dirba su latviais, o sekmadienį atvažiuoja užmegsti santykių su Marijampolės “sawmill”, pirmadienį varys į Venspilį, po do dar į Estiją ir tada jau ko gero namo. Arba ne.

@Karemi
gerai. Reikia paskelbti “Event” Facebooke, bet dar nežinau, kaip tai padaryti. Any ideas?

na tai tada ir aš galėčiau megzti santykius…turiu nacparke 3 ha miško kuriame kažkoks suskis išmetė 2 senus fotelius…tai va netgi prisėst būtų ant ko mezgant :slight_smile:

1 Like

vargu bau ar jį sudomins tavo foteliai :slight_smile:

1 Like

Nu kaip?

Nu ir nieko. Apturėjau 3 valandas kalbėjimo praktikos :slight_smile:

koks greitis buvo? žodž/per val. :slight_smile:

:smiley: tai ka snekejot, kokiu planu, projektu, prikuret? :slight_smile:

@GintasRu
Kaip nekeista, man pasirodė visai normalus. Pirmą kartą gyvenime taip komfortabiliai jaučiausi su nativu. Gal dėl to, kad temos buvo pažįstamos iki kaulų smegenų :slight_smile:

@Karemi
daugiausia kalbėjom apie akcijas naujiems vartotojams, apie tai, kaip padaryti, kad naujokai žinotų, ką veikti, atėjus į LingQ, o šiaip tai gavau pritarimą senai idėjai paleisti koučingą, tiksliau jie jau pradėjo dirbti prie techninės pusės.

Rekomenduotojams bus “pakeltas atlyginimas”, treneriams (coach’ams) irgi nubyrės dalis, jeigu jie įkalbės mokinį pasilikti. O jeigu tai padarys rekomenduotojas, tai jis pasiims abi dalis (kol kas nenoriu sakyti, kokio dydžio :p)

Didžiausia problema yra ta, kad LingQ yra nesuprantamas vidutiniam vartotojui ir reikia laužyti galvą, kaip tai išspręsti. Faktiškai reikia naujos versijos - LingQ 3.0, kuri būtų su vienu žodžiu ir vienu mygtuku (panašiai, koks buvo ankstyvasis LingQ’as).

Dar paaiškėjo, kad Markas 2 metus lošė chachieju Šveicarijoj, truputį supranta Swiss German ir žino tą vietą, kur aš važinėju slidinėti, bet nėra ten buvęs. Pasiūliau nuvažiuoti.

Beje, Lietuvoj jie nesiruošia daryti medienos biznio, bet siūlo programinę įrangą įmonėms, kurios tuo užsiima.

faina tada jei jau taip buvo :slight_smile:
aš ir tos nuomonės, kad naujokams per sudėtinga dabartinė sistema…žaižaruoja visokiom spalvom kaip kalėdinė eglutė :slight_smile:
ir dar man atrodo labiausiai praverstų patobulinimas, kad galima būtų sumokėt paprastu banko pavedimu be kreditinės kortelės…bet čia jau neišmanau tarptautinių finasų…ar taip galima iš principo

Paprastu pavedimu galima mokėti, jeigu turi sąskaitą Jungtinėse Valstybėse. Iš Lietuvos, jei ir būtų tokia galimybė, tai 1 pavedimas kainuotų kaip 6 mėn narystė. Tarptautiniai pavedimai yra brangūs ir neapsimoka. Šiaip jau kreditinė kortelė nėra būtina. Galima naudoti virtualią vien tik internetiniams mokėjimams skirtą kortelę. Pavyzdžiui SEB “VISA Virtuon” išduodama 5 metams, kortelės mokestis metams - 20 Lt. Ir niekas iš jos nepavogs pinigų, nes ją galima laikyti tuščią ir ją papildyti tik tada, kai reikia ir tiek, kiek reikia. Tinka ir debetinė “VISA Classic” tik ji yra brangesnė.

pas mane tik swedbankas be pastangų pasiekiamas, tai ten mergička virtualios nesiūlė…tinkama kortelė buvo už 5 LT per mėnesį …man kaip senam skrudžui kažkaip ir pagailo banką be reikalo šert

nu liuks geros naujienos, atlgyginima pakels :smiley: o del naujoku, tai pastebejau tendencija kad jie nelabai supranta kad pamokas reikia perziureti ir perklausyti ne po viena karta ir kad geriau isvis persikelti i koki mp3 grotuva ar telefona ir visur einant klausyt… nes jie paima viena kita trecia pamoka ir ziuri kad taip nieko ir neismoksta…

@GintasRu
Swedbankas seniau turėjo tokią VISA Web. Dabar nzn. Dar yra galimybė apmokėti per WebMoney (oficialiai neafišuojama):

Taip pat galima sumokėti ir taškais (irgi oficialiai neafišuojama, bet toks variantas taip pat apklabėtas toje temoje). T.y. gali padaryti pavedimą Lietuvoje kam nors, kas tau nupirks taškų, o jau ten, kaip aprašyta temoje. Nors, pagal tavo bendrą lingq’ų kiekį nepanašu, kad turėtum kažkokių rūpesčių su apmokėjimu :wink:

@Karemi
Man naujokai dažnai rašo ir užduoda vieną ir tą patį klausimą - “kur yra pamoka Nr.1” Išvada - reikia padaryti pamoką Nr.1 :slight_smile: Ir ten turi būti parašyta:

Parsisiųsk failą ir perklausyk 50 kartų :slight_smile:

mano rūpesčiai vaikiški…mokėjau per dukros kreditinę iki jai užblokavo paypalas…dabar vis laukiu pakol ji naują prisiruoš įsigyt…studentams pigesnis kortelės išlaikymas…

1 Like