Sunku pasakyti, kurie žodžiai priklauso Čekuoliui, o kurie nepriklauso. Bet tas
“Mano patarimas – pataupyti pinigų ir pasisamdyti tikrai gerą dėstytoją. Jeigu jis už valandą prašo 40 litų, pasiūlykite jam 50. Parodykite, kad tikrai norite išmokti, ir tada 4-5 dienas per savaitę po 2-3 valandas mokykitės”
yra švelniai tariant netiesa dėl daugelio dalykų, kuriuos mes jau žinome, o taip pat ir dėl to, kad reikia dar gerai paieškoti dėstytojų, kurie patys mokėtų tą kalbą. Kai žmogus nesupranta angliškai, jam atrodo, kad visi tą kalbą moka, o kai pradeda suprasti, pasirodo, kad tie “visi” pavirsta varganais trim procentais.
Aš nelabai įsivaizduoju matematikos mokytojo, kuris nemokėtų matematikos, bet su kalbom tai - norma. Svarbu gramatikos taisykles mokėti, o visa kita - nesvarbu. Gali nors 12 klaidų 9 sakiniuose padaryti, kaip ta mano patikrinta “mokytoja” (jums leidus uždėsiu kabutes).
Man mokytojas yra šventas reikalas. Tai žmogus visų pirma turintis patirtį ir visų antra sugebantis tą patirtį perteikti kitiems. Visi kiti - tik dėstytojai, kurių visi sugabumai apsiriboja medžiagos iš vadovėlio atpasakojimu.
Aš jau parodžiau temoje “Visos LingQ galimybės už $2 per mėnesį” (Visos Lingq Galimybės Už $2 Per Mėnesį - Language Forum @...), kad visai realu sėkmingai ir manau beveik maksimaliai greitai mokytis kad ir už $2 už mėnesį, o ne už 50 Lt už valandą. Didesnis greitis ko gero įmanomas tik visai nesimokinant žodžių su pastovia mokama naryste (taip kaip Steve daro).
Straipsnis akivaizdžiai ir sakyčiau begėdiškai bando suformuoti nuomonę, kad už kalbų mokslus reikia mokėti ir mokėti reikia daug.
Bijau, kad LingQ’e free nariai išmoksta daugiau, negu tie kur moka po 40 Lt už valandą dėstytojams.