Sukurti šią temą paskatino jausmas, kad dabar su anglų kalba esu totaliai atsipalaidavęs. Tačiau kaip ir visi, savo laiku turėjau frustracijos etapą. Man vis atrodė, kad jau turėčiau pradėti kalbėti, bet vis kaip nepradėdavau, taip nepradėdavau…
Kas mane palaikė sunkiu metu? Du dalykai.
Tai žinojimas, kad mokausi teisingai ir žinojimas, kad frustracijos etapas yra neatsiejama mokymosi dalis. Pirmąjį žinojimą man davė Vera F. Birkenbihl, Steve Kaufmann ir A.J. Hoge. Pirmieji du yra ekspertai, pasiekę rezultatų patys, trečiasis - išstudijavęs galybės sėkmingų mokinių (tame tarpe ir Steve Kaufmann) patirtį. Antrąjį dalyką sužinojau iš Steve, kuris yra turėjęs jau 11 frustracijos etapų, knygos (ką reiškia 1 mūsų frustracijos etapas, lyginant su jo 11?)
Ką dariau?
Nieko. Ėjau toliau ir kartais pažiūrėdavau Steve video ir paklausydavau A.J. podcastų. Tai veikia kaip valerijonas ir padeda grįžti į formą.
Ką gi, pasirodo jau oficialiai perkopiau per 1000 valandų suprantamos kalbos klausymo. Tam prireikė 2,5 metų. Vidutiniškai išėjo 1,1 valandos per dieną. Šias valandas sudaro pamokų klausymas iš Effortless English (813) ir LingQ (200). Kinas, serialai, internetinio marketingo mokslai ir Tony Robbins neįskaičiuoti.
Sveikinu, Gintarai:-) Tu esi fantastiškas pavyzdys mums visiems. Pavyzdys visko - ir to, kad šita metodika yra labai gera ir labai veiksminga, ir to, kad galima visgi pradėti mokytis ir nemesti, o daryti tai nuosekliai, nuolat, 2, 5 metų… Ir to, kad mokymasis gali teikti didžiulį malonumą
Žinoma, “varysi angliškai kaip reikia”:-). Nors ir dabar jau tai darai labai gerai. Žiūrėjau visus tavo filmukus you tube’je jau anksčiau ir labai žavėjausi, kaip tu jau gerai ir laisvai kalbi.
Tūkstantis valandų klausymo… Tai skamba tiesiog nuostabiai. Pasidarei labai gražią velykinę dovanėlę. Ir iš tiesų turi kuo didžiuotis:-) Užidirbai:-) Nes iš tiesų tai yra didelis darbas - ne kažkoks ten tūkstantis valandų šiaip klausymo, o tūkstantis valandų darbo.
AJ sugalvojo iš tikro gerą pavadinimą savo kursui - effortless. Pavadinimas gerai pakabina visus tinginčius arba abejojančius. Pradedi mokytis, pradžioje galvoji, kad iš tikro jokių pastangų nereikės, viskas eisis kuo lengviausiai, o kai jau pamatai, kiek čia reikia įdėti darbo, būna jau vėlu - esi pasodintas ant adatos.
Ačiū, kad pasidalinai savo džiaugsmu. Labai labai dėl tavęs džiaugiuosi.
Smagių švenčių:-)
Ačiū Miride. Turbūt įdomiausią kalbos mokymąsi stebėjau slidinėdamas. Dvi jaunos vokietaitės nusileidžia nuo kalno ir, kol kyla keltuvu į viršų, viena iš lapuko skaito vokiškus žodžius, o kita atsakinėja ispaniškai
Aišku, geriau būtų iPod’ą klausiusios, bet kas pasakys, kad mokytis nėra laiko, jeigu jaunos panelės pačiame atostogų įkarštyje sugeba rasti progų pasimokyti. Ne laiko, o noro reikia. Kaip pastebėjo vieną kartą Steve, yra žmonių, kurie ir šiukšles išnešti neranda laiko