@rolan
Tuoj duosiu tamstai (ir visiems kitiems, kas skundžiasi) velnių, be ta proga atidarysiu naują temą
Aš klausau tiek Steve tiek AJ. Ne visada aišku, bet dažniausiai. Dėl tobulumo tai reikia pastebėti vieną dalyką.
Žalingas yra tobulumo siekimas nuo pat pradžių. T.y. mokykloje reikalauja iš karto viską daryti “tobulai”, jei ne - rašo dvejetus. Ironiška (kaip matėme iš vienos iš mano temų), kad tobulumo reikalauja tie, kuriems patiems iki to tobulumo yra kaip iki Mėnulio. Tokie reikalavimai visų pirma užmuša motyvaciją (kam įdomu kapstytis po kalbos smulkmenas, kai net nesupranti tos kalbos), visų antra padaro beveik neįmanoma galimybę tos kalbos bent kiek pramokti, kadangi mokykliniai kalbos “mokslai” yra nukreipti ne į visumą (kalbos supratimą ir pajautimą) į detales.
Jeigu pliaže žiūrėsi į kiekvieną smiltelę per mikroskopą, tai niekada gyvenime nepamatysi to pliažo.
Tas pats su kalba. Aš laikausi idėjos, kad pirmiausia kalbą reikia išmokti suprasti, o po to rašyti/kalbėti bele kaip. Bet kai jau gali rašyti/kalbėti bele kaip, niekas nedraudžia mokytis tai padaryti geriau. Todėl, kad visi frustracijos etapai - jau seniai praeity, jau niekas tavęs negali užparinti su visokiom ten gramatikom ir kitom nesąmonėm, nes tu jau supranti kalbą ir gali kalbėti.
Aš dabar pavyzdžiui labai gerai suprantu tokius kalbėtojus kaip Tony Robbins ar Brandon Burchard (o jie kalba labai greitai - galit paieškoti Jutūbėje), bet vis dar turiu sunkumų su filmais. Kodėl? Todėl, kad tai yra du skirtingi kalbėjimo lygiai - pirmasis yra kalbėjimas klausytojams, o antrasis tai yra mažiau ar daugiau natūralus kalbėjimasis tarpusavyje. Dabar darau naują laiškų seriją savo naujiems prenumeratoriams, kur visa tai išdėstyta smulkiai.
Jeigu trumpai, tai kai jau niekas negali tavęs palaužti, tada galima pasimotyti rašyti ir kalbėti geriau, todėl, kad tai - superpaprasta - dedi savo klaidas į Supermemo ir po kurio laiko jų paprasčiausiai nelieka. Taip, kaip pradžioje išmoksti naujų žodžių ir frazių, taip galiausiai gali išmokti jas pasakyti ar užrašyti be klaidų.