Kokius zodynus naudojate?

Taigi noreciau suzinoti kokius zodynus naudojate?
As naudoju ir buvau visa gyvenima istikimas ANGLONUI bet yra tokiu zodziu kad dauda totaliai durna vertima ir issikraipo viskas belekaip.

Aš babylona ir alkona :slight_smile:

o kaip verčia google vertejas? Ar tikslingai? Ar galima pasitiketi?

@vaidike
Įrašyk “rytis cicinas” ir išversk iš lietuvių į anglų. Klausimų neliks :slight_smile:

@Gintaras tikrai geras vertimas verta ir toliau naudotis google translate :smiley:

sveiki noreciau suzinoti geru patarimu kaip isiversti frazes is anglu i lietuviu vertejai anglu-lietuviu beverciai daznai buna.Nes nezinau ar cia man vienam taip buna ar ir kitiem, kad buna visos frazes zodziai zinomi bet frazes nesuprantu vistiet normaliai tik kaskokia nuojauta turiu ka reiskia.

@mantux19 tai pamėgink Babylon ten visai gerai frazes verčia,nors iš anglų į anglų bent jau man taip verčia bet duoda sinonimų ir suprasti galima viską neblogai.

Sveiki!
Šiaip naudoju ne viena žodyną. Pirma pasiimu anglu tekstą, ir išrenku iš jo frazes su ABBY Lingvo X5, jo talpa žodynu bei frazių ieškojimo sparta net stebina.
Paskui imu Tildės biurą 2009 ar MOT GlobalDix. Retkarčiais Angloną 2…
Neturiu nieko prieš babylon, bet mėgstu turėti viska po ranka, o ne interneto platybėse .

iš įpratimo dažniausiai naudoju vdu automatinį vertėją…jei ryškiai grybauja palyginu su googlės…jei tai nepadeda perstatau, kad į rusų kalbą verstų… dažniausiai tai padeda

Pastoviai klausau A.J video… ir juose pastoviai minima kad reikia mokytis ne indvidualius zodzius, bet frazes. Tai kaip tas frazes issiversti, kad nesimokytum klaidingai? Pvz issiverti su googl’e translate bet poto paskaites supranti kad tai didelis shit…
Gintarai ka rekomenduotumet jus ? Kaip pats verteisi?
Nes atskirus zodzius kaip matau neapsimoka mokytis… :slight_smile:

@gtumav
Leisk sau tam tikrą procentą klaidų :slight_smile: Iš karto viską padaryti gerai ko gero neįmanoma. Mokytis čia nieko nereikia, stenkis suprasti esmę. Dalis detalių paaiškės gerokai vėliau. Laikui bėgant dėl įvairių žodžių ir frazių mano nuomonė keičiasi, tada paprasčiausiai pataisau, ką buvau užrašęs ne taip, ir važiuoju toliau.

Frazė pagrinde reikalinga tam, kad įjungti “spėjimo mechanizmą”, kuris yra labai svarbus kalbų mokymesi. Matydamas naujus žodžius prasmingame kontekste, reikšmę dažnai gali paprasčiausiai atspėti. Gyvenime po vieną žodį niekas tavęs neegzaminuos, taigi svarbu išmokti juos atpažinti frazėse. Laikui bėgant, išmoksi juos ir po vieną, bet su frazėmis reikalai judės greičiau.

Jeigu kartais būtų sunku išsiaiškinti kažkokius žodžius, palik juos ramybėje. Išsiaiškinsi vėliau, jei reikės. Kaip sakė viena mokytoja, “koks gi jums skirtumas ar karalienė sėdi ant ąžuolinio ar uosinio krėslo, net nelabai svarbu, ant ko ji sėdi. O jei tai svarbu, patikėkite, tas krėslas bus paminėtas dar kartą ir dar kartą.”

Radau zodyna gal kam pravers viskas paprasta irasai zodi ar geriau fraze ir ismeta daug pavyzdziu su tuo zodziu angliskai- lietuviskai vertimas tikslus atrodo gan bent man. Fraze pavyzdziui irasot po kaire puse Get ir pamatot tai …

arba parasot fuck ir matot tai…

Iš tikrųjų gana tikslus žodynas. Nors įžanga ir nekokia…

"Glosbe - daugiakalbiai interneto žodyną

Mes teikiame nemokamą žodynai beveik kiekvieną esamą kalbų ir vertimo atmintis 1 013 284 995 sakiniai.

Beveik kiekvieną gyvų kalba.
Milžiniškas žodyno duomenų bazės.
Milijonai pavyzdžių.
Unikalus frazių ir posakių. 

Jei jūsų kalba nėra sąraše pasirinkite dėžės išbandyti visi žodynai nuorodą ."

…bet žiūrint pavyzdžius kartais net sunku patikėti, kad tai mašininis vertimas - toks tikslus ir kartais net natūralus būna vertimas.

na toks savotiškai geras įspūdis pradžiai…pagalvojus šitą vertėją galima pritaikyt sunkiai atsimintiniems žodžiams…įsivedi žodį ir skaitinėji apačioje tuos įvairius tekstus pakol pasikabins :slight_smile:

Tik reikia prisiminti, kad vieną dieną į juos žiūrėti negana. Reikia kartotis :slight_smile:

kurgi čia su alzhaimerio pradmenimis viską atsiminsi…ir žodžius…ir dar kad juos kartot… :slight_smile:

@GintasRu
Krašenas sakė, kad geriausiai nuo alzhaimerio padeda skaityti knygas užsienio kalbom ir tuo pat metu gerti kavą (min. 3 puodelius per dieną) :slight_smile:

P.s. iš tikrųjų reikia išgerti 5… :slight_smile:

reikia pabandyt…pradėsiu nuo kavos

Geriasuias ir mylimiauias man yra babylonas, iš bėdos ir anglonu pasinaudoju, bet senesniu, ta antra versija kažkokia nelogiška man… internetinis tai http://glosbe.com/

Paskutiniu metu turiu rūpesčių su žodynais. Niekur nerandu sau rūpimų frazių. Ir čia akis užkliuvo už Lingvo. Ką gi, tai kaip paskutinė instancija. Kai niekur nėra, čia dažnai atsiranda. Kad ir senovinis žodis “belongsa” - visi žodynai rodė 0 rezultatų, o tuo tarpu Lingvo ramiausiai išmetė krūvą paaiškinimų. Jeigu trumpai, tai “belong to”. Tai nėra kažkas, ko nebūtų įmanoma suprasti iš konteksto, tačiau truputį keista, kad nieko neradau kituose žodynuose.