Lietuviu kalba

Sveiki,
Labai malonu,kad mes maza tauta turime savo foruma lingq sistemoje. Truputi perskaiciau ir supratau,kad susidomejimas yra lietuviu kalba. Nors ir mazas, bet jis yra.

Manau, jeigu paruostume medziaga ir idetume i lingq.com atsirastu tokiu zmoniu,kurie pasirinktu sita kalba, nes daugeliui kalbos naujos tapo lyg hobis, net ir Steve’as tikrai pasirinktu sita kalba.Pats galeciau padeti sitam darbe, nes manau tai naudinga yra ir mums, tuomet galesime buti mokytojai ir gauti tasku.

Greitu laiku turėsiu kalbą su Steve sūnum Mark ir LingQ webmasteriu Alex, tai paklausiu, kokios galimybės tai padaryti. Pernai buvo balsavimas kokią naują kalbą prijungti, tai laimėjo korėjiečių. Aš balsavau už lenkų, kadangi man Azijos kalbos kol kas neaktualu. Korėjiečių kalba turėjo didelį privalumą, nes Steve pats norėjo mokytis jų kalbos :slight_smile:

Šiaip tai sistemos plėtrą riboja mažas mokių narių skaičius. Dauguma LingQ’u naudojasi nemokamai. Man reikėtų jiems kažkaip įrodyti, kad bus lietuvių kalbos paklausa ir bus kažkas, kas bent iš dalies padengtų kaštus.

Faktiškai reikėtų, kad čia besimokantys lietuviai, kurie suinteresuoti uždirbti taškų, pasidarytų blogus apie lietuvių kalbos mokymąsi (kaip kad aš padariau apie anglų) ir per juos pritrauktų į LingQ suinteresuotų lankytojų.

Aisku, manau reiketu paklausineti forume,kas noretu ismokti sios kalbos, reiketu pateikti ir ta fakta,kad lietuviu kalba greit taps populiaresne, nes planuoja ja mokinti kiniecius studentus.

Jeigu Lingq atsirastu norvegu kalba tai be abejones ji turetu dideli populiaruma tarp lietuviu.
Paskutiniu keliu metu emigracijos srautai tai atspindi.
Gal kai Gintarai kalbesit su Mark- paklauskit jo nuomones apie tai ?
Gal yra planu?
Kinieciai daugiau ar maziau susikalba rusiskai.
Labai jau abejoju kad kinieciai tikslingai pradetu mokytis lietuviu kalbos.
Rusu kalbos geografija visgi zymiai platesne.

Pagal Google lietuvių kalbos poreikis labai menkas. Kita problema - norint ją čia paleisti, reikia turinio t.y. audio su tekstais. Autorinių teisių saugomų kūrinių čia neleidžiama skelbti viešai (galima naudoti tik savo asmeninėms reikmėms) taigi atrodo, kad vargo būtų daugiau, negu tolko.

Geriau rasti būdą kaip užsidirbti ir po to tą uždarbį panaudoti mokslams. Kas gerai šneka rusiškai, gali tutoriauti lietuviams, kurie pavyzdžiui pradeda mokytis rusų kalbos ir kurie dar negali susišnekėti su tikrais rusais (ir kurie dar nežino, kad metus-du nėra jokio reikalo kalbėti - užtenka tik klausyti kalbos :wink:

Tiesa, dėl norvegų pamiršau paklausti, bet kol ją paleistų, tai ir bumas gali praeiti.
Šiaip tai kam aktualu, gali nueiti į Marko profilį ir parašyti klausimą jam ant “sienos”. Jo vardas - “mark” (avataras - juodas šuniukas)