Suomalaisia LingQissä

Terve!

Minua kiinnostaisi tavata enemmän suomalaisia LingQissä. Tähän asti olen törmännyt vain muutamaan forumissa ja ihan muuten vaan sivun käyttäessä. Onko teitä useita? Ei ole vielä suomenkielistä forum vaihtoehtoa, eli kirjoitan tämän yleisforumiin (toivottavasti tulee perille!!). Ok, kuitenkin, minulla oli kysymys teille. Mitä mieltä olette LingQistä? Tiedän, että suomessa on aika korkea taso kieltenopiskelussa (ainakin jos verrataan suomessa englannin opiskelun moniin muihin euroopan maihin). Nuoret suomalaiset yleensä, ainakin minun mielestä, puhuvat sekä kirjoittavat englantia erittäin hyvin. Sen lisäksi, monet opiskelevat ruotsia tai esim. saksaa lukiossa taikka yliopistossa. Onko LingQ teidän mielestä vailla jonkun laista akateemista tutkimuspohjaa, jotta me kohtelisimme sitä vakavammin?

Minun mielestä LingQ voisi olla todella katevä ruotsin ja englannin kielten oppilaille suomessa. Ainoa negatiivi jonka olen huomannut suomalaissa jotka ovat oppineet englannin, on että he osaavat paljon paremmin kirjoittaa ja lukea kuin puhua. Ehkä LingQ voisi auttaa tätä muutta hieman (mutta ymmärrän, että se on henkilöstä kiinni, joitakin kiinnostaa enemmän lukeminen ja hyvin kirjoittaminen kuin luonnollinen puhuminen tarkoituksettomista asioista).

Minua todella kiinnostaisi puhua suomalaisten kanssa Skypessä ja totta kai voisin auttaa enkun opiskelussa/parantamisessa (jos sattuu olemaan tarvetta!). Mutta ihan vaan muutenkin, olisi kiva tävätä suomalaisia ja tarinoida heidän kanssa.

Terkkuja Ausseista.

Tässä on yksi suomalainen. LingQ on mahtava juttu. On hienoa kun voi valita, mitä haluaa kuunnella. Toisin kuin oppikirjoissa, joiden aiheet ei aina kiinnosta. Onhan tässä hauskoja toimintoja. Minkä ikäinen sä olit, kun muutit pois Suomesta? Itte oon asunut noin vuoden elämästäni englanninkielisissä maissa. Tällä hetkellä keskityn venäjän opiskeluun.

Morjesta. Joo, tulimme pysyvästi Australiaan kun olin seitsemän vuotias. Siitä lähtien olen asunut täällä, joten olen tavallaan enemmän australialainen kuin suomalainen.

Mainitsit, että olet opiskelemassa venäjää. Sepä kiva. Se on kyllä kaunis kieli, ja varmaan aika hyödyllinen pohjois Euroopassa.

Monikielisyyttä kyllä pitäisi panostaa enemmän, minun mielestäni. Minun isäni, esimerkiksi, tietää vain “ruki veer” fraasin venäjäksi (kädet ylös). Tuollaisella fraasilla ei varmaan kovinkaan pitkälle pääse :slight_smile: